Apelul unui preot către medici: „Eu, dacă mă îmbolnăvesc de coronavirus, unde îmi dau demisia?”

3
5041

Paul Palencsar, un tânăr preot care a hotărât să ia poziție față demisiile unor medici de teama pericolului coronavirus, pune o întrebare fundamentală: „Eu, dacă mă îmbolnăvesc cu coronavirus, unde îmi dau demisia?”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paul Palencsar se întreabă dacă bolnavii de coronavirus pot să-și dea și ei demisia din „funcția” de bolnav. El îndeamnă la responsabilitate: „Recunosc: în locul medicilor, acum, mi-ar fi o frică groaznică de moarte. M-aș gândi la cei pe care-i iubesc și nu vreau să-i pierd. Dar m-aș gândi și la milioanele de pacienți care au nevoie de mine, ca om pus în slujba vieții. Nu putem trăi doar pentru noi și familia noastră, ca fiarele care-și apără grota. Trăim între oameni și pentru ei”.

Apelul lui Paul Palencsar

Medicilor care acum își dau demisia, inclusiv din spitale care au echipament complet: eu, dacă mă îmbolnăvesc cu coronavirus, unde îmi dau demisia? Ajung la spital. Paturi murdare, pereți plini cu klebsiella, stafilococ auriu și alte bacterii. Cum demisionez? Toalete infecte, cadre medicale nervoase și neglijente. Lipsă de dezinfectant, costume și mănuși. Cum demisionez? Mâncare infectă, cu gândaci, pereți plini de mucegai. Manageri corupți, măști și costume de protecție pe care le fură unele cadre medicale chiar în aceste zile negre. Îmi văd moartea cu ochii. Vreau să demisionez. Pot? Tatăl meu, bunica mea, ambii bătrâni și cu boli cronice, unde își scriu demisiile? Vine virusul, bunică-mea îi arată demisia, iar ăsta zice: «Scuzați, madam. N-am știut. Plec acum. Zi bună!». Noi toți, un popor întreg, cum demisionăm din fața morții, în abatoarele numite spitale?

Nici eu nu vreau să mor. Nici noi, pacienții, nu vrem să murim. Am vrea să demisionăm, căci vrem să trăim. Putem? Serios, putem? E dreptul legal al medicilor să demisioneze, nu însă și moral.

Medicii care demisionează acum ar trebui ca, după ce trece urgia, să nu mai aibă dreptul de a profesa medicina vreodată.

Pacienții nu demisionează. Coronavirusul nu își depune demisia la Secretariatul virușilor. «Gata, bă, m-am săturat. Eu plec!».

Recunosc: în locul medicilor, acum, mi-ar fi o frică groaznică de moarte. M-aș gândi la cei pe care-i iubesc și nu vreau să-i pierd. Dar m-aș gândi și la milioanele de pacienți care au nevoie de mine, ca om pus în slujba vieții. Nu putem trăi doar pentru noi și familia noastră, ca fiarele care-și apără grota. Trăim între oameni și pentru ei.”

3 COMENTARII

  1. Eu propun sa donezi macar jumatate din salariul ala imens pe care il incasezi degeaba de la cei care muncesc in Romania. Si poate jumatate din incasarile de la lada milei si de la luminarile si apa vindute la pret de contrabanda.

    • Ce salarii imense visezi la preoti, atentie am scris preoti nu popi lacomi si hoti cu fundul in limuzine de lux?! Salariul unui preot debutant incepe de la 1100 de lei, daca e repartizat prin cine stie ce comuna uitata de lume unde nu are lumea bani de mancare ce sa mai discutam de lumanari, e vai de capul lui!

  2. Urgent mai ceva ca virusul, aparatorii bisericii corupte si imbuibate isi fac aparitia. Probabil ca preotul ce face apel la medici sa aiba dreptate, dar sigur antevorbitorul meu are dreptate cand le cere celor imbuibati sa cedeze din sumele de bani furate de la noi toti nu numai de la enoriasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here