(P) Printre măsurile propuse de Alianța USR-PLUS pentru justiție și reforma statului: fără pensii speciale, fără imunitate parlamentară, fără penali în funcții publice

1
763
Stelian Ion - Andrei Lupu

Deputatul Stelian Ion și avocatul Andrei Lupu, candidați ai Alianței USR-PLUS în județul Constanța, respectiv Prahova, pentru Parlamentul României, au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele măsuri pentru justiție și reforma statului, din cadrul programului de guvernare USR-PLUS.

Stelian Ion, avocat, deputat USR, membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților, candidat al Alianței USR-PLUS în Constanța pentru Camera Deputaților:

 • „Vrem o Românie fără penali în funcții publice, fără pensii speciale și fără imunitate parlamentară.”
 • „Începând cu 6 decembrie, vom depune efort pentru a elimina pensiile speciale. Le vom elimina și pe cele pentru aleșii locali, și pentru celelalte categorii.”
 • „Acolo unde sunt impedimente, vom construi proiecte pentru a trece de filtrul Curții Constituționale.”
 • „«Fără Penali în funcții publice» va fi literă în Constituție, pentru ca pe viitor să fie regulă de bun-simț să nu mai poți fi ales dacă ai săvârșit fapte de corupție cu intenție. Rămâne doar ca proiectul să fie deblocat în Parlament, iar în viitoarea legislatură vom organiza referendumul.”
 • „În prezent, Parlamentul a devenit paravan pentru tot felul de personaje care s-au ascuns pentru a scăpa de justiție. Într-un stat normal democratic, parlamentarii nu se ascund în spatele imunității parlamentare. Nu există niciun motiv pentru care un parlamentar bănuit de fapte de corupție să se ascundă în spatele imunității.”
 • „Un obiectiv asumat de USR-PLUS este eliminarea imunității parlamentare. Parlamentul trebuie să fie unul curat.

Andrei Lupu, avocat, membru în Biroul Național PLUS, candidat al Alianței USR-PLUS în Prahova pentru Camera Deputaților:

 • „Depolitizarea nu înseamnă doar eliminarea presiunilor politicului, ci mai mult: cerem clar tuturor partidelor și ne asumăm că vom intra într-o coaliție de guvernare doar dacă cei care vor fi parte a acelei coaliții de guvernare sunt de acord ca numirile politice să fie făcute doar pentru funcțiile de miniștri și de secretari de stat. Mai jos de atât, totul va fi impus doar prin concurs – și concurs în mod serios, nu pe pile.”
 • „Dincolo de administrația centrală, ne dorim depolitizare și în administrația locală. Asta înseamnă, pe de o parte, analiza tuturor autorităților locale, direcțiilor, deconcentratelor și analizarea dacă ele își justifică existența. Dacă nu își justifică existența, pot fi desființate oricând. Dacă nu sunt suficient de eficiente, pot fi comasate.”
 • „Avem propuneri foarte clare pentru depolitizarea Curții Constituționale. În primul rând, propunem ca cei care sunt numiți judecători la Curtea Constituțională să nu fi putut face parte dintr-un partid politic în ultimii 9 ani. Trebuie să limităm posibilitatea politicului de a numi oameni la CCR și, de aceea, cea de-a treia putere în stat, justiția, trebuie să poată numi, prin Consiliul Superior al Magistraturii, o treime dintre judecătorii de la CCR.”
 • „Pe viitor, ceea ce vrem este să fie respectate recomandările Comisiei Europene din cadrul Mecanismului pentru Cooperare și Verificare, și asta înseamnă ca procurorii-șefi, procurorul general să fie numiți în baza unui concurs organizat de către CSM și, ulterior, președintele să joace doar un rol formal prin emiterea unui decret de numire.”

Mai multe detalii despre angajamentele USR-PLUS pentru justiție și reforma statului:

https://www.usrplus.ro/un_stat_reformat

https://www.usrplus.ro/o_romanie_fara_hotie

#USRPLUS #fărăprivilegii #FărăPensiiSpeciale

https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

——————————————————————————————————

– Comandat de: Partidul UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA (U.S.R.) – Filiala județeană Constanța

– Executat de: Macondo Gabo Press S.R.L. – Portal: Ziaristii.com

– C.U.I. mandatar financiar: 11200021

1 COMENTARIU

 1. Sunt mai catolici decât PAPA, după ei ar trebui desființate și partidele politice, dar acceptă foști membrii de partid la CCR, De la ÎCCJ în sus nici un fost sau membru de partid n-are ce să caute, ești membru de partid nu mai fă justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.