VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

2
5303
Imagine din delirul difuzat pe 16 aprilie la Realitatea TV, unde Diana Șoșoacă a spus, printre altele, că vrea să refacă "imperiul pelasgo-traco-daco-get", care s-ar fi întins din Irlanda până în Africa de Nord, și că totul e o conspirație împotriva României

Realitatea Plus a încasat miercuri încă o amendă de 10.000 de lei, din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), după ce Diana Șoșoacă a fost lăsată de Anca Alexandrescu, într-o emisiune difuzată în 16 aprilie (în ziua de Paște!), să debiteze liniștită toate teoriile conspirației livrate de propaganda rusească. Printre altele, în emisiunea „Culisele statului paralel” s-a anunțat că ar exista un plan de dezmembrare a României, că Ucraina va dispărea la sfârșitul războiului și că Polonia „negociază preluarea Ucrainei”.

Amenda dată de CNA în ședința de miercuri, 19 iulie, este foarte mică prin comparație cu răul pe care-l fac aceste minciuni în rândurile poporului român – deja puternic influențat de asaltul dezinformărilor orchestrate de Rusia.

În aceeași perioadă, Șoșoacă fusese invitată la alte două televiziuni conspiraționiste, Nașul TV și Global News, unde debitase de asemenea tot felul de prostii – cum ar fi aceea că Guvernul României a cedat orașul Carei Ungariei. În loc să li se oprească emisia, cele două posturi TV s-au ales doar cu amenzi, în ședința de marți a CNA: 30.000 de lei Nașul TV, 40.000 de lei Global News.

VIDEO: Mizeria pe care Realitatea Plus o numește „interviu de excepție”

Comunicatul CNA despre amendarea postului Realitatea Plus

„Întrunit în ședința publică din data de 19.07.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să sancționeze postul Realitatea Plus cu amendă de 10.000 de lei pentru ediția specială de Paști a emisiunii «Culisele Statului Paralel» (16.04.2023), la difuzarea căreia nu s-a ținut cont de prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual [«În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii»]. Printre titlurile afișate pe ecran s-au regăsit : «Șoșoacă: E un plan din umbră, România va fi împărțită în 5 părți» ; «Șoșoacă: Polonia vrea să fie cea de-a doua cea mai mare țară din UE»; «Șoșoacă : Polonia negociază preluarea Ucrainei»; «Șoc: Șoșoacă spune cum va arăta harta lumii la finalul războiului»; «Șoșoacă: Pericolul e destrămarea României»; «Șoșoacă: La sfârșitul războiului, Ucraina nu va mai exista».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o „țeapă” a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor în timpul grevei nu e gata nici azi, deși pe 15 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare!

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

* Nașul TV, încă o amendă pentru delir conspiraționist. Șoșoacă a spus la postul lui Radu Moraru că orașul Carei e plin de „trupe care atacă românii” după ce Guvernul „l-a predat Ungariei”!

* Umilințe la indigo pentru Hagi, în Europa, la distanță de 6 ani: 1-0 și 0-4 cu campioana Ciprului, 1-0 și 0-3 cu campioana Moldovei. De fiecare dată, echipa sa s-a prăbușit în prima repriză de prelungiri și a primit lovitura de grație în minutul 105+1

2 COMENTARII

  1. Nu va e ma rușine cu asa rahat de articol????? Culmea e ca toate „conspiratiile” lui Sosoaca din 2020 pana acum au devenit realitate. Ingalatilor americanoizi care susțineți un război proxy și aveți Ucraina la poza de profil!!! Trădători de țară ce sunteți! Sa vedeți ce mult va iubește NATO când va baga Rusia o bomba! Oh, au și băgat la 20km de Galați, aia tot conspiratie e?????? Dobitocilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here