sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsReușită incredibilă a trupelor ucrainene: vineri au intrat deja la orașul strategic...

Reușită incredibilă a trupelor ucrainene: vineri au intrat deja la orașul strategic Kupiansk, unde se estima că ar putea ajunge abia duminică! De nodul feroviar depinde tot frontul nord-estic al rușilor

-

Ofensiva din zona Harkov a armatei ucrainene continuă într-un ritm care-i șochează deopotrivă pe rușii care fug mâncând pământul și pe analiștii militari occidentali. În cursul zilei de vineri, forțele ucrainene au ajuns la periferia orașului strategic Kupiansk, nod de cale ferată vital pentru aprovizionarea frontului rusesc din partea de nord-est. Inițial, analiștii militari estimau că, dacă lucrurile vor merge bine, ucrainenii ar putea atinge Kupiansk abia peste 48 de ore, adică duminică!

Ritmul în care avansează armata ucraineană în nordul țării este șocant. Pătrunderea este deja mai mare de 50 de kilometri și rapoartele de la fața locului indică faptul că unitățile rusești, luate prin surprindere, își părăsesc pozițiile și fug. În urmă rămân cantități uriașe de echipamente, armament și muniții pe care ucrainenii le capturează intacte.

Harta rețelei de căi ferate din estul Ucrainei arată de ce Kupiansk este de o importanță colosală pentru armata rusă. Pierderea sa taie aprovizionarea nu doar pentru frontul din zona Harkov, dar și pentru cel din zona Donbass

Canalele rusești de Telegram care le aparțin unor bloggeri cu legături militare sunt panicate. În cursul dimineții, difuzau știrea că armata rusă se pregătește de bătălia pentru Kupiansk, dar că liniile de aprovizionare ale orașului sunt aproape tăiate.

O altă localitate importantă care e izolată și presată dinspre sud ar fi Izium.

- Advertisement -

Influentul canal de Telegram numit Grey Zone, al mercenarilor Wagner, a publicat un text sec vineri, puțin după ora 12.00, în care situația din Harkov și Herson e zugrăvită în culori posace, iar reușitele ucrainene sunt confirmate cu jumătate de gură:

Știrile de la prânz:

– Regiunea Harkov –

- Advertisement -

Inamicul continuă să dezvolte o contraofensivă prin ocuparea așezărilor și a nodurilor rutiere pentru a tăia Izium. De exemplu, peste noapte, forțele armate ucrainene au reușit să ocupe Șkalovskoie și Șevcenkove. Există rapoarte care s-ar putea să nu fie demne de încredere, dar cel puțin acestea spun că AFU (forțele armate ucrainene – n. red.) au reușit să ocupe Senkovo, ceea ce înseamnă că drumul spre Izium din Kupiansk nu mai există. Kupiansk însuși nu a cunsocut încă lupta, dar este pe punctul de a o face.

– Regiunea Herson –

Ritmul ofensivei inamicului a scăzut în această direcție și este legat de doborârea forțelor noastre din așezările încercuite. De exemplu, AFU a reușit totuși să ocupe Blagodativka. Cred că inamicul nu va renunța la încercările sale de a captura Bilohirka“.
În timp ce la televiziunile Moscovei continuă să se spună că ucrainenii au eșuat și că ofensiva a fost oprită, corespondenți ruși de război transmit pe Telegram și Twitter, în direct, cum sosesc întăriri pe care armata rusă le aduce „aproape de punctul de contact” la Kupiansk și Izium cu elicoptere Mi-26. Sunt aduși combatanți și vehicule blindate care „sunt trimiși imediat în bătălie”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* VIDEO. Polițiști și interlopi terorizează Giarmata de doi ani cu chefuri nocturne în care muzica bubuie în tot cartierul. Sutele de reclamații rămân nesoluționate

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Simona Halep divorțează după un an de căsnicie! Ea se mută la Nisa, orașul antrenorului ei, Patrick Mouratoglou

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -