Clujeanul care și-a pus într-un grafic chinurile îndurate cât a fost bolnav de Covid: 28 de zile în spital, 16 zile conectat la oxigen, 5 zile la terapie intensivă

0
17605
Clujeanul Andrei Balint a postat pe Facebook un infografic cu experiența prin care spune că a trecut când a fost bolnav de Covid-19

În ajunul ridicării stării de urgență și în plină ofensivă a conspiraționiștilor care susțin că pandemia de coronavirus nu există, un tânăr abia ieșit din Spitalul de Boli Infecțioase Cluj și-a pus într-un grafic propria experiență terifiantă a îmbolnăvirii cu Sars-CoV-2.

Andrei Balint spune că a fost nevoie de 4 săptămâni de spitalizare, din care 18 zile – conectat la oxigen și 5 zile petrecute la terapie intensivă, pentru ca să se poată întoarce acasă miercuri, 13 mai, acolo unde îl aștepta și băiețelul născut cu nici o săptămână în urmă.

Pe 10 aprilie a debutat boala. În cinci zile era deja internat, în 13 conectat la oxigen, cu pneumonie 75%

Andrei Balint, IT-ist de meserie, a făcut un infograf pe zile cu evoluția bolii prin care afirmă că a trecut. FOTO: contul de Facebook al lui Andrei Balint. În graficul de mai sus s-a strecurat și o inadvertență. Din 23 aprilie, când a fost conectat la oxigen, și până în 11 mai, când Balint a putut să respire din nou fără ajutor, sunt 18 zile și nu 26, așa cum scrie în partea de sus. Dar, dincolo de mica eroare de calcul, intensitatea dramei rămâne nealterată

Andrei Balint, un clujean de 32 de ani pasionat de drone, însurat, plin de viață, acum manager de marketing și de vânzări la o firmă, povestește că s-a infectat cu noul coronavirus la începutul lunii aprilie.

Simptomele au apărut relativ brusc, pe 10 aprilie, cu febră mare și frisoane. A încercat să se trateze acasă cu paracetamol și algocalmin, dar starea nu i s-a ameliorat. Pe 14 a fost testat pentru Covid-19, a doua zi a fost internat pentru că tușea și avea probleme respiratorii.

La 10 zile după debutul bolii, prima radiografie pulmonară a relevat o pneumonie de 25%. A doua radiografie, alte trei zile mai târziu, a arătat că pneumonia ajunsese la 75%. În aceeași zi a fost transportat la Terapie Intensivă și conectat la tubul de oxigen.

Febra a cedat după două săptămâni, dar problemele majore au continuat. Testele pe care le-a efectuat pentru Covid-19 (10 la număr în 28 de zile) au fost neconcludente – ba ieșeau negative, ba pozitive.

Pe 27 aprilie, după patru zile la secția de Terapie Intensivă, a fost mutat înapoi, în salon. Pe 29 aprilie, la 19 zile după primele simptome, a încetat tratamentul pentru Covid-19.

Înapoi, la Terapie Intensivă

Andrei Balint este pasionat de drone și are un site pe care postează cele mai spectaculoase poze din expedițiile sale. FOTO: contul de Facebook al lui Andrei Balint

Imediat după aceea au apărut complicațiile. O durere foarte puternic în spate, apărută pe 1 mai, l-a retrimis la Terapie Intensivă, unde i s-a descoperit o pleurită. A început un tratament cu cortizon și anticoagulante.

Din acel moment, lucrurile au evoluat, treptat, spre bine. Radiografia din 7 mai a arătat o îmbunătățire a stării plămânilor, iar pe 11 mai a scăpat de tubul de oxigen.

Miercuri, 13 mai, omul afirmă că a fost externat și s-a întors acasă, unde-l așteptau soția și băiețelul Ian, născut pe 8 mai, când tăticul său încă se mai afla în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, cu masca de oxigen pe față.

“Am ajuns să simt pe pielea mea cât de parșiv e virusul ăsta”

Morala poveștii îi aparține lui Andrei Balint, care a făcut infografia propriilor suferințe și a postat-o pe Facebook, ca învățătură de minte și avertisment pentru cei care au ochi de văzut și minte să înțeleagă.

Textul atașat de Andrei Balint la poza cu suferințele sale:

„În două zile este 15 mai.
Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți.
Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta.

Experiența mea cu #covid19 o puteți găsi în infograficul alăturat.
Pentru o rezoluție mai bună puteți accesa link-ul acesta:
http://andreibalint.ro/…/upl…/2020/05/experianta_covid19.jpg

Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării.

Aveți grijă de voi şi de cei dragi!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.