sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriCumpănașu, executat silit pentru inundarea unui apartament. În loc să schimbe țevile,...

Cumpănașu, executat silit pentru inundarea unui apartament. În loc să schimbe țevile, escrocul strângea apa cu ligheanul! Instanța l-a obligat să plătească reparații de 34.094 de lei

-

Escrocul Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale de luna trecută (a luat 1,53% în primul tur), va trebui să scoată din buzunar 34.094 de lei pentru inundarea unui apartament. Locuința cu probleme a lui Cumpănașu a fost luată pe șest de la RAAPPS, adică de la Guvernul României, în epoca de glorie a PSD.

Imobilul avariat de Cumpănașu îi aparține vecinei lui de bloc, avocata Cristina Dică. Ea este și proprietara Cris Consult SPRL, o societate profesională profesională specializată în insolvență, care funcționează în acel spațiu.

Totul a pornit de la o instalație veche din bucătăria lui Cumpănașu. Acesta nu și-a schimbat țevile, preferând să pună un lighean sub chiuvetă pentru a colecta picăturile scurse. Și asta, în condițiile în care și-a închiriat apartamentul unei case de avocatură cu 2.000 de euro pe lună.

Vă prezentăm, în exclusivitate, detalii din dosarul pe această speță al lui Alexandru Cumpănașu și felul în care escrocul a încercat s-o păcălească pe avocata Cristina Dică.

- Advertisement -

Cadou de la Guvernul Ponta-Dragnea

În ciuda faptului că se scaldă în banii obținuți ilegal de la statul român, cu sprijinul PSD, Cumpănașu a refuzat să achite contravaloarea prejudiciului stabilit de expert. De aceea, în anul 2017 a fost dat în judecată de păgubita Cristina Dică.

Scurt istoric. În 2013, Cumpănașu a pus mâna pe apartamentul situat în buricul Capitalei, exact în vremurile de glorie ale PSD: sub guvernarea tandemului Victor Ponta – Liviu Dragnea. Pe atunci, șeful Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) era Gabriel Surdu. Ulterior, Surdu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Așadar, Cumpănașu n-a cumpărat locuința de la vreun proprietar privat, ci a luat-o chiar de la RAAPPS, prin „metode specifice”! Adică de la Guvernul României, pentru că RAAPPS se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Prețul de achiziție a rămas confidențial, dar RAAPPS este renumit pentru felul în care a înstrăinat active ale sale la prețuri mult subevaluate.

- Advertisement -

De la tavane rupte la uși umflate

Cităm din dosarul nr. 28297/301/2017, înregistrat la Tribunalul București, secția a V-a Civilă.

„S-a produs o inundație din neglijența pârâtului, care nu și-a reparat instalația de apă din bucătăria apartamentului nr. 5, situat la etajul 3, deasupra apartamentului subscrisei (…) S-a soldat cu ruperea tavanelor, scurgerea pereților, defectarea tuturor calculatoarelor și a aparaturii electronice din birouri, umflarea parchetelor, ruperea lămpilor din tavane, umflarea ușilor și căderea zugrăvelilor de pe pereți, cu scurgerea apei până la nivelul minus 2 al clădirii, conform dovezilor poze-martor și declarației administratorului de bloc”.

Țeapă! Și-a încălcat și acordul scris

Proprietara Cris Consult SPRL a dorit să stingă conflictul pe cale amiabilă. Astfel, a semnat un acord cu avocații lui Cumpănașu, Iacob și Olteanu, care îi sunt și chiriași.

Conform acestui acord, în termen de 12 zile, Cumpănașu trebuia să achite suma de 17.000 de lei, bani necesari pentru înlocuirea aparaturii defecte cu una second-hand. În același timp, trebuia să suporte și cheltuielile pentru deteriorarea apartamentului.

Numai că, surpriză, Cumpănașu a achitat doar cei 17.000 de lei pentru aparatură. N-a mai dorit să plătească și despăgubirile pentru distrugerea imobilului. Mai precis, să se ocupe de readucerea lui la starea inițială.

În aceste condiții, Cristina Dică s-a adresat instanței. A formulat două acuzații: una pentru deteriorarea imobilului, alta pentru un beneficiu nerealizat. Ca urmare a expertizei, instanța i-a dat câștig de cauză pentru primul capăt de cerere. A stabilit că despăgubirile pentru pagubele materiale suferite se cifrează la 34.094 de lei. Al doilea capăt de cerere n-a fost luat în considerare la fond.

Apel pentru beneficiu nerealizat de 169.978 de lei

Cristina Dică s-a arătat nemulțumită de decizia finală din Sentința Civilă nr. 25413 din data de 13.03.2019, pronunțată în dosarul nr. 28297/301/2017 de către Judecătoria Sectorului 3. A formulat Aapel. Ce a cerut?

„În temeiul articolului 480, alineatul 2, din Codul de Procedură Civilă: admiterea apelului și schimbarea în parte a sentinței apelate, în sensul admiterii capătului de cerere cu privire la BENEFICIUL NEREALIZAT, în cuantum de 169.978 lei. Instanța de fond a ignorat că, în perioada 17.09.2017 – 06.11.2017, toți cei 8 angajați și doi colaboratori am fost împiedicați să ne desfășurăm activitatea în imobilul proprietatea Cris Consult SPRL, în care s-au desfășurat lucrările de montare a tavanelor, zugrăveli, reparații și înlocuire a parchetului, înlocuirea lămpilor și a prizelor scurtcircuitate, dar și achiziționarea și înlocuirea aparaturii electronice în apartamentul nr. 3. Beneficiul nerealizat a fost dovedit de subscrisa prin raportare la media veniturilor realizate de Cris Consult SPRL în perioada afectată, 17.09.2017 – 06.11.2017, comparat cu media veniturilor lunilor anterioare incidentului, iulie și august 2017, dar și a lunilor septembrie și octombrie 2016”.

Distrugerile din apartamentul Cristinei Dică au fost validate de expertul trimis de instanță la fața locului. În total, pagubele ajung la suma de 40.000 de euro (prejudiciul nerealizat al casei de avocatură plus reparațiile făcute la apartament).

La dosar au fost atașate atât copii după acordul semnat între Dică și avocații lui Cumpănașu, cât și tabelul cu angajații plătiți de Cristina Dică pe toată perioada desfășurării reparațiilor la apartament. De menționat: Dică a plătit reparațiile din propriul buzunar, a achitat și salariile celor 8 angajați, deși aceștia n-au putut să-și desfășoare activitatea în condiții normale.

Ce spune mitomanul Cumpănașu

În întâmpinarea sa, Alexandru Cumpănașu solicita instanței să respingă apelul avocatei Cristina Dică drept neîntemeiat, în ciuda faptului că avocații săi semnaseră un acord cu aceasta în legătură cu refacerea apartamentului distrus de inundație.

Motiv adus de Cumpănașu în discuție (cităm din dosar): „Aceste discuții au fost însă sistate în momentul în care doamna Cristina Dică a început să vorbească în termeni injurioși, nemulțumită de faptul că nu sunt de acord cu toate sumele pe care dorea să le solicite cu titlu de despăgubire. Subsemnatul am fost tot timpul de bună-credință și am demarat discuțiile cu intenția de a asigura respectarea principiului restabilirii situației anterioare, dar solicitările de despăgubire ale SC Cris Consult SPRL au devenit absurde”.

Replica avocatei Dică: „Astăzi, domnia sa invocă faptul că subsemnata aș fi vorbit injurios. Onorată instanță, declar în fața dumneavoastră că personal nu îl cunosc și nici nu l-am văzut pe domnul Cumpănașu Alexandru decât la televizor. În consecință, nu aveam cum să vorbesc injurios la adresa unei persoane pe care nu o cunosc personal”.

Instanța a respins apelul ca nefondat

După trei amânări, la data de 22 noiembrie 2019, instanța de judecată a dispus respingerea apelurilor venite din partea reclamantului (avocata Cristina Dică), dar și a pârâtului (Alexandru Cumpănașu). Păgubita Cristina Dică are la dispoziție 30 de zile pentru a face recurs. Atunci, se va afla dacă Alexandru Cumpănașu va trebui să achite și suma de 169.978 de lei drept beneficiu nerealizat de firma avocatei Cristina Dică, SC Cris Consult SPRL. Deocamdată, Cumpănașu va trebui să-i plătească doar daune pentru reparații, în valoare de 34.094 de lei.

Cristina Dică (declarație în dosar): „Cu regret am constatat că, după ce am primit suma de bani pentru a cumpăra aparatura second hand, domnul Cumpănașu Alexandru s-a razgândit și nu a mai vrut să ducă la îndeplinire ceea ce și-a asumat prin semnătura prin tranzacție. Aceasta este realitatea și motivul pentru care, după pierderea timpului de 12 zile de la data inundației, a trebuit să mă organizez foarte repede, să angajez eu persoane de specialitate ca să refac sediul social, pentru a fi adus la starea în care era înainte de inundație, și să nu mai plătesc salariații degeaba”.

Hotărârea instanței (vineri, 22 noiembrie 2019): „Respinge apelurile, ca nefondate. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare”.

Păgubita: „Voi face recurs pentru capătul de cerere nr. 2”

„Instanța a respins apelul lui Cumpănașu, dar l-a respins și pe al meu. În consecință, îl voi pune în executare pe Cumpănașu pentru primul capăt de cerere, fiind executoriu. Pe capătul de cerere nr. 2, voi face recurs. Probabil că și el va face asta. În opinia mea, dacă eu am 50% șanse de câștig, el are zero”, a declarat, pentru Ziaristii.com, avocata păgubită, Cristina Dică.

Pentru titlul executoriu, Cumpănașu va fi obligat să scoată din buzunar suma de 34.094 de lei. În urma recursului, se va stabili dacă el va trebui să-i achite avocatei Cristina Dică și suma de 169.978 lei, bani reprezentând prejudiciul nerealizat de firma Cris Consult SPRL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -