CTP: „Dacă-ți dai demisia în plină pandemie, nu mai ai ce căuta în meseria de medic! Te duci și faci alta, te recalifici”

1
2310

Medicii au dreptul să-și dea demisia, dar nu în timpul turelor, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) la Digi 24. El spune că medicii care au plecat din serviciul de la Terapie Intensivă, la Spitalul din Orăștie (județul Hunedoara), în plină criză de COVID-19, au comis zădărnicirea combaterii bolilor.

Gazetarul a dat și exemplul Italiei, unde medicii sunt lăsați să demisioneze, dar nu mai au dreptul să-și practice profesia.

Părerea lui CTP

* „Medicii care au plecat din serviciul de Terapie Intensivă în timpul orelor de serviciu, lăsând bolnavii în secția respectivă cu o singură asistentă care să-i ajute… acești oameni au comis zădărnicirea combaterii bolilor. Au dreptul să-și dea demisia, dar cine le dă dreptul să plece în timpul turei, în timp ce sunt acolo ca să salveze bolnavii? Își termină schimbul și după aceea își dau demisia.”

* „Au dreptul să-și dea demisia medicii. Da, au dreptul. În armată nu ar avea. În armată, pentru dezertare pe timp de război, poți să ajungi în fața Curții Marțiale. În domeniul medicinei, nu. Poți să-ți dai demisia. E în regulă, dă-ți-o.”

* „În Italia văd că se ia o măsură foarte corectă: și acolo pot să-și dea demisia medicii, din ce motive cred ei – fie că li se face frică, fie consideră că nu pot să meargă mai departe profesional în acele condițiiLi se acceptă, nu sunt în niciun fel urmăriți de autorități pentru asta, dar nu li se mai permite să practice profesia tot restul vieții. Pot să facă altceva, se recalifică. Dar mi se pare foarte corect, pentru că tocmai au dovedit că nu aveau ce căuta în meseria de medic.”

* „Nu există în fișa postului frica și lașitatea la medici. Dacă le ai, e omenește și te înțeleg perfect. Dar atunci ieși din meseria asta și te duci și faci alta. Sunt multe alte meserii.”

* „De asemenea, în Italia, când au părăsit posturile o serie de medici, de asistente, pentru fiecare dintre cei care au plecat au venit 5 în loc, voluntari, care să le ia locul. Sper să se întâmple la fel și în România.”

1 COMENTARIU

  1. Să li se dea doctorilor pensiile speciale care se dau altora care nu merită, și apoi dacă își dau demisia, vom mai discuta. Ei, doctorii sunt cei care merita pensii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here