Șah la PSD: Augustin Zegrean, fost șef al CCR, e contracandidatul lui „Ciordache” pentru șefia Consiliului Legislativ!

4
8186
Augustin Zegrean - Florin Iordache

Marți, de la ora 16.00, va fi o finală strașnică pentru șefia Consiliului Legislativ, în plenul reunit al Parlamentului! Până la 12.00, ora-limită de depunere a candidaturilor, s-au înscris Florin Iordache (deputat PSD), Augustin Zegrean (fost șef al Curții Constituționale) și Ionuț Duli Mazâlu (actualul secretar general al Consiliului Legislativ). E un test pentru toate partidele din Parlament, test care ar putea influența masiv rezultatele alegerilor din 6 decembrie.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și-a depus marți candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ, la scurtă vreme după Florin Iordache.

Camera Deputaților a comunicat oficial: „La Biroul Permanent Reunit, pe ordinea de zi s-au aflat candidaturile pentru Consiliul Legislativ și procedura de acces și participare pentru ședinta de plen reunit de la ora 16.00. Candidaturi președinte Consiliu Legislativ: Florin Iordache, Ionuț Duli Mazâlu, Augustin Zegrean. Candidaturi președinte Secția de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ: George Edward Dircă, Augustin Zegrean, Ciochiu Andrei”.

La ora 16.00 este convocar plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru votarea președintelui Consiliului Legislativ. Potrivit legii, este nevoie de votul majorității senatorilor și deputaților, adică 233 de voturi, pentru numirea președintelui Consiliului Legislativ.

Candidatura lui Zegrean este un șah dat PSD și aliaților săi, care-l susțin pe Florin Iordache, fost ministru al Justiției și autorul infamei Ordonanțe de Urgență nr. 13/2017, promovate la ordinul pușcăriașului Liviu Dragnea. Iordache și-a pierdut postul de ministru imediat după OUG 13, dar a rămas piesa de rezistență a lui Dragnea în Parlament, unde a continuat asaltul asupra justiției, căreia i-a provocat daune majore.

Din motive de imagine catastrofală, Florin Iordache a fost scos din joc pentru un nou mandat de parlamentar, fiind blocat de organizația PSD Olt, la ordinul secretarului general al partidului, senatorul Paul Stănescu (amândoi sunt parlamentari de Olt). Șefii PSD i-au oferit drept compensație funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Instituția pe care ar urma să o conducă Florin Iordache – Consiliul Legislativ – are ca atribuții avizarea (consultativă a) proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

Șefii instituției nu au un mandat limitat. Ei pot rămâne în funcție cât doresc, pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Parlamentul trebuie să numească un nou președinte al Consiliului Legislativ după ce Dragoş Iliescu (77 de ani), fostul preşedinte al instituţiei, s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Astia isi ofera posturi babane pe banii nostri,fara sa ne intrebe,intreaba un parlament confiscat de ei si care mai are putin si da in primire!Pai da,ca acum mai pot imparti ciolanul ,cred ei!De aceea si lucrul asta trebuie pus la socoteala dupa alegeri!!Ce este asta,functie „pe viata”??Niste indivizi intrati in parlament cersind votul nostru hotarasc ei,intre ei,cine ocupa un post PE VIATA ???SI PE BANI PUBLICI,ADICA AI NOSTRI,AI VOTANTILOR??ESTE CUMVA ROMANIA REPUBLICA PARLAMENTARA,SAU NU STIU EU CE-AM VOTAT IN 2016???

  • Useleul este acum ,dobitok inutil,pesdeul ,propontacul,alde si pmpul!CU 90 de parlamentari ,care TOTI au votat cu Zegrean,liberalii ce drakului sa faca,daca usristii nu l-au vrut toti pe Zegrean-citeste,daca poti si pe Newsweek,acolo explica de ce a fost ales ciordache,daca inca nu stiai ca sparlamentul are 240 de pesdei in el ,restul sunt liberali ,useristi ,pmpisti!

   • Multumesc, incerc sa ma destept. De la liberali vreo 77 n-au fost la treaba, de la USR vreo 21, iar candidatul Zegrean a aflat in ziua votului ca e candidat al PNL!!!
    Daca ar fi fost in sala toti parlamentarii liberali si USR, era cu totul altceva.
    Daca asta nu e non combat… atunci e intelegere intre ei.
    Ca au iesit apoi cu declaratii e neimportant. Votul fusese dat.
    Mai e un mic amanunt. Toti spun ca e pe viata, ca legea nu prevede nici durata, dar nici revocare.
    Din contra, poate fi revocat oricind, tocmai fiindca nu prevede durata.
    Dar pentru asta ai nevoie de avocati cu scoala serioasa si bataiosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here