Revoluţia lui Andrei Caramitru: USR să atace electoratul PSD! „Trebuie să fim o mișcare și pentru zidari, chelneri, șoferi, sudori, casieri, muncitori”

7
3310
Dan Barna a fost nevoit să-l îndepărteze pe Andrei Caramitru (stânga) tot în urma unui derapaj de limbaj

Într-o postare pe pagina sa de Facebook cu titlul „Imensa greşeală a elitismului”, Andrei Caramitru, analist financiar şi consilier economic al conducerii USR, propune o veritabilă revoluţie de comunicare pentru cei care vor să preia puterea de la PSD-ALDE.

Textul tânărului şi percutantului politician USR poate fi greu de digerat de către unii dintre cei vizaţi de mesajul său, dar onest vorbind el pune pe masă un adevăr fundamental: nu poţi câştiga încrederea multor români vorbind doar pe limba celor elitişti.

Esenţa mesajului poate fi tradusă astfel: USR (probabil şi PLUS) trebuie să „cucerească” rapid şi publicul de stânga, aparent al PSD, însă unul dus cu vorba şi doar folosit de partidul lui Dragnea. O idee ce poate părea exagerată la prima vedere, dar face sens: majoritatea românilor sunt oameni simpli, cu meserii respectabile, care chiar… merită mai mult, apropo de sloganul electoral al PSD.

Textul lui Andrei Caramitru

 • „Mă îngrozește «puritanismul» multor influenceri de pe Facebook, al câtorva universitari, al unor oameni de cultură și al câtorva politicieni aspiranţi. Pentru că ne condamnă să rămânem cu PSD-ul la putere. Un discurs elitist progresist clasic – care funcționează poate în cafenelele studențești din Amsterdam sau San Francisco – este cel mai mare cadou pe care îl putem face lui Dragnea. Un discurs al unor oameni care se iau prea în serios (intoleranţa lor faţă de alții nu îi face simpatici).”
 • „Să vă explic de ce:
  – Doar 15% din români au studii superioare (10% lucrează în privat – restul sunt pensionari sau bugetari). Cei care sunt educați, activi și lucrează în privat aduc doar 7-8% din totalul voturilor (pentru că votează mai puţin decât ceilalți) – și mai sunt și împărțiți în nu știu câte tendințe ideologice
  – 4-5 milioane de oameni din privat au terminat cel mult liceul, lucrează în special în firme mici, pe salariul minim de 1.279 lei și – poate – niște bani în plic (ajung undeva spre 1.500-1.700 lei net). Vorbim de un segment electoral de vreo 6-7 milioane (inclusiv familia lor cu drept de vot).
  – Avem vreo 5,5 milioane de pensionari, care au o pensie medie de 1.200 lei pe lună. Cel puţin 2,5 milioane trăiesc cu mai puţin de 1.000 lei pe lună.”
 • „Un program și un discurs elitist pentru cei educați din urban nu aduc decât o parte din cei 8%. Un club frumos, în care membrii se simt bine între ei, dar care nu contează în vreun fel în arhitectura electorală.
 • „Ca să creștem spre 30%, majoritatea votanților noștri trebuie să fie din celelalte categorii, la fel de respectabile. Să-i reprezentăm pe ei și mai mult chiar decât îi reprezentăm pe cei «privilegiaţi». Să le vorbim lor, în special. Asta este cheia. Trebuie să fim o mișcare și pentru zidari, chelneri, șoferi, sudori, casieri, muncitori etc. O mișcare pentru toți cei care muncesc cinstit și s-au săturat de hoție. Cu soluții practice la probleme practice, fără ideologii găunoase și populism.”
 • „Programul nostru economic este exact în direcţia asta (de exemplu – eliminăm taxele pe muncă până la salariul mimim, ca să creștem veniturile nete ale tuturor, dar în special ale celor cu salarii mici; ajutăm IMM-urile). Trebuie să propunem ceva la fel de concret şi pentru cei cu pensii mici.”
 • „Este însă esențial sa începem să comunicăm mult mai bine, să comunicam «altfel» – mai direct și mai clar, chiar mai dur – spunând adevărul. Nu doar pe întelesul și pe placul profesorilor universitari și al «creativilor», care dezbat filosofie din cărți, la un prosecco, înainte de o noapte la Control sau în Vama Veche. Că altfel ne trezim, după o seară de discuții profunde și distracție între noi, că iar a câștigat PSD-ul alegerile.”

CITIŢI ŞI:

Angajaţii Realitatea TV nu mai au voie să intre în sediu

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Cioloş, replică magistrală! „Dragnea e slugă la străini. Îi plăteşte ca să-i vândă prostii cu «aragaze»”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Guşă îl apără pe Tudorel prin şeful postacilor PSD! Harabagiu este autorul mesajului distribuit în filialele PSD că Halep a fost huiduită pe Arena Naţională, nu Firea

Mircea Badea despre ziariştii interzişi de Tudorel: „Nişte puroaie, javre care fac fake news, jivine”. Radu Tudor le ia apărarea

7 COMENTARII

 1. Asa s-au deghizat ca tine si monarhistii,caramitrule,si i-au pacalit pe tarani ca le vor da lotru de pamant daca vor merge la razboi.Dupa ce si-au vazut mosiile aparate ce au facut monarhistii,caramitrule? Le-au pus taxe mari taranilor pe pamantul primit la terminarea razboiului pana i-au adus in situatia sa-l predea de buna voie monarhistilor mosieri. ASADAR, de travestiti moral nu duce tara lipsa, ba,mai asteapta la cotitura si exprincipele nicolae impreuna cu nevasta-sa devenita persoana publica doar pt acces la lanjerie intima princiara si nu datorita unor competente intelectuale peste medie.

 2. Excelent Caramitru. Daca aveam elite intelectuale mai de soi nu ajungeau prostii la putere. Sunt teoreticieni care cind ajung pe o functie publica importanta nu sunt capabili sa faca nimic in practica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here