“Rușii își regizau exercițiile, ca să le iasă. Pavau fundul râurilor la demonstrații, ca să poată trece tancurile. Se mințeau singuri”. Mărturia fostului comandant al armatei SUA în Europa

0
2267
Rămășițele batalioanelor rusești după încercările eșuate de traversare a râului Doneț

Corupția, minciuna și impostura au distrus întreaga națiune a Rusiei și, odată cu ea, și armata lui Putin, relevă războiul din Ucraina. Generalul Mark Hartling, fost comandant al forțelor armate americane din Europa de meserie tanchist, dezvăluie pe contul său de Twitter cum comandanții ruși își regizau în amănunt propriile aplicații și exerciții militare, pentru a ieși bine – o minciună destinată conducerii statului, dar care în final s-a dovedit proverbialul furt al propriei căciuli.

Generalul Mark Hartling a pornit de la nivel de pluton, a comandat Divizia 1 Blindată în Irak, apoi Armata a 7-a și, în final, a fost comandantul forțelor armate americane din Europa. Expert în războiul cu blindate, este acum un teoretician foarte apreciat. El a făcut luni, pe contul său de Twitter, o excelentă analiză a tentativelor eșuate ale rușilor, săptămâna trecută, de a traversa râul Donețk. La câteva zile distanță, două batalioane blindate au încercat să stabilească un cap de pod pe malul estic al râului, dar au fost nimicite de ucraineni. Înfrângerea a fost usturătoare, rușii pierzând circa 70-80 de blindate, o cantitate uriașă de echipament destinat traversării cursurilor de apă și un număr încă neclar de oameni – între 400 și 1.500, în funcție de estimări.

Generalul american Mark Hertling explică pe contul său de Twitter cât de complicată este operațiunea de traversare a unui râu, cât de bine pregătite trebuie să fie trupele, cât de atent trebuie să planifice totul comandamentul și sincronizarea de care e nevoie pentru a reuși.

Rușii n-au nimic din toate astea, arată Hertling. El relatează că, în cariera sa, a avut ocazia să asiste de mai multe ori la exerciții ale forțelor blindate rusești. Spune că și-a putut da seama, încă din momentul aplicațiilor respective, că de fapt nimic nu era autentic. Rușii puneau în scenă coregrafii atent planificate pentru ca totul să iasă perfect. Într-un rând, spune generalul american, el a sesizat că rușii pavaseră fundul unui râu, pentru ca tancurile lor echipate cu dispozitive de snorkeling să le poată traversa cu succes!

Aceste înșelăciuni, destinate occidentalilor, dar și propriei conduceri, s-au întors de fapt împotriva propriei armate, care „dădea bine” la aplicațiile și demonstrațiile regizate, dar era de fapt total nepregătită pentru războiul real.

Relatarea generalului american Mark Hartling

„(…) Conducerea și pregătirea pe care le-am văzut în timpul expunerii limitate la antrenamentele/exercițiile rusești mi-au spus că evenimentele erau de fapt «demonstrații» foarte bine coregrafiate și fără opoziție.

Se mințeau pe ei înșiși. Toate acestea sunt toate – toate! – rahat.

În calitate de tanchist, am fost întotdeauna deosebit de îndrăgostit de tancurile rusești cu dispozitive de snorkeling… mai ales când am fost la o demonstrație și am văzut că au pavat un traseu subacvatic pentru ca tancurile să treacă.

Performanța în luptă necesită încredere în oameni, în doctrină, în echipament… care necesită leadership.

Performanța în luptă necesită o pregătire asiduă pentru sarcini specifice la standarde… și asta necesită timp, muncă asiduă & o armată profesionistă.

Alte misiuni (atac, apărare, breșă, integrare aeriană, reaprovizionare în mișcare etc, etc), necesită un efort similar.

Armata Rusiei nu are nici conducerea și nici pregătirea de bază pentru a le îndeplini.

Se pare că armata Rusiei a crezut că poate doar să intre și să distrugă și să ucidă.

Au fost criminal de buni la asta.

Dar se distrug și pe ei înșiși – și națiunea lor – în acest proces, așa cum reiese din acțiunea de la Severski Doneț.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Consilierul lui Zelenski: „Putin a chemat ambulanța chiar în toiul nopții. A avut probleme de sănătate foarte mari”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here