luni, martie 4, 2024
AcasăMainJURNAL MILANEZ (1). Corespondență din Lombardia, capitala europeană a coronavirusului

JURNAL MILANEZ (1). Corespondență din Lombardia, capitala europeană a coronavirusului

-

De astăzi vom începe „Jurnalul milanez”, o corespondență din „zona roşie” a Italiei, epicentrul infecției de coronavirus din Europa. Milano este oraşul-reşedinţă al Lombardiei, regiunea cea mai lovită de noul virus.

Datele oficiale ale instituțiilor italiene dau următoarele cifre pentru ziua de duminică, 8 martie:

 • Numărul total de oameni infectați de la începutul epidemiei: 7.375 (dintre care 6.387 în momentul actual)
 • Persoane care s-au însănătoşit: 622
 • Morți: 366.

Duminică s-au înregistrat 1.492 noi cazuri de coronavirus, au murit 133 persoane, iar 33 s-au însănătoşit.

Ştiri pe scurt

 • Guvernatorul din regiunea Piemont, Alberto Cirio, a fost depistat pozitiv de coronavirus. „Stau bine, voi continua să-mi fac treaba”, a declarat el, încercând să transmită optimism..
 • A fost infectat şi șeful Statului Major al Armatei, generalul Salvatore Farina.
 • Italia a devenit a doua țară din lume ca număr de persoane infectate, după China.
 • Persoanele care nu respectă restricțiile impuse de autoritățile italiene riscă pedeapsa cu închisoarea.
 • Compania aeriană Alitalia suspendă toate zborurile de pe aeroportul din Bergamo şi le restrânge la minimum pe cele din Linate.
 • Au fost suspendate alegerile regionale din regiunea Vale D’Aosta.
 • Au loc controale pe aeroporturile şi gările din „zona roşie”, precum şi pe unele străzi.

Isteria de a prinde ultimul tren

 • După isteria creată în seara zilei de sâmbătă, 7 martie, când sute de persoane au luat cu asalt trenurile care plecau spre sudul Italiei, duminică traficul feroviar revenise la normal. În schimb, câteva sute de persoane au plecat cu autocarele din stația de autobuz Lampugnano, în special cetățeni străini care se temeau că nu mai reuşesc să se întoarcă în țările de origine, dar şi studenți proveniţi din sudul Italiei.
 • Spitalele au suspendat operații şi intervenții chirurgicale care nu sunt absolut urgente, iar medicii şi infermierii sunt direcționați spre secțiile de terapie intensivă. Pacienții care nu au absolută nevoie de internare au fost trimişi acasă, iar secțiile respective au fost transformate în secții de terapie intensivă.
 • Italia încearcă din răsputeri să înfrunte această provocare titanică, iar apelurile tuturor se focalizează pe responsabilizarea populației pentru oprirea epidemiei. Se cere populației să evite la maximum contactele cu alte persoane şi să nu încalce restricțiile impuse de autorități.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Fotbalul fără spectatori duce „Ciuma Roșie AC Milan” în divizia secundă.
  Ciuma Roșie e Silvio Berlusconi.

  AC Milan – Steaua București 4-0
  Finala Cupei Campionilor 1989

 2. Lăsați mă cu Italia voastră ,au cea mai proastă asistenta medicală din Europa… să te ferească Dumnezeu să te îmbolnăvești acolo , mori cu zile …cel mai nenorocit sistem de sănătate din Europa, .. normal că sa ajuns la nenorocirea asta … n-au sisteme de prevenție, n-au medici de familie, n-au specialiști… spuneți mi o clinica de renume din Italia in afară de cele estetice….??,… duceți vă in zonele mai spălate din Nord și căutați un spital mai de doamne ajută….ce să mai vorbim de cei din Sud … dacă China a nenorocit Asia , Italia a nenorocit Europa și SUA…nici migranții nu vor să stea acolo,. .. întrebații pe românașii lui Rareș Bogdan cum e cu asistenta medicală în Italia..???.

 3. Foarte buna ideea acestui articol, as vrea sa ne tineti la curent cu modul in care merg lucrurile. Ma surprinde un lucru, ma asteptam ca numarul celor care s-au vindecat pana acum sa fie mai mare, in Romania sunt 17 cazuri, din care aproape o treime s-au vindecat, adica 5. In Italia, au 7000 de cazuri de imbolnavire, si doar vreo 400 care sa se fi vindecat, adica nici macar o zecime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -