După ce a invadat Donbass-ul, Putin amenință Ucraina cu „consecințe extrem de periculoase” dacă își apără teritoriul

1
2279
Președintele rus Vladimir Putin a participat la o scenetă ridicolă luni, convocându-i pe membrii Consiliului de Securitate ai țării ca să aprobe recunoașterea "independenței" regiunilor Lugansk și Donețk, din estul Ucrainei. Așa-zisa dezbatere a fost prezentată ca fiind în direct, dar mai multe prim-planuri cu focusul pe ceasurile participanților au arătat că era vorba, de fapt, de o înregistrare! FOTO: Aleksei Nikolski / Sputnik / AP

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei continuă într-un ritm accelerat, regimul Puțin căutând orice pretext pentru a declanșa invazia pe scară largă a țării vecine. După ce trupele rusești au intrat în Ucraina, pe teritoriul așa-ziselor republici separatiste Lugansk și Donețk, Moscova a avertizat Guvernul ucrainean cu „consecințe extrem de periculoase” dacă își va apăra teritoriul. Culmea tupeului, Rusia intrată în estul Ucrainei acuză acest stat de „planuri militariste”!

Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a anunțat, conform DPA, că Ucraina ar intenționa să bombardeze așa-zisele republici Lugansk și Donețk, înființate sub acoperire de ruși în în 2014 în estul țării vecine.

Regimul Putin a recunoscut luni cele două auto-proclamate republici, iar după ce marionetele Moscovei puse în fruntea acestor regiuni au cerut ajutor, Rusia a început practic invazia Ucrainei, trupele sale intrând în Lugansk și Donețk.

Dacă ucrainenii își vor apăra teritoriul, vor suporta „consecințe extrem de periculoase”, a avertizat Vasilie Nebenzia, în timpul unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

În timp ce Rusia anexează practic estul Ucrainei și e prezentă oficial cu trupe pe teritoriile acestui stat – atât în Crimeea, cât și în zona Donbass –, ambasadorul rus la ONU continuă narativul Moscovei: pentru a evita războiul, Ucraina trebuie să înceteze „provocările”!
Într-un discurs delirant, ținut luni seara, dictatorul rus Vladimir Putin a negat dreptul la existență al Ucrainei, despre care a susținut că e o țară artificială, inventată de Lenin și menținută de Stalin.

Putin a mai pretins, în același discurs nebunesc, că Ucraina vrea să fabrice arme nucleare! Statul ucrainean a avut după dezmembrarea URSS al treilea arsenal nuclear al lumii, dar în 1994 a renunțat la el cu condiția ca Rusia să-i garanteze independența și granițele. Rușii au semnat tratatul prin care, alături de americani, se angajau să respecte statul ucrainean. Acel gest al Kievului s-a dovedit însă ulterior o eroare. Rusia nu și-a respectat cuvântul și, 20 de ani mai târziu, a invadat și anexat ilegal Crimeea. Alți 8 ani după aceea (adică exact în aceste momente), a invadat și estul Ucrainei, iar Vladimir Putin nu mai recunoaște statul vecin.

Rusia a fost însă izolată complet pe plan internațional, iar Consiliul de Securitate al ONU, întrunit luni seara, a condamnat invazia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia a declanșat practic invazia Ucrainei! Putin recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk, pe care acum are „datoria” să le „salveze din ghearele Kiev-ului”

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

Adevărata față a armatei lui Putin: soldații ruși dorm în condiții inumane, fac chetă pentru mâncare, iar solda e de 23 de euro pe lună! Localnicii îi ajută de milă

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

1 COMENTARIU

  1. Fiu de mujic Vladimir Putin a avut o educaţie precară încă din familie iar după ce a devenit membru KGB a trecut la o viaţă cazonă şi la „ordinul se execută, nu se discută” urmat de „să trăiţi, am înţeles”. Cu mintea înceţoşată de „Stalin-skaya votka” şi-a străbătut etapele vieţii până la alegerea lui de către mujici în funcţia de ţarul roşu al noi Rusia. Încă sub efectul aburilor alcoolici s-a opintit să schimbe Constituţia Rusiei ca să poată rămâne dictatorul roşu al Rusiei pe viaţăşi şi să înveţe câteceva de la Stalin şi Hitler cum se stăpâneşte o naţie şi cum să se războiască cu alţii. Planul războinic al consumatorului de „Votka Stalin-skaia”, copiat după tactica lui Hitler, a început cu ocupaţia pe nepusă masă a teritoriului Crimea urmat de ocuparea Belarusului în sunetele de fanfară a şenilelor tancurilor mujicilor. Succesul acesta i-a trezit pofta de a intra şi peste ucranieini. Dar surpriză de proporţii. Vrerile lui de dictator al mujicilor s-au izbit frontal de dorinţa ucrainienilor de a-şi apăra ţara. Ba mai mult au cerut ajutorul puternicului NATO care s-a hotărât să-i sprijine. Mujicul dictator alcoolic Putin a început să dea înapoi şi să caute soluţii prin declaraţii sforăitoare de beţivan de a ieşi din impasul în care a intrat. Până la urmă va trebui să şteargă putina şi să meargă la a-şi păstorii mujicii lui. Să ne aducem aminte că toţi dictatorii din ultima vreme precum Gadafi, Huseim, Ceauşescu etc au primit câte un glonţ pentru grozăviile pe care le-au făcut. Hitler a fost ars după ce s-a sinucis. Poate îş va aminti şi mujicul Putin ce li s-a întâmplat dictatorilor aşa cum este şi el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here