Toate școlile din învățământul preuniversitar se închid 12 zile: de miercuri, 11 martie, până duminică, 22 martie

1
1358

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, în ședința de luni, închiderea tuturor școlilor din învățământul preuniversitar vreme de 12 zile, în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban, în conferința de presă ce a urmat ședinței CNSSU.

Decizia vizează unitățile de învățământ de la toate nivelurile preuniversitare: preșcolar (grădinița), primar (clasele 0-4), gimnazial (clasele 5-8) și liceal (clasele 9-12).

În deschiderea ședinței CNSSU, Ludovic Orban spusese: „Dacă există cel mai mic risc, va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar. Va trebui să discutăm perioada de închidere a școlilor”.

Anterior, Grupul de suport tehnico-științific, condus de Raed Arafat (secretar de stat la MAI), a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, într-un document, închiderea școlilor și a grădinițelor începând de marți, 10 martie, până pe 21 aprilie (la două după Paște), adică o perioadă de 6 săptămâni.

CNSSU nu a mers pe soluția radicală propusă de Arafat, ci a optat pentru o variantă moderată: închiderea școlilor pentru aproape două săptămâni, urmând ca „vacanța forțată” să fie prelungită, în caz că situația nu se va ameliora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here