vineri, mai 31, 2024
AcasăMainMărturia ziaristului care a citit cele 235 de pagini ale dosarului "10...

Mărturia ziaristului care a citit cele 235 de pagini ale dosarului „10 august”, clasat de DIICOT. Emilian Isailă: “În peste un sfert de secol de jurnalism, n-am văzut niciodată un document atât de mizerabil și rău intenționat”

-

Clasarea dosarului privind represiunea sălbatică a manifestației din 10 august 2018, de către jandarmi, dar mai ales lecturarea motivației i-au provocat jurnalistului Emilian Isailă o stare de rău fizic, povestește acesta pe Facebook.

Isailă, care a fost prezent în Piața Victoriei – la fel ca peste 150.000 de români – în acea zi și a văzut cu ochii lui brutalitatea lipsită de sens a jandarmilor, deopotrivă cu provocările oamenilor aduși de PSD în Piață pentru a compromite mitingul, a avut răbarea să citească “romanul” atașat de DIICOT rezoluției de clasare.

„După ce am citit cele 235 de pagini din Ordonanța DIICOT, mi s-a făcut rău fizic. Și nu glumesc! În peste un sfert de secol de jurnalism n-am văzut niciodată un document oficial atât de mizerabil, de subiectiv și de rău intenționat. Efectiv, am avut senzația că a fost dictat de Liviu Dragnea și de Carmen Dan“, a scris Emilian Isailă pe contul său de Facebook, alături de linkul către articolul publicat pe site-ul Spotmedia.ro.

- Advertisement -

„Am caracterizat astfel documentul pentru că e subiectiv, generalist, nu se bazează pe fapte. E rău intenționat pentru că se concentrează pe excepții și face judecăți de valoare. Nu respectă niciun criteriu de obiectivitate. Ori, principala caracteristică a unei anchete trebuie să fie obiectivitatea„, a explicat Emilian Isailă, pentru Ziaristii.com, cele găsite în Ordonanța DIICOT.

Scandaloasa rezoluție a DIICOT: procurorul n-a audiat nicio victimă și și-a însușit cuvânt cu cuvânt punctul de vedere al agresorilor

Scandaloasa rezoluție de clasare a dosarului conține explicații halucinante. Procurorii n-au audiat nicio victimă și și-au însușit în totalitate punctul de vedere al agresorilor – șefii Jandarmeriei și cei care le-au comandat represiunea, Liviu Dragnea și Carmen Dan. Manifestanții pașnici – chiar femeile, copiii și bătrânii – au fost socotiți părtași la violențe, iar despre jandarmi (care și-au acoperit cu leucoplast numerele de pe căști, pentru a nu putea fi identificați și trași la răspundere) s-a spus că “au aplicat mai strict legea”.
Pe 10 august 2018, câteva sute de persoane, grupuri interlope și chiar jandarmi în civil, au provocat violențe, cu scopul de a justifica intervenția forțelor de ordine împotriva a peste 120.000 de oameni care manifestau împotriva corupției și a regimului Dragnea – PSD.

Jandarmii din dispozitiv s-au folosit de pretext pentru a trage permanent în mulțime cu cantități uriașe de gaze lacrimogene și iritante, cu jeturi de apă, apoi – seara, imediat după lăsarea întunericului, pentru a fi filmați și fotografiați mai greu – au năvălit asupra mulțimii.

- Advertisement -

Jandarmi călare au urcat până pe scările de la Muzeul Antipa, lovind și insultând femei, bătrâni și copii. Dispozitivul pedestru a evacuat violent piața, apoi a hăituit pe străzile din jur, ore în șir, până după miezul nopții, protestatarii și chiar trecătorii care aveau ghinionul să meargă pe acolo.

Au existat sute de victime cu leziuni provocate atât de cartușele trase de jandarmi, cât și de loviturile acestora. Un număr necunoscut de oameni – dar cu siguranță de ordinul miilor – a avut probleme respiratorii după aceste incidente.

57.000 de oameni au depus o petiție în care se cere redeschiderea dosarului „10 august”. Procurorul general Gabriela Scutea nu se grăbește

57.000 de oameni au depus o petiție prin care îi cer Gabrielei Scutea, Procurorul general, să redeschidă dosarul 10 august. „Reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat Procurorului general petiţia şi i-au solicitat să analizeze cu celeritate solicitarea a zeci de mii de cetăţeni, care aşteaptă să fie făcută dreptate pentru sutele de victime din 10 august 2018. Au trecut deja 2 ani de la violenţele din Piaţa Victoriei, iar dosarul este în continuare la faza de cercetare penală (…) În cazul în care Procurorul general nu va ţine cont de solicitarea a zeci de mii de români, Comunitatea Declic va continua procedura în instanţă şi va deschide chiar o acţiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă va fi necesar. (…) Pentru a mai avea încredere în justiţie, vrem să vedem o anchetă temeinică şi imparţială, care să descopere vinovaţii pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar ‘fără vinovaţi’, precum dosarele Revoluţiei şi Mineriadei”, scrie în comunicatul Comunității Declic.

Autoritățile nu par să se grăbească, însă, în a analiza această rezoluție scandaloasă a DIICOT. Președintele țării, premierul României și ministrul Justiției tac. Procurorul general a dat un răspuns ambiguu, în care spunea că înțelege “emoția publică” și că dosarul va fi “cântărit”.

Giorgiana Hosu, foarte controversata șefă a DIICOT, a fost numită în fruntea acestei instituții de președintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Hosu primise aviz negativ din partea secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Uniunea Europeană a adresat României, în ultimele luni, repetate avertismente privind statul de drept. Se solicită insistent remedierea stricăciunilor aduse statului de drept de PSD în perioada 2017-2019. Comisia Europeană reclamă faptul că, până acum, Guvernul liberal n-a întreprins absolut nimic în această direcție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Mare minune daca nu vine iar PSD la putere si ne scufundam in tot mai multa democratie originala :((…nu au sanse fortele pro-occidentale!!! Eu mai sper doar pentru ca nu concep sa las speranta la o parte, dar ma si tem, in acelasi timp, ca fortele pro-ruse vor submina continuu relatia cu vestul, ca niste pieze rele pe capul Romaniei!

    • Adriana, las-o incolo de treaba, nu mai fi pesimista la modul asta, parca n-avem destul necaz si cu pandemia si cu psd-ul pe cap, mai e nevoie si de un pesimism pe care sa ni-l inducem singuri! Fii barbata, imi pun si 5 masti una peste alta si ma duc sa votez in 27 septembrie.
      Foarte buna analiza, intr-adevar, procurorul asta ordinar s-a achitat de sarcina intr-un mod atat de jignitor si de ticalos incat cred ca intentia este si de a enerva lumea foarte rau incat sa iasa pe strazi in Bucuresti pe 10 august, iar scarba de catarama, cu ajutorul latrinelor, sa deturneze sensul fluentei de oameni, in protestatari impotriva masurilor de limitare a covid. Un scenariu de acest tip e foarte plauzibil si s-ar potrivi manusa nemerniciei psd-ului. Cum spuneam mai sus, 5 masti, manusi in maini, si la vot pe 27 septembrie!

  2. Johanis, nu fii mizerabil,ți-am făcutde 2 ori campanie electorală. Înțeleg perfect că de regulă saşii sunt taciturni, dar au onoare, au cuvînt !!! Asemănător şi pentru tine Orbane,ți-o spune un membru fondator PNL care speră că nu şi-a irosit degeaba 12 ani de viață înființind în județ organizații sau nuclee liberale. 12 ani,în care am bătut județul în lung şi în lat ,luînd aproape în totalitate toate comunele şi satele județului de cîte minim 5 ori. Sper că aveți coloana vertebrală dreaptă, aşa cum am avut-o eu mereu !!!Nimic din cele de mai sus nu a fost făcut pentru recompense sau funcții rîvnite,ci dimpotrivă,au fost făcute pe spezele mele !!! Aştept un răspuns care probabil nu va veni niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -