Revin sacoșele reutilizabile! Germania dă tonul în UE: din 2022 interzice pungile de plastic

0
402
Alături de PET-uri, pungile de plastic sunt cea mai mare sursă de poluare a solului și apelor în România. Plasticul poate fi întâlnit azi de la gurile Dunării și până pe cele mai înalte creste ale Carpaților. FOTO: Pixabay.com

Celebrele pungi de plastic, achiziționate mai ales de la casele de marcat ale hipermarketurilor, vor dispărea din Germania începând cel târziu cu 1 ianuarie 2022, a decis Bundestagul (parlamentul german), anunță DPA, citată de Agerpres.

Industriei de profil i se oferă o perioadă de grație de 6-12 luni în care urmează să se adapteze la noua legislație, după care pungile de plastic vor fi interzise în Germania.
Aceasta este una dintre măsurile pe care nemții le iau pentru a pune capăt poluării cu plastic care sufocă deja nu doar solul, dar și apele.

Vor mai rămâne în circuit doar pungile reutilizabile (sacoșele) și pungile subțiri de la raioanele de legume și fructe.

Svenja Schulze, ministrul Mediului din Germania, a explicat: “Punga de plastic este simbolul irosirii resurselor. Alternative eficiente sunt coșurile pentru cumpărături, pungile din pânză lavabile pentru fructe și legume și cutiile refolosibile”.

Germania este una din țările europene care conduc și dau tonul în privința legislației ecologice. E de așteptat ca, în perioada următoare, și alte țări – posibil și România – să adopte aceleași măsuri. Reglementarea germană cu garanția pentru PET-uri, sticle și borcane, în vigoare de decenii, tocmai a fost votată și în România, urmând să intre în vigoare și în România începând cu 1 aprilie 2022.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here