duminică, aprilie 21, 2024
AcasăPoliticăSondaj BCS: PNL e stabilizat la 33%; USR-PLUS revine la 22% (ca...

Sondaj BCS: PNL e stabilizat la 33%; USR-PLUS revine la 22% (ca la europarlamentare) și suflă în ceafa PSD (22,5%); PMP (5,3%) trece pragul; ALDE se prăbușește (1,4%)

-

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS), în perioada 1-7 mai, arată că alegerile parlamentare ar putea da o majoritate PNL-USR/PLUS-PMP de 60,3%, ceea ce după redistribuire ar putea atinge majoritatea calificată de două treimi (66,7%).

La alegerile parlamentare, sondajul BCS indică următoarele rezultate:

 • PNL ………………. 33,0 %
 • PSD ……………… 22,5
 • USR-PLUS ………. 22,0
 • PMP ………………… 6,5
 • UDMR ……………… 5,3
 • Pro România ……… 5,1
 • ALDE ………………. 1,4
 • Partidul Verde ……. 0,9
 • Alt partid ………….. 3,4

De asemenea, 25,8% vor absenta de la alegeri sau sunt nehotărâţi în privinţa votului.

O comparație între Barometrul IMAS pe luna aprilie și sondajul BCS pentru prima săptămână din mai arată:

- Advertisement -
 • PNL își confirmă scorul de 33%.
 • PSD pierde 2,3%.
 • USR-PLUS crește spectaculos, cu 6,1%.
 • PMP trece pragul de 5%, marcând un plus de 3,1%.
 • UDMR pierde 0,2%, menținându-se peste prag.
 • Pro România pierde 3,1% și are o poziție fragilă deasupra pragului.
 • ALDE se prăbușește, pierzând 3% și ajungând astfel la 1,4%.

Alegeri locale: PNL 32,7%, PSD 25,3%, USR-PLUS 19,8%, PMP 5,3%

Pentrua alegerile locale, situația e ceva mai strânsă între PNL (32,7%) și PSD (25,3%). Neavând primari, USR-PLUS pierde două procente față de parlamentare, fiind cotat cu 19,8%.

UDMR are 5,9%, PMP 5,3%, Pro România 5,2%, ALDE 1,7%, Partidul Verde 1%, iar 3% vor alege candidatul altui partid.

27,8% dintre respondenţi au declarat că nu vor vota sau ca sunt nehotărâţi.

- Advertisement -

Mai mulți sunt împotriva vaccinării obligatorii

Chestionarul a abordat şi o serie de tematici, precum unirea cu Republica Moldova, adoptarea monedei euro sau vaccinarea obligatorie. Opiniile au fost următoarele:

 • Unirea cu Republica Moldova: 57% pentru, 24% împotrivă, 19% indiferent;
 • Adoptarea monedei euro: 47% pentru, 33% împotrivă, 20% indiferent;
 • Întreruperea de sarcină la cerere: 43% pentru, 37% împotrivă, 20% indiferent;
 • Interzicerea finanţării bisericilor din bani publici: 42% pentru, 41% împotrivă, 17% indiferent;
 • Vaccinarea obligatorie a populaţiei: 39% pentru, 47% împotrivă, 14% indiferent.

  Barometrul naţional „Lumea şi valorile ei politice” a fost realizat pe un eşantion de 1.545 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a României. Un număr de 155 de interviuri au fost aplicate românilor din diaspora (10%). Eşantionul are o eroare statistică de +/-2,7%, la un interval de încredere de 95%. Interviurile s-au realizat prin telefon (75%) şi online (25%). Cercetarea a fost finanţată de Comitetul Naţional al Românilor-Americani Republicani din Statele Unite ale Americii. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Alianța USR+PLUS va câștiga câștiga alegerile locale și parlamentare..!!.. PNL va fi pe trei.!!.. așa că aleluia cu Orban și gașca lui de ventriloci..din actualul guvern nu se va regăsi nimeni în viitorul guvern… așa că dl președinte nu mai are guvernul meu…!!.și așa e normal..!!.. după dezastrul făcut de Orban in astea șase luni,greu îți mai revi din pumni…dar au oameni tineri și școliți nu ca sudorul lui pește prăjit, bucătărese, ospătari, majordomi, chitariști…..!!… și-au dat seama românii de manareala PNL și PSD !!.au aceași mamă FSN..a lui Ion Iliescu ….e timpul sa scăpăm de această alianță toxica pentru țară…va ajuns de furat 30 de ani…gata bandiților ..singura variantă acceptabilă e această alianță USR PLUS!!!….

  • Bai jeg mongol din Tiraspol – deja stim toti ca tu ii vrei pe comuistii mascati din USR PLUS! Ca si alti fraieri sau inculti de pe aici – ca sa nu zic prosti! Diferenta e ca tu ai ordin pe unitate de la Moskva – si aici sunt asa zisi jurnalisti plus comentatori care o sug cu neo marxistii – si pe care ii arde crucea la greu!

 2. Aproape nu-mi vine sa cred ca exista 47% idioti antivaccinisti in tara asta, cata prostie, doamne! La fel, mai sunt 25-28% cretini care n-au de gand sa voteze sau sunt nehotarati, dupa 3 ani si jumate de psdism feroce!

 3. BCS?CASA DE SONDAJE BASESCU SRL Cea mai prezenta casa de sondaje la recenta achizitie a marinarului,B1tv ! Daca IMAS este condus de Alin(ov )Teodorescu(probabil fost teodorovici,dupa accentul basarabean!),fost sef la editura politica pana in dec.89,apoi ajuns in conducerea revistei 22 impreuna cu Gabriel Liiceanu,pana cel din urma a preluat editura politica,rebranduind-o Humanitas-si pune procente la partide si in functie de cine comanda dar si de preferintele sale,si sluga asta a lui basescu de la conducerea bcs face la fel,umfla pmpul cu pompa,usrplus-ul nu mai scade,ca sunt si ei critici cu liberalii,dusmanii lui basescu de cand cu lepadarea de udrea..Ca si celelalte „institute”de sondare,si casa de sondaje basista tine de fosta securitate comunista care doreste sa-si perpetueze specia in tara asta ghinionista,care nu poate scapa de sfera de influenta rusa cu una cu doua…Nu mai prezinta absolut niciunul credibilitate,toti se executa la comanda!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -