Rusia pregătește o sinistră „paradă a prizonierilor”, cu falși prizonieri, la Mariupol, de 9 mai. Pentru că nu sunt suficienți prizonieri, vor fi îmbrăcați în uniforme ucrainene 2.000 de civili

0
571
Civilii din Mariupol primesc mâncare de la ruși doar dacă strâng dărâmăturile și obuzele neexplodate

Ocupanții ruși pregătesc o regie sinistră la Mariupol, cu ocazia zilei de 9 mai: o așa-zisă „paradă a prizonierilor” prin orașul distrus. Pentru că n-au suficienți prizonieri reali pentru asta, invadatorii i-au informat pe civilii deținuți în lagărele „de filtrare” din zonă că li se vor da uniforme ucrainene și vor fi puși să defileze.

Petro Andriușcenko, consilier al primarului Vadim Boicenko, a relatat că oamenii au fost internați de ruși acum o lună. Nu li s-a dat drumul, iar acum vor fi folosiți pentru propagandă, urmând să joace rolul de „soldați ucraineni prizonieri”, deși ei nu au participat în niciun fel la lupte și n-au fost în armata ucraineană.

Newsweek.com îl citează pe Andriușcenko: „Aproximativ 2.000 de bărbați care au fost luați în urmă cu patru săptămâni de la Mariupol au fost băgați într-un lagăr de filtrare care seamănă mai mult cu o închisoare, situat în satele Bezîmennoie și Kazațkoe. Acestor bărbați li s-a spus că vor fi îmbrăcați în uniforme ucrainene pentru a participa la așa-numita paradă a prizonierilor la Mariupol. Nu există suficienți prizonieri reali pentru o participare masivă”.

Rușii depun mari eforturi să curețe de dărâmături și cadavre câteva străzi din centrul orașului Mariupol, ca să poată ține defilarea menită apoi să fie difuzată masiv la televiziunile rusești și de troli pe rețelele de socializare.

Locuitorii care au supraviețuit dezastrului sunt acum forțați de soldații ruși să strângă cadavrele și proiectilele neexplodate. Oamenilor li se condiționează hrana de aceste munci.
În centrul orașului a fost adusă efigia unei femei care poartă steagul sovietic. Însuși adjunctul administrației prezidențiale rusești, Serghei Kirienko, a venit de miercuri la Mariupol, să supravegheze și să impulsioneze personal pregătirile pentru defilare.

Acesta ar fi și motivul atacurilor sălbatice din ultimele 48 de ore asupra uzinei Azovstal, ultima redută a rezistenței ucrainene în oraș. Putin a cerut să fie lichidat această fortăreață până pe 9 mai.

Orașul Mariupol a fost distrus în proporție de 90% în timpul atacului rusesc. Dintre cei aproape 500.000 de locuitori, aici mai sunt cel mult 100.000.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* Disperare în tabăra rusă: cu câteva zile înaintea paradei de 9 Mai, „niciun succes” pe frontul din Donbass

* La Kremlin se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat. Generali și șefi ai FSB se pregătesc să-l înlăture pe Putin și să pună capăt războiului

* „Putin mai are două săptămâni să-și salveze armata. Apoi va pierde Donbass-ul și Crimeea, dar și sprijinul generalilor”

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

* „ARDEREA RUSIEI”. Putiniștii sunt disperați: ucrainenii le-au aruncat în aer o baterie de lansatoare de rachete BM-27 Uragan și 5 unități din sistemul de focoase termobarice TOS-1 Buratino

* Sprijin fabulos al SUA și UE pentru Ucraina. Americanii dau 33 de miliarde de dolari, din care de 20 de miliarde armament, în timp ce europenii elimină toate taxele pentru comerțul cu această țară

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

* Fiul apără Ucraina. Tatăl, decorat de Rusia pentru teroarea din Donbass. Povestea sfâșietoare a unei familii rupte de război

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here