luni, octombrie 14, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Rusia are rezerve colosale de pe vremea URSS. Într-o lună, poate trimite...

„Rusia are rezerve colosale de pe vremea URSS. Într-o lună, poate trimite în zona de luptă de la 200 la 300 de unități de artilerie remorcate și autopropulsate”

-

Războiul ruso-ucrainean, declanșat de Kremlin pe 24 februarie 2022 la ordinul tiranului Vladimir Putin, este departe de a se fi încheiat, în ciuda faptului că nu mai are intensitatea din prima lui fază. Luptele sunt concentrate aproape exclusiv în zonele din sud și est: în vreme ce invadatorii încearcă să-și apere teritoriile cucerite, armata lui Zelenski se străduiește să și le recupereze cu ajutorul tehnicii militare moderne primite din Occident.

Într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com din Kiev, editorialistul politico-militar al grupului „Rezistența informațională”, Oleksandr Kovalenko, trage un semnal de alarmă în privința puterii pe care o are în continuare Rusia teroristă. El susține că, în doar o lună, acoliții de la Moscova pot trimite pe front până la 300 de unități de artilerie remorcate și autopropulsate, dar și alte echipamente militare, cum ar fi tancurile, bazându-se pe rezervele moștenite din perioada sovietică.

Cu toate astea, trupele ucrainene au un mare avantaj: plusul de tehnologie, de armament net superior din punct de vedere calitativ.

În conformitate cu spusele lui Kovalenko, unitățile de asalt coordonate de generalul Valeri Zalujnîi ar trebui să străpungă decisiv, până în octombrie, defensiva „denazificatorilor” din regiunile Zaporojie și Herson și să se apropie de coasta Mării Azov, iar până la finele anului în curs să ajungă la granița administrativă a peninsulei Crimeea.

- Advertisement -

„Calitatea artileriei noastre o depășește pe cea a rușilor, așa că distrugem mai mult, mai departe, mai precis” 

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă, pe scurt, principalele idei trasate de expertul militar ucrainean Oleksandr Kovalenko.

  • „Cantitativ, în unele probleme suntem chiar inferiori Rusiei. Dar nu la calitate. De exemplu, dacă vorbim despre artilerie, Rusia are mult mai multă artilerie decât Ucraina.”
  • „Voi da un exemplu. În termen de o lună, Rusia poate scoate din conservare și depozitare, restabili și trimite în zona de luptă de la 200 la 300 de unități de artilerie, remorcate și autopropulsate.”
  • „Câtă artilerie primim lunar de la partenerii noștri internaționali? 200-300 M777, tunuri autopropulsate Panzerhaubitze 2000 și tunuri autopropulsate Caesar? Nu. În asta constă dezechilibrul cantitativ.”
  • „Calitatea artileriei noastre o depășește pe cea a rușilor, așa că distrugem mai mult, mai departe, mai precis. În general, Rusia are rezerve colosale încă de pe vremea Uniunii Sovietice – tancuri, artilerie, orice fel de echipamente.”

„În stadiul actual al operațiunii ofensive, scopul final este accesul la Marea Azov și la granița administrativă cu peninsula Crimeea…”

  • „Prin urmare, până la epuizarea acestor rezerve și până când va avea ocazia să le refacă, Rusia va avea un avantaj cantitativ. Dar tocmai în detrimentul avantajului calitativ ne permitem încă să desfășurăm acțiuni ofensive, eliberându-ne teritoriile, iar în Rusia posibilitățile de apărare sunt în scădere.”
  • „Capul de pod sudic joacă acum un rol foarte important. Aceasta este una dintre direcțiile principale ale ofensivei noastre de a ne elibera teritoriile. În stadiul actual al operațiunii ofensive, scopul final este accesul la Marea Azov și la granița administrativă cu peninsula Crimeea ocupată temporar, adică eliberarea completă a sudului Ucrainei continentale.”
  • „Totul depinde de cine și în ce măsură va acționa corect tactic și strategic. Întrebarea nu este cantitatea și nici măcar calitatea echipamentului, ci cum să-l folosească, să-l mute spre folosire pentru avansare, pentru descoperiri și din partea ocupanților – pentru apărare.”
  • „Dacă vorbim despre capacitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei în partea de sud, adică în regiunea Zaporojie și pe malul stâng al Niprului în regiunea Herson, atunci nu voi fi surprins dacă, până în octombrie, vom putea străpunge apărarea ocupanților, apropiindu-se de fapt de coasta Mării Azov, iar până la sfârșitul anului vom fi aproape de granița administrativă a peninsulei Crimeea.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil, dar greul cade tot pe privat!

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

7 zile tonice pentru fotbalul românesc în Europa: 6 victorii și un egal în 8 meciuri, golaveraj 17-8. Din 4 echipe, 3 s-au calificat în turul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -