S-a trezit Ciolacu! Va ataca Guvernul Orban la CCR ca să blocheze asumarea răspunderii

1
771
Marcel Ciolacu, PSD
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Marcel Ciolacu, noul președinte PSD, vrea să blocheze asumarea răspunderii de către guvern. Soluția pe care a găsit-o e atacarea executivului la CCR pentru conflict între parlament și guvern.

Dar aceasta e o strategie care nu va face decât să dea apă la moară forțelor anti-PSD care pot spulbera acest partid în alegerile de anul viitor.

”PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură!”, avertizează Marcel Ciolacu în mesajul de Ziua Constituţiei, fiind citat de News.ro.

În opinia sa, această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă şi formală afirmare de principii, iar respectarea Consituţiei asigură echilibrul democratic şi garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

”Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi. Nu voi permite, însă, guvernului să îşi aroge competenţe pe care nu le are şi să se substituie Parlamentului”, afirmă Ciolacu, citat de News.ro.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul îşi va asuma răspunderea pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe abrogarea ordonanţei care împiedica decontarea navetei elevilor şi precum şi pe abrogarea unor prevederi din OUG 114.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Firea promite că va candida din nou la Primărie dacă „o mână criminală” nu-i va băga încă o sârmă în colon

* Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh de Moș Nicolae! Sluga lui Dragnea rezista cu tupeu în Cancelaria premierului

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* DEZVĂLUIRI. La două luni după 10 august, găzarii-șefi Cucoș și Sindile au fost felicitați de Radu Duda la Palatul Elisabeta

* VIDEO. Un nebun a pus benzină pe o vecină de 83 de ani și i-a dat foc. „Vrăjitoarea asta bătrână… Așa trebuie la vrăjitoare!”

* Cumpănașu, executat silit pentru inundarea unui apartament. În loc să schimbe țevile, escrocul strângea apa cu ligheanul! Instanța l-a obligat să plătească reparații de 34.094 de lei

* Nicușor Dan, primul pas în bătălia cu Firea! Va candida la Primăria Capitalei susținut de USR

* Situație cumplită moștenită de Guvernul Orban: frații „Frutti Fresh” au pus sechestru pe Romatsa și Nuclearelectrica! Suma de plată e cât o tranșă FMI: 395 de milioane de euro, dintre care 78,6% dobânzi și penalități

* „PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

1 COMENTARIU

  1. Haideti d-le Orban ca se poate, macar sa vedem ca cineva mai lucreaza si pentru tara, nu numai pentru infractori!!! Si sper sa cada multe perne de sub fundul multora care taie frunza la caini prin functii care nu-si au niciun sens in afara de faptul ca sunt pentru PCR (pile, cunostinte si relatii)!!! Oricum treaba cu concedierea lui Shaideh m-a uns la inima, statea aia acolo cu tupeu imens doar-doar mai spioneza ceva pentru flausat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here