De când Djokovici a devenit proprietar de castel, casele dintr-un mic sat sârbesc se vând mai scump decât în Belgrad!

1
1552
Castelul lui Djokovici, pe malul lacului Pavličko

Novak Djokovici (34 de ani), în prezent cel mai bun jucător de tenis din lume, a decis să cumpere recent un teren în satul sârbesc Pavlovci, care aparține de comuna Ruma, anunță publicația Informer. De când a devenit și proprietar al castelului de pe lacul Pavličko, prețurile la imobiliare în această zonă practic necunoscută au explodat. Djokovici a adunat din tenis venituri de peste 150 de milioane de euro.

„În trecut, puteai să cumperi o casă cu bani puțini în acest sat mic, dar acum localnicii cer 2.000 de euro pe metru pătrat. Cine vrea să vândă ceva, poate să vândă imediat. Nu se întreabă de preț”, a spus Dragica Jovicici, vecina liderului ATP.

Cererea pentru achiziționarea de locuințe în Pavlovci este acum atât de mare, încât aproape toate proprietățile scoase la vânzare s-au dat ca pâinea caldă.

„Fermierul” Djokovici

În același timp, locul s-a transformat într-un obiectiv turistic, tulburând liniștea băștinașilor.

„Nu mai putem lăsa copiii pe stradă sau, Doamne ferește, să treacă strada singuri. Sunt foarte mulți oameni”, s-a plâns consăteana lui Djokovici.

Prețul construit de 2.000 de euro metrul pătrat este mai mare decât în cele mai multe cartiere din capitala Belgrad.

Satul Pavlovci și comuna Ruma țin de districtul Srem, regiunea Vojvodina. Conform recensământului din 2011, în sat trăiau doar 393 de locuitori până la sosirea lui Djokovici. Vârsta medie a populației era de 44,5 ani: 43,7 ani pentru bărbați și 45,2 ani pentru femei.

Unde este situat, pe harta Serbiei, satul Pavlovci din comuna Ruma. Până la Timișoara sunt aproape 200 de kilometri

În total sunt 175 de gospodării. Numărul mediu de membri pe gospodărie este de 2,63. Această așezare este în mare parte locuită de sârbi. În 2002 erau 432 de sârbi, 3 croați, 2 maghiari, 1 ucrainean, 1 sloven, 1 musulman, 1 bulgar. Etnia altor 14 cetățeni era necunoscută.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here