„PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

0
5283
Viorica Dăncilă - Anton Pisaroglu

Viorica Vasilica Dăncilă și câțiva apropiați ai ei au folosit alegerile prezidențiale ca pe o excelentă oportunitate de a face bani. Sub imaginea femeii prostuțe, dar cinstite, Dăncilă a dat un tun de milioane propriului partid, alimentat cu bani de la bugetul statului. Fostul prim-ministru n-a lovit direct, ci prin intermediari.

Au șocat cifrele datoriilor pe care PSD le are către firmele și consultanții angajați în campania prezidențială: 15 milioane de euro.

O parte semnificativă din această datorie este către firma lui Anton Pisaroglu, fost consilier al Vioricăi Dăncilă la guvern, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Datoria către firma lui Pisaroglu este de 5,9 milioane de euro.

Om de încredere al Vioricăi Dăncilă la guvern, Pisaroglu a fost și șeful echipei de consultanți a PSD pe durata campaniei prezidențiale. Prin el, Dăncilă a scos din conturile partidului aproape 6 milioane de euro, sumă imposibil de justificat ca rațiune financiar-electorală.

Misteriosul Pisaroglu

Conform Profit.ro, Anton Pisaroglu a fost șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu, personaje controversate ale business-ului românesc.

Ulterior, Pisaroglu a intrat în consultanță politică. Fost rugbyst de performanță, el a devenit partenerul a doi americani extrem de controversați peste Ocean: Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC, și Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia.

La începutul lunii 2019, premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Anton Pisaroglu consilier onorific al prim-ministrului pentru relaţii internaţionale. Conform deciziei publicate în Monitorul Oficial, activitatea lui Pisaroglu la guvern a fost neremunerată. Remunerația avea să vină din altă parte, la sume colosale…

Anton Pisaroglu

Audit financiar pentru milioanele cheltuite

La ședința de miercuri a Comitetului Executiv al PSD (celebrul CEx) s-a discutat să fie făcut un audit financiar, pentru a stabili cum au fost făcute datoriile de 15 milioane de euro și cât de justificate sunt ele.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul ședinței CEx, că „PSD își va onora toate datoriile”.

Întrebat dacă este vorba despre o sumă de 15 milioane de euro, Ciolacu a replicat că nu a stat să facă socoteli, calcule din lei în euro. „Nu știu această sumă, nu o am scrisă pe o hârtie”, a adăugat Ciolacu.

„PSD și-a asumat candidatul, deci și-a asumat și cheltuilelile. Nu sunt cheltuieli care depășesc imaginația”, s-a eschivat Marcel Ciolacu.

Consultanți care „nu au făcut altceva decât să încurce lucrurile”

În CEx-ul PSD, Radu Moldovan și Lia Olguța Vasilescu au susținut, pe un ton acuzator, că s-au cheltuit prea mulți bani cu „oameni care nu au făcut altceva decât să încurce lucrurile” – referire directă la consultanții de imagine care au avut contracte pentru campania electorală.

Olguța Vasilescu a relatat, în ședința CEx, un moment tensionat dintre Mihai Fifor și unul dintre consultanți. Aceștia ar fi avut o dispută dură pentru că fostul secretar general nu a vrut să semneze pentru plata unor facturi.

Lia Olguța Vasilescu a fost șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here