Decizia Curții Europene de Justiție (CJUE) oferă magistraților onești din România o nesperată șansă de a întoarce miile de sentințe de achitare la care i-a obligat, în ultimii ani, cartelul judecătorilor CCR. CJUE a stabilit luni că sunt ilegale deciziile Curții Constituționale date din 2018 până în 2022, prin care se facilita salvarea a mii de infractori printr-o chichiță privind termenul de prescripție. În plus, CJUE a menționat că instanțele din România trebuie să ignore, în acest caz, verdictele CCR. Se deschide astfel posibilitatea, pentru judecători, de a-și face treaba onest, iar pentru procurori – de a ataca sentințele de achitare cu recurs în casație.
Miza este uriașă. Ceea ce a făcut CJUE reprezintă un veritabil șah la statul mafiot român, demolând o conspirație la care au participat în ultimii 5 ani politicieni, magistrați, oligarhi penali și membri ai serviciilor secrete.
Mâine chiar este așteptată o ședință la DNA, în care conducerea instituției va hotărî ce e de făcut după decizia CJUE, scrie G4Media.ro.
Hotărârea Curții Europene de Justiție invocă faptul că, prin deciziile CCR, s-a creat riscul de impunitate în fața legilor, ceea ce încalcă Tratatul de Aderare la UE. România s-a angajat, în acel tratat, să lupte și să combată corupția în general, nu doar frauda cu fonduri europene.
Totuși, au apărut deja și avocații diavolului, care pretind că, deoarece Curtea Europeană de Justiție a discutat doar sesizarea privind prescripția pe un caz de fraudă cu fonduri UE, verdictul de luni nu s-ar aplica și la corupția autohtonă. Cei care încearcă acum să apere mafia spun că doar infracțiunile cu fonduri UE, evaziune și contrabandă ar fi vizate, restul tâlharilor putând să stea liniștiți.
Magistrați consultați de G4Media.ro au subliniat însă că CJUE a anulat nu doar șmecheriile CCR, ci și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție conform căreia modificările aduse de judecătorii constituționali privind prescripția reprezintă legea penală mai favorabilă și se aplicaă retroactiv încă de la 1 februarie 2014, data intrării în vigoare a noului Cod penal. Argumentația CJUE este valabilă și în cazul dosarelor de corupție, nu doar al celor de fraudă cu fonduri europene.
Teoretic, instanțele de judecată din țară au acum pârghiile legale să reia procesele pentru infractorii salvați de CCR și ÎCCJ, iar procurorii pot declara recurs în cazul celor deja achitați.
DE INDATA…. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Este clar ca Romania este sufocata de o mafie puternica, Curtea Constitutionala este un centru important al creierului ei si ca multe institutii ale Justitiei sunt integrate.
Cum sa pretindem unor bieti procurori sa infrunte toate acestea?
Li s-ar gasi imediat o sumedenie de vicii de forma, erori facute in inclestarea cu protejatii mafiei – marii infractori.
Cand trebuie sa pedepseasca pe cei care isi iau rolul prea in serios, mafia din Justitie e mai scrupuloasa decat oricand, ar iesi mai jumuliti decat bietul „Portocala”.
Ar trebui sa fie niste eroi, iar in Romania eroismul se plateste. Mai bine, se pensioneaza…
Iar vor începe”suveranistii” sā ragā pe la televiziunile coruptilor cā nu vor sā fie „colonie UE”. Le-a plācut sā fure da’ când vine vorba de dat socotealā o tot dau cu vāicāreala: ,, Nu io, sefu! Sā moarā copilasii mei, mânca-ti-as ! UE e de vinā cā vrea sā ne vaccineze si mā jur pe toate icoanele cā io sunt român ortodox si patriot independent cinstit, mânca-ti-as pālāria ta de boier, sā moarā mama sāfule ! ” .