Record absolut: 48 de corona-decese în 24 de ore! A sosit decontul “horelor prostiei” și al ignoranței conspiraționiste

2
20281
Virusul ne trimite nota de plată pentru horele inconștienței și atitudinea sfidătoare în fața pericolului

Ziua de marți, 4 august 2020, devine pentru România cea mai tragică de la începutul epidemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat recorduri absolute la numărul de decese și de pacienți internați în stare critică la terapie intensivă. Conform datelor oficiale, 48 de persoane au murit din cauza coronavirusului, iar 436 sunt la ATI.

Se poate spune, practic, că din acest moment poporul român începe într-adevăr să plătească factura “horelor prostiei”, a nepăsării și neglijenței cu care a tratat, în ultimele două luni, epidemia de coronavirus.

Marți, 4 august, s-au înregistrat 1.232 de noi cazuri din 20.581 de teste – este a 13-a zi, din ultimele 14, în care se trece pragul de 1.000. Și mai grav este că tendința este crescătoare.

Numărul celor bolnavi chiar în acest moment este de 24.755, în timp ce 28.006 s-au vindecat deja, iar 2.480 au murit.

În total, dintre cei 24.755 de bolnavi, 7.771 sunt internați (436 în stare gravă, la terapie intensivă).

În acest moment, România are o rată a deceselor, din cazurile închise, de 8,13%, față de media de 6% la nivel mondial. Acum două luni aveam o rată a deceselor sub 5%

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul țării noastre la OMS, a avertizat deja să ne așteptăm la o creștere a numărului de bolnavi în stare gravă și a numărului de decese.

Din totalul cazurilor, 5-6% ajung în stare gravă.

Jumătate dintre acești oameni mor. Deși persoanele cu afecțiuni precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile pulmonare sau de alt tip sunt predispuse la complicații, până acum s-a demonstrat că virusul ucide și tineri sau oameni perfect sănătoși.

Incidența deceselor, la Covid-19, este de câteva zeci de ori mai mari decât la gripa obișnuită. În timp ce gripa sezonieră ucide 0,1% dintre cei care se îmbolnăvesc, noul coronavirus are o rată a fatalității de 6% la nivel mondial. În România, 8,13% din cazurile închise până acum s-au încheiat prin decesul pacienților. Este o răsturnare tragică de situație, după ce, până acum câteva luni, ne situam sub media mondială și cea europeană la proporția victimelor din numărul total de cazuri închise.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

 

2 COMENTARII

  1. Anchetele epidemiologice ar trebui sa si demonstreze ca cei decedati (si morti din caza directa virusului) au fost in contact cu aceste mari grupari, altfel sunt doar simple postari care imping oamenii sa creada „ca nu exista virus”.
    (procentul de 0,1 pentru gripa obisnuita e o minciuna ce bate la ochi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here