Schimbare radicală de direcție în AUR: partidul extremist încearcă să devină prizabil pentru guvernare. George Simion recunoaște Holocaustul din România și cere ca subiectul să fie introdus în manualele școlare

7
880
Reuven Azar, ambasadorului Israelului la București, și George Simion, liderul partidului extremist AUR. FOTO: partidulaur.ro

Schimbare radicală de direcție în AUR, partidul vrea să devină prizabil la guvernare: George Simion recunoaște Holocaustul din România și cere ca subiectul să fie introdus în manualele școlare

AUR schimbă brusc direcția și transmite public că liderul său, George Simion, recunoaște responsabilitatea României în Holocaust. Mai mult decât atât, Simion cere ca această pagină neagră din istorie să fie introdusă în manualele școlare. Surprinzătoarea schimbare de discurs, petrecută după o întâlnire cu ambasadorul Israelului la București, arată că extremiștii – în plină ascensiune în sondaje – se pregătesc să-și cosmetizeze imaginea, pentru a deveni o variantă acceptabilă la guvernare începând din 2024.

AUR e în acest moment cotat cu aproximativ 30% în sondajele de opinie, iar pe fondul colapsului instituțiilor statului și al corupției explozive a PSD-PNL, trendul intenției de vot rămâne unul pozitiv pentru extremiști. Sociologul Gelu Duminică estimează că acest lucru ar putea face ca, până în vara anului viitor, AUR să se bată cu PSD pentru poziția de primul partid al țării.

Problema AUR și a lui George Simion este că, având lipită eticheta de extremiști, rămân izolați pe scena politică. Singuri, chiar dacă vor obține 30%, nu vor reuși să facă Guvernul. Pentru a ajunge la putere au nevoie de o alianță.

În această direcție par să acționeze cei din AUR, iar o mișcare importantă este schimbarea discursului despre Holocaust. Până de curând, poziția oficială a partidului era că Holocaustul a fost „o temă minoră”. Brusc, acum AUR spune că tema este foarte importantă și trebuie predată în școli.

Acest pas este făcut după întâlnirea cu Reuven Azar, ambasadorul Israelului la București, și Yossi Dagan, membru în partidul de guvernământ Likud. Partidul premierului Benjamin Netanyahu este de asemenea unul radical, ultraconservator, ostil Uniunii Europene și care în perioada 2017-2019 a inițiat o mișcare de apropiere față de PSD și de Liviu Dragnea. În Israel, Netanyahu este investigat pentru fapte de corupție.

Deosebit de interesant este că, la începutul acestei luni, ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, milita pentru o schimbare de atitudine a Guvernului său față de AUR.

Operațiunea de onorabilizare a AUR – partid care are în spate foști generali din SIE – ar putea transforma partidul într-unul eligibil pentru a intra în coaliție cu PSD, în 2024. Social-democrații conduși acum de Ciolacu au apelat și ei la serviciile consultanților politici din Israel. Acești consultanți israelieni au și elaborat, dealtfel, campania naționalistă cu sloganul „Mândri că suntem români” cu care PSD a câștigat detașat alegerile în 2016. Tot din Israel au venit foști agenți Mossad pentru o operațiune de compromitere a șefei de atunci a DNA, Laura Codruța Kovesi. Toate s-au petrecut cu Netanyahu la putere.

Mai jos, comunicatul pe care AUR l-a postat pe site-ul său în limba engleză.

„Domnul Simion a condamnat ferm antisemitismul, a declarat că partidul AUR are toleranță zero față de acesta și a precizat că legislația penală românească pedepsește aspru orice manifestare de susținere și admirație pentru criminalii de război sau pentru membrii Gărzii de Fier care au participat la Holocaust, inclusiv pentru Ion Antonescu”

„În data de 28 august 2023, domnul George Simion, președintele Partidului AUR, s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului, domnul Reuven Azar și cu domnul Yossi Dagan, șeful regional Shomron din Israel, la Parlamentul de la București.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul, deputatul George Simion, liderul Partidului AUR, a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români (în teritoriile controlate de România în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial) și și-a exprimat regretul profund. El a precizat că astfel de orori nu trebuie să se mai întâmple niciodată, nici evreilor, nici românilor, nici țiganilor, nici altor națiuni ale lumii.

În acest scop, domnul Simion a adăugat că fiecare țară, inclusiv România, ar trebui să adopte definiția IHRA a antisemitismului și să predea, în cadrul disciplinei de istorie națională, această pagină importantă a trecutului, pentru a se asigura că toate generațiile viitoare vor cunoaște și înțelege lipsa de umanitate din acele vremuri și de ce este vital să se evite astfel de orori.

Pe această temă, domnul Simion a condamnat ferm antisemitismul, a declarat că partidul AUR are toleranță zero față de acesta și a precizat că legislația penală românească pedepsește aspru orice manifestare de susținere și admirație pentru criminalii de război sau pentru membrii Gărzii de Fier care au participat la Holocaust, inclusiv pentru Ion Antonescu.

Pentru a continua și a examina cooperarea și dialogul, dl Yossi Dagan l-a invitat

pe dl George Simion împreună cu o delegație AUR să viziteze coloniile din Iudeea, Samaria și Ierusalim. Dl Simion a acceptat cu plăcere invitația, declarând că ar fi onorat să viziteze Ierusalimul – capitala Israelului, împreună cu Iudeea și Samaria – regiuni atât de importante ale Israelului atât din punct de vedere politic, dar și religios. În calitate de creștini ortodocși, românii au o legătură puternică cu Țara Sfântă și Ierusalimul – inima iudaismului și a creștinismului.

Părțile au discutat și au căzut de acord și asupra dreptului istoric al poporului evreu de a construi și de a trăi în comunități și orașe din Iudeea și Samaria, leagănul istoriei poporului evreu încă din zilele Bibliei.

Toate părțile au fost de acord că suveranitatea este vitală atât pentru Israel, cât și pentru România și că nicio altă țară nu ar trebui să pretindă un drept asupra teritoriilor lor. Prin urmare, în conformitate cu această suveranitate, fiecare țară are dreptul de a-și stabili capitala și legile, în interiorul granițelor sale, iar toate celelalte țări ar trebui să le respecte.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Accident grav: fostul ministru Ilan Laufer a intrat cu mașina într-un copac. Atât el, cât și soția sa și copiii lor sunt răniți

Sindicatul Europol acuză: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor să facă testări pentru alcool și droguri!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

Putin, deasupra cadavrului lui Prigojin: „O persoană cu o soartă complicată, care a făcut greșeli grave în viață”. Totuși, „un om de afaceri talentat”

Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

7 COMENTARII

 1. Votantii AUR sunt cei pe care în mod normal îi dispretuim pentru cā sunt înfrânti de viatā, radicalizati,amārâti, needucati,conspirationisti, antivaccinisti, pro Putin si anti UE . Au fost împinsi în bratele talibanilor politici si ideologici ,finantati de coruptii României sau de infiltratii Moscovei,de cātre realitātile dure ale vietii lor fārā nici o sperantā sau bucurie precum si de nepāsarea noastrā egoistā si arogantā. Prosti dar multi. 30 la sutā. Din asta îsi trage puterea si îsi hrāneste Georgicā ambitiile. Nu existā nevinovati în aceastā ecuatie murdarā a realitātii lipicioase în care evoluām cu iluzia cā ne putem izola de putreziciunea moralā din jur. Cu fiecare compromis ,,necesar” ne facem parte din problemā, în timp ce ne mintim cā suntem de partea
  corectā a situatiei.De-asta Georgel si-ai lui se fac frate cu orice drac care îi vā împinge spre vârful movilei de bālegar . Am învātat târziu în viatā despre Holocaustul românilor evrei (nu din scoalā asa cum ar fi trebuit) si am realizat cât de groaznicā si usor de manipulat este ignoranta maselor. Am învātat despre cum somnul ratiunii naste monstrii. Monstrii precum Gicā .,,Din bube, mucegaiuri şi noroi
  Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.” Asta exploateazā ipochimenul cu suflet våndut pentru arginti si putere: suferinta ca mostenire istoricā în memoria epigeneticā a neamului nostru. Lectia pe care nu am învātat-o este cā suntem la fel de slabi ca si cea mai slabā verigā a sufletului nostru comun, national. Cât despre AUR si al sāu el lidero maximo , ei sunt efectul si nu cauza tuturor relelor.

 2. Apropo de holocaust si alea alea,priviti sedinta CNA de ieri.Au avut pe masa niste emisiuni online „prezentate” de un nenea care cica e profesor universitar care minimalizeaza Holocaustul in mod infiorator.La una dintre ele,invitat de clasa,Sosoanca

  • Asa si trebuie sa fie … minimizat. Evreii 6 milioane de morti. Rusii 25 de milioane. Deci au fost unii cu pagube mai mari decat evreii.
   Oamenii tre sa mai se educe si despre asediul Leningradului, ca despre Auschwitz am auzit destul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here