România în lockdown nedeclarat: reapare și declarația pe propria răspundere pentru ieșirea din casă noaptea

0
1189

Deși termenul este evitat de autorități, România reintră, practic, în lockdown începând de luni, 9 noiembrie, ca răspuns la ascensiunea fulminantă a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele zile.

Ultima dintre măsurile anunțate este restricționarea circulației pe timp de noapte, între orele 23.00 și 5.00, la fel cum s-a întâmplat și astă-primăvară, în martie, timp de două luni, când a fost în vigoare starea de urgență.

Oamenii care își vor părăsi locuințele în acest interval vor trebui să aibă motive bine justificate și să prezinte o declarație pe propria răspundere privind scopul deplasării.

Această ultimă decizie s-a luat în noaptea de joi spre vineri, de către Comitetul pentru Situații de Urgență, și se aplică în toate localitățile din România.

Vor fi exceptate de la această regulile persoanele care trebuie să se prezinte la serviciu, cele care au urgentă nevoie de medic sau de medicamente, cele aflate în tranzit prin localitățile respective și le-a prins noaptea pe drum, cazurile extreme (deces în familie, asistența unor persoane care nu se pot descurca singure, îngrijirea copilului).

Începând de luni, se aplică și o serie de alte măsuri care au fost în vigoare și astă-primăvară: cursurile școlilor se fac online, angajații lucrează de acasă cu excepția celor a căror prezență al serviciu este obligatorie, toate magazinele se închid la ora 21.00, halele agro-alimentare ale piețelor și târgurile se închid.

Suplimentar față de astă-primăvară, acum va fi obligatorie purtarea măștii sanitare și pe stradă, nu doar în spațiile închise.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, cas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.