Rușii pregătesc un atac aerian uriaș, cu 450 de avioane și 300 de elicoptere, pentru a cuceri întregul Donbass

5
2334

Regimul criminal de la Kremlin a adunat deja circa 450 de avioane și 300 de elicoptere pentru o ofensivă aeriană de amploare asupra regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk, care formează bazinul Donbass. Obiectivul principal al invadatorilor îl reprezintă cucerirea integrală a acestor teritorii până la sfârșitul lunii martie. Este puțin probabil ca ținta să fie capitala Kiev.

Informația a fost dezvăluită într-un comunicat distribuit de un reprezentant al serviciului de informații militare al Ucrainene (GRU), Andriy Iusov, și publicat de site-ul publicației „Kyiv Post”.

Andriy Iusov (GRU ucrainean): „Avem informații despre prezența a aproximativ 450 de avioane tactice, nu bombardiere strategice, și aproximativ 300 de elicoptere, dintre care jumătate sunt avioane de atac. Sunt situate în principal pe teritoriul Federației Ruse, la nu mai puțin de 200 de kilometri de graniță, concentrate în diverse locuri, dar dincolo de raza noastră de acces. Ofensiva Rusiei în est continuă și aceasta este punerea în aplicare a strategiei lui Putin de a ocupa teritoriile regiunilor Donețk și Lugansk până la sfârșitul lunii martie”.

De ce aparatele de zbor ale invadatorilor sunt amplasate la o distanță apreciabilă față de granița cu Ucraina? Pentru că, spune Iusov, sistemul american de rachete de înaltă precizie HIMARS, aflat acum în dotarea armatei lui Zelenski, reprezintă o amenințare serioasă pentru aerodromurile rusești și aeronavele staționate acolo.

„Kyiv Post”: „Potrivit lui Iusov, aerodromurile și aeronavele rusești sunt situate în mod deliberat la 200 de kilometri sau mai mult de graniță pentru a evita să se încadreze în raza unei potențiale lovituri HIMARS de la 80 de kilometri. Iusov a spus că ultimele evaluări ale amenințărilor militare la adresa securității Ucrainei nu indică faptul că Rusia intenționează să folosească toate aceste avioane în același timp pentru un atac aerian masiv, ci că ar putea fi folosite pentru a sprijini ofensiva Kremlinului în estul Ucrainei”.

Oficialul ucrainean al Departamentului de Informații din Ministerul Apărării de la Kiev este convins că Rusia putinistă va eșua în ofensiva ei planificată în estul țării sale, în ciuda acumulării acestui număr impresionant de forțe aviatice. El a dat exemplul „Blitzkrieg-ului” ratat de la începutul invaziei putiniste.

Andriy Iusov: „Rusia nu va putea implementa acest plan. Dar, pentru a proteja Ucraina, trebuie să ne consolidăm nu numai apărarea antiaeriană, ci și aviația, inclusiv avioanele de luptă din a patra generație fabricate în SUA, F-16, pe care Ucraina le negociază cu partenerii noștri străini”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

Catastrofă: Comisia Europeană ar fi blocat a doua tranșă de bani din PNRR, de 3 miliarde de euro! Regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă Bruxelles-ul și să ia banii fără să facă reforme

POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

Ministrul Budăi hărțuiește noaptea, la beție, colege din PSD! „Libertatea”: într-un caz, a fost nevoie să intervină soțul femeii hărțuite. Ciolacu știe, dar mușamalizează scandalurile

Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

Antena 3 „CNN“, abordare conspiraționistă și panicardă: leagă cutremurele din Gorj de apariția unui „balon suspect deasupra României”!

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Dezvăluiri teribile despre bătăușul din TVR. În 10 pagini devastatoare, Nadine Vlădescu spulberă minciunile și manipulările lui Marian Olaianos

5 COMENTARII

 1. Eu am spus de mai multe ori, superficialii si ignorantii de pe acest site m-au atacat: NU poti cistiga razboiul cu Rusia inarmind Ucraina! Trebuie altceva si americanii stiu foarte bine. De ce americanii nu sint interesati sa gaseasca o modalitate de a incheia razboiul? Pentru ca vor sa obtina cit mai multe avantaje pe termen lung, vor influenta. Acest razboi este AMERICANO-RUS, cu victime colaterale Ucraina si intr-o oarecare masura UE.
  Oameni buni, nu ma acuzati pe mine de „putinism”, mai bine ati vedea realitatea. Chiar americanii au declarat recent ca se asteapta la o confruntare de lunga durata cu Rusia. De ce, daca le sta la indemina sa faca ceva pentru pace? Asta inseamna ca vor muri mai multi oameni si vor fi mai multe suferinte. Avem nevoie acum de asa ceva? Rusia trebuie pana urma pusa cu botul pe labe, acesta este si interesul Romaniei, dar trebuie tact pentru a reduce treptat influenta Rusiei, nu asa cum se procedeaza acum. Ras-Putin nu mai este un partener viabil de discutii, dar nu exista alta cale pentru a stopa razboul si trebuie o intilnire directa SUA-Rusia iar pentru asta trebuie renuntat la orgolii.

 2. Bla, bla, bla … tare vă place să mâncați mult c’at, tovarăși 😂😂😂😂😂😂
  Puteai spune scurt : Iubitul nostru Conducător negociază doar cu America, nu se coboară la nivelul Ucrainei !
  Apropo, am auzit că in Vietnam și in Coreea și piloții și avioanele vorbeau rusește 😂😂😂😂😂😂😂

  • De fapt întrebarea e dacă America va salva din nou lumea și-l va învinge pe Putler asa cum l-a învins pe Hitler ? 😂😂😂😂😂😂😂😂
   Pentru ca Putler la fel ca si Hitler nu se va opri singur indiferent cine va negocia cu el 😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.