„Șobolanii roșii” de Buzău se ascund! Directoarea PSD-istă de la Săpoca și-a dat demisia, lăsând în urmă un dezastru

0
1493
Viorica Mihalașcu

Exact ca în „cazul Caracal”, unde prefectul și șefii Poliției și-au pierdut funcțiile pentru a calma opinia publică, s-a întâmplat și la Buzău. Directoarea Spitalului de psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalașcu, și-a dat demisia. Între timp, numărul morților a crescut la 5, iar doi răniți se află în stare foarte gravă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni dimineață că managerul Spitalului Săpoca și-a dat demisia. Viorica Mihalașcu fusese numită în funcție de PSD, ea fiind soția unui influent politician buzoian, Gabriel Mihalașcu, și el director de instituție publică (Serviciul de Ambulanță Județean Buzău).

Numărul morților a crescut la 5

Ministrul Sorina Pintea a mai făcut un anunț: una dintre cele 9 persoane rănite a murit în noptea de duminică spre luni. Este cel de-al cincilea deces ca urmare a atacului lui Ștefan Lungu (38 de ani), pacientul aflat în sevraj etilic.

Ultima victimă este o femeie de 88 de ani, care fusese internată în urma unui accident vascular cerebral (AVC) și a problemelor cardiace. Aceasta a făcut stop cardio-respirator, la Spitalul Floreasca din București, unde fusese transferată duminică.

„Din păcate, vorbim despre 5 decese, pentru că unul dintre pacienții aflați la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidități, a decedat în cursul nopții trecute”, a declarat Pintea.

Controale la toate spitalele de psihiatrie

Ministrul Pintea a mai spus că va depune plângeri penale împotriva medicului de gardă și a asistentelor, pentru neglijență în serviciu.

De asemenea, Pintea a declarat că vor fi demarate controale în toate spitalele de psihiatrie din țară.

„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie. (…) Vom începe cu aceste spitale cu măsuri de siguranță și vom face verificări la modul de funcționare a Consiliului de Administrație. (…) Ministrul Sănătății nu poate sa meargă în fiecare spital din țară, dar Direcțiile de Sănătate Publică au reprezentanți în cadrul Consiliilor de Administrație, care se pare că fac multă figurație. Aceste consilii trebuie sa aprobe bugete, planuri de achiziții… Sigur, atunci spitalul spune: «Nu am buget». Deși are, pentru că angajează cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret. Vom începe cu aceste spitale, de măsuri de siguranță, spitale de psihiatrie și verificări la modul de funcționare a Consiliului de Administrație, a comitetelor directoare”, a anunțat Sorina Pintea.

În masacrul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca, cele 13 victime (5 morți și 8 răniți) au fost persoane care erau sedate sau imobilizate la pat.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

7 cauze ale măcelului de la Săpoca. La fel ca la Caracal, crimele din Buzău au la bază Mafia PSD

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

Cumpănașu, demență în direct la RTV: „Politicienii ăștia… o să mă piș în gâtul lor în curând!”

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here