S-a spânzurat în garaj, în timp ce tot satul îi jelea soția, ucisă de Covid. Au fost înmormântați împreună

0
2425
Satul Modârceni, din comuna Tomșani, se află aproape de Horezu

O femeie în vârstă de 46 de ani a murit, vineri, la un spital din Sibiu, din cauza unor complicaţii apărute în urma infectării cu Covid-19. Șocul l-a destabilizat pe soțul acesteia, care avea 50 de ani: bărbatul s-a spânzurat în garaj.

Tragedia a avut loc în satul Modârceni, comuna Tomşani, județul Vâlcea, o localitate aflată în apropierea oraşului Horezu.

Apropiații femeii infectate cu noul coronavirus spun că aceasta „avea probleme cu rinichii, făcea dializă cam de un an. Mergea la Târgu Jiu, de când a început pandemia de coronavirus, pentru că la Vâlcea au fost tot felul de probleme, prea mulţi pacienţi”.

“În ultima vreme, am înţeles că începuse să aibă probleme şi cu ficatul. Dar ducea boala pe picioare. Dacă n-ai fi ştiut ce are, nu ţi-ai fi dat seama. Ar fi putut să trăiască mulţi ani, în ciuda dializei”, mai spun cei care au cunoscut familia.

„Din câte am înţeles, a luat virusul pe Salvare, de la un alt pacient, cu care a mers la dializă”, explică un apropiat al familiei.

A vrut să fie înmormântat odată cu ea

Pentru că nu a putut face faţă şocului provocat de pierderea soţiei, bărbatul de 50 de ani s-a spânzurat în garaj, în timp ce rudele pregăteau cele necesare pentru înmormântarea femeii, notează Adevarul.ro.

„Acolo l-au găsit, spânzurat. Descoperirea i-a şocat pe toţi. Ştiau că îşi iubeşte foarte mult soţia, dar la aşa ceva nimeni nu s-a gândit. Deşi el mai spusese că dacă Maricica lui moare de Covid, el nu vrea să mai trăiască”, spun rudele familiei

Duminică, 18 octombrie, cei doi soţi au fost conduşi pe ultimul drum.

“Au adus-o sigilată, au trecut-o doar prin faţa casei. S-au respectat normele, cu distanţare, măşti de protecţie. Iar pentru el, sărăcuţul, toată lumea l-a rugat pe preot să spună măcar câteva cuvinte, pentru că ştiţi că la sinucigaşi nu se ţine slujbă religioasă”, au mai spus apropiaţii familiei.

În urmă celor doi soţi au râmas doi copii: un băiat de 27 de ani și o fată de 25 de ani.

Un prieten al familiei a scris pe Facebook: „Astăzi putem să scriem o pagină neagră în sufletul nostru. Rămas bun, Maricica! Rămas bun, Gicane! Sunteți mai presus de ce înțelegem noi… Nu am cuvinte! Așa ceva nici în cărți nu se scrie, atâta dragoste nu este de conceput… Ea s-a dus. El și-a luat viața să fie cu ea în aceeași zi. Dumnezeu să fie cu voi! Fără cuvinte…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here