Rusia încearcă să anexeze regiunea Herson prin „metoda Crimeea”. „Urmează Odessa”, anunță un consilier al lui Putin

1
1746
Pe lângă regiunile marcate cu roșu, care au fost ocupate deja, consilierul lui Putin a mai vorbit despre anexarea întregului litoral, inclusiv Odessa, până la granița cu Moldova, și despre anexarea unor zone din nord-estul și nordul Ucrainei. Ce mai rămâne trebuie "să se afle sub controlul total" al Rusiei, a specificat consilierul lui Putin

Rusia va anexa în mod oficial regiunea Herson și „alte regiuni din sud-estul Ucrainei”, anunță cotidianul moscovit Pravda (Adevărul), citând declarații ale lui Bogdan Bezpalko, apropiat și consilier al dictatorului Vladimir Putin.

Revenirea regiunii Herson la Ucraina „este exclusă”, spusese cu doar câteva ore înainte de anunțul anexării și Kirill Stremusov, adjunctul comandantului administrației militare. Stremusov a declarat pentru Ria Novosti, agenția de știri a Kremlinului: „Problema revenirii regiunii Herson la Ucraina nazistă nu intră în discuție. Este imposibil. Regiunea Herson se va dezvolta economic. Kievul nu va mai fi în poziția de a impune oribilele politici naziste pe pământurile noastre, vizând distrugerea oamenilor și identitatea lor”.

Moscova se grăbește: de la 1 mai, în Herson și celelalte regiuni din sudul Ucrainei ocupate de invadatorii ruși va intra în circulație rubla, care va înlocui grivna. Tranziția la noua monedă va dura 4 luni.

„Teritoriile care aparțineau anterior sud-estului, de la Odessa la Harkov, poate până la Sumii și Cernihov, vor face parte din Federația Rusă ca teritorii istorice rusești“

Discursul din Pravda este unul conform propagandei putiniste, reflectând propria sa viziune a lucrurilor, într-o realitate paralelă: „În noaptea de 27-28 aprilie, pașnicul Herson a devenit obiectul atacurilor cu rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Poziția exprimată de locuitorii din Herson este de înțeles, deoarece propria lor armată și, prin urmare, statul, încetează să mai fie al lor de îndată ce încep să-și distrugă poporul. Autoritățile ucrainene continuă să inunde satele de pe teritoriul lor, să arunce în aer poduri, să folosească orașele ca fortărețe, să plaseze o armată în interiorul lor și să tragă din zonele rezidențiale. Ele fac producții tragice, ca la Bucea, spectacolul cu teatrul din Mariupol, ucigându-și direct propriii cetățeni pentru ca «comunitatea mondială» să sancționeze și mai mult Rusia“.

Bogdan Bezpalko, membru al Consiliului pentru Relații Interetnice al președinției Rusiei, a declarat că Herosn va fi anexată cu siguranță, lucrurile devenind certe după eșuarea negocierilor cu Ucraina și cu Occidentul, care acum acționează ca un adversar militar al Rusiei. Bezpalko a găsit și o spoială de pseudoargumente științifice la acest nou rapt teritorial: „Teritoriile care aparțineau anterior sud-estului, de la Odessa la Harkov, poate până la Sumii și Cernihov, vor face parte din Federația Rusă ca teritorii istorice rusești incluse în Imperiul Rus ca urmare a războaielor ruso-turce și ruso-poloneze“.

Consilierul lui Putin a anunțat intențiile Rusiei și în privința restului Ucrainei: „Dacă locuitorii acestor teritorii (ce rămâne din Ucraina în afara zonelor enumerate mai sus și pe care Moscova vrea să le anexeze – n. red.) se pronunță pentru o existență independentă, atunci aceste teritorii ar trebui să fie și vor fi sub controlul complet al Federației Ruse, altfel vor fi transformate din nou într-un berbec împotriva statului nostru, saturate cu arme, ideologie, naționaliști, bani și trimise în direcția noastră. Nu vom permite ca acest lucru să se mai întâmple”.

Pe 27 aprilie, rușii au îndepărtat cu forța conducerea aleasă prin vot a administrației locale din regiunea Herson, numind în loc o marionetă: pe fostul consilier local Volodimir Saldo.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor. Rețeaua sabotorilor, divulgată de angajați ai Securității din Tiraspol

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Rusia a tăiat gazul pentru Polonia și Bulgaria. Varșovia: „Ne descurcăm și fără. Nu vom fi afectați”. Bulgarii apucaseră să plătească în avans!

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Mama Dianei Șoșoacă îi calcă pe urme celebrei sale fiice-urlătoare. Cu cine a ajuns să se judece medicul ginecolog Alice Florescu

1 COMENTARIU

  1. Chiar daca le ocupa si isi indeplinesc obiectivul pana la 9 Mai vor ramane zone disputate, de razboi. Putin are de gand sa anexeze toata Europa cel putin pana la Germania, insa ramane de vazut daca va putea sa reziste intr-un razboi direct cu NATO. E drept la la inceput miza va fi pe Polonia si Romania, insa daca aliatii respecta art. 5 din tratat nu va avea sanse de izbanda. Vedem si cat rezista Rusia in urma sanctiunilor. O izolare de cativa ani o sa o duca pe acelasi palier cu foamea din Coreea de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here