sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsSăptămâna în care moartea a secerat trei nume grele: Mihai Constantinescu, Leo...

Săptămâna în care moartea a secerat trei nume grele: Mihai Constantinescu, Leo Iorga, Sorin Frunzăverde. Ultimii doi nu aveau nici 60 de ani

-

În ultimele șase zile, moartea a secerat trei nume cu greutate pe scena publică: doi artiști (Mihai Constantinescu, Leo Iorga) și un politician (Sorin Frunzăverde). Ultimii doi nu împliniseră 60 de ani.

Marți: Mihai Constantinescu (73 de ani)

Compozitorul și interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit marți, 29 octombrie, în jurul orei 19.00, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator neresuscitabil. Artistul în vârstă de 73 de ani era în comă din luna mai a acestui an.

Printre piesele celebre lansate de Mihai Constantinescu se numără: „O lume minunată”, „Iubiți și câinii vagabonzi”, „Sus în deal”, „Maria”, „Am visat”, „Mă întorc iar în sat”.

- Advertisement -

Sâmbătă: Leo Iorga (54 de ani)

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a murit sâmbătă, la 54 de ani. În ultimii ani de viață, el s-a luptat cu cancerul.

Din toamna lui 1988 până în 1996, a fost solist al grupului Compact, în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, formaţie catalogată de Florian Pittiş şi de alți cunoscători drept „formula de aur” a trupei Compact.

- Advertisement -

În această formulă a lansat hituri ca: „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Să te gândeşti la mine”, „Toamnă în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia”, „Cine eşti tu, oare?”, „Cine-i vinovat?”, „Te visez mereu”.

Duminică: Sorin Frunzăverde (59 de ani)

Fost ministru, Sorin Frunzăverde a decedat duminică, în jurul orei 11.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. El suferea de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi. „Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat dr Waldemar Murgu, directorul Spitalului din Reşiţa.

De profesie inginer metalurgist, Frunzăverde a deţinut funcţiile de ministru al Mediului, al Turismului şi al Apărării, în guvernele din perioada 1996-2000, din partea Partidul Democrat (PD), condus atunci de Petre Roman. În mandatul 2001-2004 a fost deputat de Caraş-Severin.

A mai fost ministru al Apărării și în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

În 2001-2011 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL). Este considerat artizanul primiri PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaţionala Socialistă.

În 2007 a fost ales europarlamentar din partea PDL, renunţând la această calitate în 2008, când a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În iunie 2012 a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, dar din partea PNL.

Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat definitiv, în mai 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru fraudă în procesul electoral.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Cu Sorin Frunzăverde mi-am format forul de liniște interioară. Poate mai bine muream în 2009 sau în 2016. Oamenii au dreptul să sufere de boală și sărăcie. Dar Frunzăverde a murit de dorul unui copil. Că se numeau Robert sau Patrick, ambii sfinți ai Ortoxiei și Catolicismului, omul Frunzăverde a pus mai sus sufletul primordial și s-a neglijat în plan filozofic. A murit. De vină sunt eu că trăiesc modernul.

    • Despre Mihai Constantineascu si Leo Iorga nu putem adauga mare lucru, fata de ceea ce stie toata lumea, publicul lor: doi artisti MARI !

      Pe Sorin Frunzaverde l-am cunoscut aici, pe litoral, am vorbit des cu el, l-am intervievat, era o perioada FOARTE AGITATA (!) in TURISM, in ceea ce priveste… PROPRIETATEA ACTIVELOR (!!!): a fost unul dintre cei mai buni ministri ai „Industriei-Ospitalitatii”/”Industriei-Fara-Fum” !!!

  2. Oare s-a uitat cã cea mai însemnatã bravurã politicã a d-lui Frunzãverde a fost trãdarea PDL în aprilie 2012, care a dus la cãderea guvernului Ungureanu, accederea la putere a USL. De la domnia sa (cine aruncã prima piatrã…) ni se trage asadar catastrofa celei mai îndelungate puteri discretionare a PSD din istorie.
    Dar… despre morti numai de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -