697 de criminali, violatori și tâlhari au fost eliberați condiționat, până acum, în 2020. Trei erau condamnați pe viață

1
3172
Legislația penală românească a fost modificată succesiv de guverne și Parlament, în ultimii ani, pentru a favoriza infractorii. În ultimii 4 ani, peste 10.000 de ucigași, violatori și tâlhari au fost eliberați condiționat. Zeci dintre ei fuseseră condamnați pe viață pentru crime abominabile

România infractorilor: 697 de infractori periculoși – criminali, violatori și tâlhari – au fost eliberați condiționat în primele 6 luni trecute din 2020, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor, conform G4Media.ro. Dintre aceștia, 3 erau condamnați pe viață pentru fapte oribile. Acum, și aceștia au fost puși în libertate.

Conform ANP, dintre cei 697, un număr de 273 sunt criminali (așadar, aproape 40%!), din care 34 fuseseră condamnați pentru omor deosebit de grav.
Alți 114 dintre cei eliberați ispășeau condamnări pentru viol.

Anul trecut, fabulos pentru criminali. După ce PSD a modificat legislația penală, 1.841 de ucigași au ieșit din închisori înainte să-și ispășească pedeapsa

Justiția română, încurajată și de legislația modificată permanent de parlamentari în favoarea infractorilor, nu mai sperie demult pe nimeni. Din 2016 până acum, au fost eliberați condiționat 10.833 de criminali, violatori și tâlhari periculoși. 32 dintre aceștia erau condamnați pe viață, dar au fost, totuși, eliberați.

Cei mai mulți eliberați condiționat au fost în 2016, când din pușcării au fost scoși 2.620 de infractori, din care 891 erau condamnați pentru omor și 300 pentru viol.

În 2016 și 2018 au fost scăderi ale acestor cifre înspăimântătoare, dar în 2019, după ce PSD a modificat decisiv întreaga legislație penală și a lărgit la maximum criteriile pentru eliberarea condamnaților, numărul a crescut iar vertiginos. Anul trecut a fost unul fabulos pentru criminalii din România: 1.841 de condamnați pentru omor au fost puși în libertate înainte de termen, ca urmare a intervenției PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here