România urcă la un nou plafon în criza Covid. 41 de morți și 464 de persoane în stare critică la terapie intensivă, în ultimele 24 de ore

1
587

În timp ce unii oficiali dau asigurări că numărul infecțiilor urmează să scadă, România urcă la un nou plafon în epidemia de coronavirus. Cazurile de pacienți în stare critică depășesc constant 400 pe zi și se apropie încet-încet, de nivelul 500, în timp ce numărul morților trece de 40 la fiecare 24 de ore.

Miercuri, 5 august, au fost înregistrate 1.309 de noi infecții cu coronavirus din 26.323 teste – al doilea cel mai mare număr de la începutul pandemiei, după ziua de 30 iulie, când au fost 1.359. S-au consemnat și 41 de morți – este a doua zi consecutiv când se trece de 40, lucru nemaiîntâlnit până acum. Este și un nou record de oameni mutați în stare gravă sau critică la terapie intensivă – 464.

Legătura între numărul de cazuri, numărul de oameni în stare gravă și numărul victimelor. Creșterea se face cu decalaj de o săptămână-două

Trendul oamenilor internați la ATI este permanent crescător, odată cu ascensiunea numărului de cazuri totale. PSD și conspiraționiștii, încercând să acrediteze ideea că nu s-a schimbat nimic în evoluția epidemiei, iar Guvernul manipulează cifrele, au adus ca argument creșterea numărului de testări. Potrivit PSD, de fapt numărul de cazuri ar fi crescut doar din cauză că se fac mai multe testări, și nu pentru că epidemia ia proporții.

Există însă doi parametri care nu pot fi manipulați și care confirmă că avem de-a face cu o explozie a cazurilor: numărul de oameni care ajung în stare gravă la ATI și numărul morților.

După cum se poate vedea din grafice, începând cu 28 iulie s-a înregistrat brusc o creștere a numărului de decese, de la 10-20 zilnic la peste 30. De două zile, s-a trecut la un nou nivel – peste 40 zilnic, la 7 zile după ce plafonul celor internați la terapie intensivă n-a mai coborât sub 400.

Explicația e simplă: epidemia are o evoluție predictibilă, în trei pași.

  1. Crește numărul de cazuri,
  2. La circa o săptămână – 10 zile crește numărul de pacienți în stare gravă ajunși la ATI,
  3. La încă o săptămână distanță începe să crească și numărul morților.

Același model se aplică și în sens invers, când (și dacă) epidemia va începe să scadă. Întâi se va reduce numărul de cazuri, apoi – după un anumit timp – va scădea numărul oamenilor în stare gravă, iar în ultima fază se va reduce și numărul deceselor.

Numărul celor internați la ATI a fost sub 300 până în jurul datei de 19 iulie, ca urmare a faptului că, până la începutul lunii trecute, epidemia fusese totuși ținută sub control.

Între 23 iulie și sfârșitul lunii, numărul bolnavilor în stare gravă din cauza Covid a oscilat între 300 și 400, ușor ascendent, odată cu creșterea masivă a numărului de cazuri totale.

Începând cu 30 iulie, s-a trecut de pragul 400 și, de atunci, nu s-a mai coborât sub acest nivel. Ba, mai mult, miercuri, 5 august, s-a înregistrat un nou record – 464 – și e clar că ne îndreptăm spre borna 500.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

1 COMENTARIU

  1. Deja ați ajuns să se blegească???…la voi la olteni doar femeile sunt focoase,pe când bărbații sunt blegi… proști și cretinii mai sunteți agaricilor…. avem ceva pretenții de la niste oamenii cu ștaif,dar m-am înșelat… toți sunteți la fel… proști…!!!ce va rămâne după voi peste ani??..o să vă întrebe nepoții ,cine dracu’ a scris acum o jumătate de veac prostiile astea…și ce-o să răspundeți ba trogliditilor..???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here