A doua carantină pentru Hong Kong. Revenirea coronavirusului, creșterea numărului de infectări

1
24749

După ce au retras măsurile restrictive, autoritățile din fosta colonie britanică Hong Kong (acum, zonă chineză cu administrare specială) au înregistrat un nou val de infectați de coronavirus și au impus din nou măsuri drastice.

Experții din Hong Kong apreciază că este nevoie de mai multe cicluri de restricții până se va ajunge la o soluție finală.

Un nou val de îmbolnăviri de coronavirus a obligat Hong Kong-ul să impună din nou măsuri restrictive și de izolare socială, după ce fuseseră revocate ca urmare a numărului relativ mic de cazuri de infectare (câteva sute) și de morți (au fost doar patru).

Pe 27 martie, fosta colonie britanică a înregistrat 65 de noi cazuri de coronavirus, creșterea cea mai semnificativă de la începutul pandemiei.

Aparenta întoarcere la normalitate

În decursul lunii martie, locuitorii din Hong Kong au reînceput să se întoarcă să lucreze în birouri și în firmele private, precum și să folosească din nou mijloacele de transport în comun, de la autobuze până la rețeaua feroviară metropolitană. Iar barurile și restaurantele, rămase închise timp de săptămâni întregi, erau din nou pline de clienți. Viața părea să se întoarcă la normalitate.

Noile restricții

După noile cazuri înregistrate pe 27 martie, Guvernul a hotărât să reintroducă măsurile restrictive, pentru a opri răspândirea virusului. Muncitorii au fost lăsați din nou acasă, parcurile au fost din închise și s-a reiterat interzicera adunărilor mai mari de patru persoane. S-au închis teatrele și cinematografele. După ce Chuang Shuk-Kwan, șeful Centrului de Protecție Sanitară, a precizat că 41 dintre cele 65 de cazuri călătoriseră recent în țări din Europa, printre care Portugalia și Marea Britanie, autoritățile au închis aeroporturile pentru toți cetățenii străini – chiar și pentru cei aflați în tranzit- și au impus carantina pentru persoanele care au permis de intrare în țară.

Conform experților din Hong Kong, sunt necesare mai multe cicluri de restricții până va fi găsită o soluție la această pandemie. Această strategie de alternare a perioadelor de restricții cu perioade de liberă circulație este cea mai discutată de experții din întrega lume. Obiectivul este acela de a se ajunge la o imunitate extinsă a populației sau de a reuși să se găsească un vaccin care să fie folosit pe marea majoritate a populației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here