sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsScăpăm de virus! Bilanț la mijlocul lunii mai: 9 români din 10...

Scăpăm de virus! Bilanț la mijlocul lunii mai: 9 români din 10 se vindecă. Mai sunt 6.000 de bolnavi, curba cazurilor noi începe să coboare

-

Îndelung așteptate și discutate, efectele restricțiilor impuse în România în ultimele două luni încep să se simtă și în statisticile epidemiei de coronavirus. Conform bilanțului publicat joi, 14 mai, 9 din 10 români se vindecă, iar curba cazurilor active din țară continuă să scadă.

Până acum, din totalul de 10.099 de cazuri închise, 9.053 s-au vindecat – ceea ce înseamnă că 9 din 10 români se vindecă.

9 români din 10 se vindecă, mai sunt doar 6.000 de bolnavi, din care 225 în stare gravă

Situația epidemiei de coronavirus în România pe 14 mai. 9 din 10 români se vindecă. Rata este excelentă, raportat la media mondială. Și numărul de infecții contorizat până acum e rezonabil, ținând cont de rata de infectare mare a acestui tip de virus – 2,2 (fiecare bolnav infectează, în medie, alți 2,2 oameni). Sursa: worldometers.info

Din totalul de 16.247 de infecții cu Covid-19 confirmate medical în România până joi, 14 mai 2020, mai sunt active numai 6.248 de cazuri, din care 225, din păcate, în stare gravă sau critică.

În schimb, vestea bună este că, din cele 10.099 de cazuri închise, 9.053 (89,64%) s-au vindecat. Aceasta este o veste extraordinară, pentru că rata românilor care au trecut peste boală este cu mai bună decât cea mondială (84,85% vindecați din totalul de 1.979.611 cazuri închise).

- Advertisement -

Din nefericire, au existat până acum și 1.036 decese. Cele mai multe victime aveau și alte boli serioase, dar au fost și destui români în putere, tineri, la care infecția cu Covid-19 a luat o turnură dramatică și s-a încheiat cu decesul pacienților.

Rata deceselor în această pandemie, deși în vizibilă scădere (la nivel mondial a fost la un moment dat de 21% din totalul cazurilor închise, dar acum a coborât la 15,15%), este – după cum lesne se poate vedea, mult mai mare decât ce au raportat chinezii la început, adică 2%.

Curba cazurilor active de coronavirus începe să scadă exact când se reia activitatea economică în țară. De ce depinde încheierea epidemiei

Curba cazurilor active începe, în sfârșit, să ia o traiectorie descendentă. Sursa: worldometers.info

Revenind la România, veștile bune nu se opresc aici. Tendința generală constatată în ultima săptămână e de scădere a numărului de noi infecții. Din ultimele 10 zile, în doar trei s-au consemnat creșteri raportat la ziua precedentă.
Consecință a faptului că, peste tot în țară, numărul celor vindecați crește, iar noile cazuri de infectare raportate scad, îndelung așteptata traiectorie descendentă a curbei cu cazurile active a început să se contureze.
Potrivit calculelor celor de la endcoronavirus.org, România încă mai are de luptat până va putea declara epidemia învinsă, dar primele semne bune se văd.

- Advertisement -

În acest moment se încheie restricțiile perioadei în care a fost stare de urgență. Depinde, de acum, de români și de modul în care vor reuși să se protejeze individual, mai ales, dacă acest trend va continua, sau într-o săptămână – două vom fi nevoiți să revenim la restricții.

Evoluția numărului de cazuri noi arată o tendință generală descrescătoare în România, chiar dacă în unele zile se înregistrează ușoare creșteri. Sursa: worldometers.info

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Lună următoare se întorc spatanghelisti, din Germania,alte sute de infectati …mai vin aia din Spania alte sute de infectati…și uite așa cu diaspora voastră de căcat nu vom scăpa niciodată…o să ne bage președintele iară in case…degeaba respectam noi ăștia din țară indicațiile ,ne putem căca pe ele, dacă vin diasporezi infectați .. alegerile ne va distruge țara… ăștia pentru un vot sunt in stare s-o vândă și pe mă-sa!!..ce contează o mie sau două de morți,noi să fim la putere..

    • Ti-am dat raport, esti absolut obscen in comentarii, acest articol e prima veste cat de cat buna de luni de zile, si tu asta ai de comentat : mizerii la adresa romanilor, cara-te de pe situl asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -