Să râdem cu Ciucă: fostul premier îi recomandă lui Ciolacu să facă economii la buget, după ce el a crescut cheltuielile cu 116 miliarde de lei!

3
964
Ciucă și Ciolacu, două monumente ale incompetenței și iresponsabilității în istoria României

Fostul premier Nicolae Ciucă, în mandatul căruia cheltuielile bugetare au crescut cu înspăimântătoarea sumă de 116 miliarde lei (peste 23 de miliarde de euro), îi recomandă acum noului șef la Guvernului, Marcel Ciolacu, să taie cheltuielile!

Incredibilele afirmații au fost făcute luni, înaintea ședinței de coaliție PSD-PNL, liderul liberalilor arătându-se grijuliu cu deficitul bugetar. Nicolae Ciucă a explicat, pe un ton sfătos, că înainte să se crească taxele pentru cetățeni și mediul de afaceri ar trebui ca Guvernul să dea un exemplu și să taie cheltuielile.

În mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă, statul român a ajuns să aibă cei mai mulți angajați și cele mai mari cheltuieli din istorie. Când a demisionat pentru a-i face loc lui Ciolacu la Palatul Victoria, Ciucă făcuse deja deficit de peste 37 de miliarde de euro în doar primele 5 luni din 2023. În plus, lipsa reformelor convenite cu Comisia Europeană – mai ales opoziția la eliminarea pensiilor speciale – a făcut ca României să i se blocheze miliarde de euro din PNRR. Acești bani sunt acum în pericol iminent de a fi pierduți.

Mai jos, ce a spus Nicolae Ciucă luni despre deficitul creat chiar în mandatul său.

„Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul ședinței de coordonare de astăzi, am solicitat miniștrilor și secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituțiilor publice.

Pentru a ne încadra în ținta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni și mediul de afaceri. Voi propune, în cadrul coaliției, ca o astfel de acțiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor și instituțiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora.

Banii alocați cheltuielilor în instituțiile statului vin de la cetățeni și de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum și de un management substanțial îmbunătățit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Fiara dezlănțuită, în cazul „azilelor groazei”, deși era filmată și avea în față un bărbat în putere. „E clar că bieții bătrâni nu aveau nicio șansă, îi zdrobea bruta”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* EDITORIAL PAPAHAGI: Femeia aceasta rea și coruptă

* Dosarul „Otopeni”: șpăgi de peste 1,5 milioane de euro erau notate minuțios într-un fișier numit ”Viața e frumoasă”!

* SONDAJ. Românii au cea mai mare încredere în Codruța Kovesi. Intenția de vot la partide: PSD – 31%, PNL – 19%, AUR – 18%, USR – 11%

* Conflict la vârf: PSD vrea să sufoce economia privată cu măriri de taxe și impozite, ca să acopere deficitul făcut de ministrul Câciu și clientela de partid; PNL nu e de acord

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* VIDEO. Drone rusești au lovit instalații ucrainene chiar lângă Galați. Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă aceste bombardamente atât de aproape de România

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.