luni, mai 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaSituație explozivă la Moscova și Sankt Petersburg. Bărbații sunt luați cu forța...

Situație explozivă la Moscova și Sankt Petersburg. Bărbații sunt luați cu forța din stațiile de metrou și trimiși la moarte în Ucraina. Mulți se ascund sau încearcă să fugă din țară

-

Situație de neimaginat pentru secolul XXI, în Federația Rusă. Însoțiți de polițiști, angajații comisariatelor militare au început să efectueze razii prin Moscova și Sankt Petersburg pentru a-i prinde pe potențialii fugari din calea recrutării la oaste. Același fenomen are loc și în Donețk-ul ocupat de „pacificatorii” putiniști.

Naziștii dictatorului Vladimir Putin au ajuns să-i fileze pe conaționalii lor în apropierea stațiilor de metrou și în ansamblurile rezidențiale. Mulți dintre ruși sunt efectiv speriați de acțiunile regimului criminal de la Kremlin și refuză să mai iasă din case, astfel că doar femeile merg la magazine după cumpărături!

Dezvăluirile șocante sunt făcute de site-ul Obozrevatel.com. Autoritățile celor mai mari orașe din Rusia au emis deja citații de înrolare în armată, pe 13 și 14 octombrie, pentru „operațiunea militară specială” a sceleratului Vladimir Putin.

Printre victime s-a numărat și Kirill Kabanov, membru al Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și a drepturilor omului, care acționează sub așa-zisul patronaj al președintelui Federației Ruse.

- Advertisement -

„Polițiștii verifică masiv documentele și emit citații. Cozi uriașe atât la intrare, cât și la ieșire”

Obozrevatel.com: „La Moscova, oameni în uniformă au fost reperați în apropierea mai multor stații de metrou – Marina Roșcia, Novokosino, Alekseevskaia și Șciukinskaia. Polițiștii verifică în mod masiv documentele și emit citații, ceea ce a dus la cozi uriașe atât la intrare, cât și la ieșire. Motivul pentru ceea ce se întâmplă este legat de lipsa gravă de mobilizați, întrucât mulți locuitori din Sankt Petersburg și Moscova au părăsit Rusia, încercând să evite să fie trimiși la război”.

Kirill Kabanov povestește că a fost oprit pentru verificări suplimentare lângă stația de metrou Șcelkovskaia, în timpul unei razii, după ce inițial fusese abordat pe tema recrutării de către un angajat al rețelei telefonice din Moscova și managerul său.

„Au prins pe toată lumea și au declarat că ar trebui să existe un certificat pentru asta, că este o rezervare (se referă la recrutare – n. red.). Am crezut că poveștile despre raiduri sunt false, dar mi-au fost spuse de oameni pe care îi cunosc personal și în care am totală încredere”, a scris Kabanov pe canalul său de Telegram.

- Advertisement -

„Deși i s-a dat un plan slab, Moscova l-a îndeplinit doar 50%”

Demersul forțelor de ordine putiniste este confirmat de Viktor Sobolev, membru al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat. El a recunoscut că tot ceea ce se petrece în Rusia este argumentat prin neîndeplinirea normelor de mobilizare.

„Această somație ar trebui să fie înmânată oficial de la biroul de înrolare militară acelor oameni care au servit și au o specialitate de înregistrare militară. Dar Moscova, deși i s-a dat un plan slab, l-a îndeplinit doar 50%. Așa putred s-a dovedit a fi cu noi. Dar nu ar trebui să fie așa, parcă o fac intenționat pentru a semăna panică”, a comentat Sobolev.

La Sankt Petersburg, de pildă, polițiștii se deplasează direct la casele oamenilor, lăsându-le somațiile emise în toiul dimineții. „De la 7 dimineața, locuitorii unei clădiri înalte de pe Kondratievski Prospekt îi așteptau pe oamenii legii cu somații deja emise. Și locuitorii complexelor rezidențiale «Kalina Parc» și «Ladojsky» s-au confruntat cu același lucru”, scrie Obozrevatel.com.

„Au luat atât bătrânii, cât și persoanele cu handicap. Principalul criteriu a fost că puteau sta pe picioarele lor”

Asemenea acțiuni au loc și în Donețk-ul ocupat, unde populația este de-a dreptul terorizată de autoritățile de ocupație. Persoanele de sex masculin sunt luate chiar cu forța din pragurile caselor și duse la centrele de înrolare, de unde pleacă apoi sub pază strictă pe câmpul de bătălie din Ucraina.

Un locuitor din Donețk depune mărturie sub protecția anonimatului pentru site-ul Obozrevatel.com: „Ne-au luat pe toți bărbații, fără excepție. La început au spus că este vorba doar de cei de la 18 ani în sus. I-au luat însă și pe cei de 17 ani. Au luat atât bătrânii, cât și persoanele cu handicap. Principalul criteriul a fost că puteau sta pe picioarele lor”.

Potrivit acestuia, într-o clipă, străzile din Donețk au devenit practic goale: „Bărbații au încetat să-și mai părăsească apartamentele și casele, doar femeile au mers la băcănie. Dar apoi au început raidurile în clădirile înalte”.

„Dacă populația țării ocupante nu rezistă acțiunilor criminale ale regimului, mii de sicrie de zinc vor copleși în curând Rusia”

O femeie din Donețk vine cu alte informații terifiante: „Unii angajați ai așa-numitului Minister al Securității Statului al «DPR» au blocat intrarea, alții au organizat un «raid» din ușă în ușă. Este imposibil să nu deschizi ușa: atunci ar fi și mai rău. Prin urmare, bărbații au început să se ascundă cu rudele în sate sau chiar să plece în străinătate cât era încă posibil”.

Obozrevatel.com: „Ei bine, acum locuitorii Rusiei vor putea simți pe propria piele toate «farmecele» războiului dezlănțuit de dictatorul de la Kremlin. Primul «cargo 200» dintre cei mobilizați în Federația Rusă s-a întors deja acasă – totuși, nimeni nu se îndoiește că acesta este doar începutul. Iar dacă populația țării ocupante nu rezistă acțiunilor criminale ale regimului, mii de sicrie de zinc vor copleși în curând Rusia. Acum emit somații, iar mâine vor fi prinși pe stradă și duși imediat la război – experiența de la Donețk a arătat clar acest lucru”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

* „Antrenorul” Gigi Becali face de râs România: 0-10 cu o modestă echipă daneză! FCSB e cea mai slabă din Conference League. CFR Cluj îi dă o lecție usturătoare: dublă victorie cu puternica Slavia Praga!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Excelent articol. Ma intreb uneori cum pot exista site-uri zise de „stiri” cu copisti plagiatori si angajati care o fac pe trolii, badarani si cu un limbaj nesimtit? Nu exist si un CNA pentru zire.co al pitarului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -