VIDEO. Un pod din Congo s-a prăbușit cu tot cu demnitari exact când era inaugurat solemn, cu tăiere de panglică și șampanie. Evenimentul a avut loc chiar în capitala Kinshasa

4
1345
Podul din Congo s-a rupt chiar în momentul inaugurării, spre marele amuzament al populației care asista de pe margine

Un pod din Kinshasa, capitala Republicii Democratice Congo, s-a prăbușit luni, cu tot cu demnitari, exact în momentul inaugurării festive, cu tăiere de panglică și șampanie. Episodul a fost relatat de Reuters, evenimentul fiind surprins și pe camerele video. Din fericire, niciunul dintre oamenii prezenți la inaugurare n-a fost rănit.

Întâmplarea a avut loc în districtul Mont-Ngafula, din Kinshasa. O mulțime de demnitari la costume se înghesuiseră pe pod, ca să apară în cadru la momentul inaugurării. Exact când s-a tăiat panglica, podul s-a îndoit, ambele balustrade s-au rupt, apoi totul s-a dus de râpă, partea centrală prăbușindu-se în albia cursului de apă, aflată 2-3 metri mai jos.

Interesant este că oamenii strânși pe malurile râului, să asiste la ceremonie, au părut să se bucure de pățania oficialităților înghesuite pe pod.

În uralele spectatorilor, politicienii adunați la inaugurare au ieșit cu greu dintre ruine. Toți au scăpat nevătămați. Întreagă a ieșit și sticla de șampanie care nu apucase să fie deschisă. Militarul o ochelari de soare căruia îi fusese dată în păstrare și-a menținut calmul în fața pericolului, așteptând să se elibereze podul dărâmat înainte de a ieși și el de acolo.

În România, un pod inaugurat în ianuarie de baronul „Ciorăpel” Arsene în județul Neamț s-a prăbușit după doar 6 luni

Evenimente nu departe de ce s-a petrecut în Congo au loc și în România. Nu mai departe de luna iunie, un pod făcut de baronul PSD-ist Ionel Arsene în județul Neamț s-a prăbușit după doar o jumătate de an de la inaugurare. Ulterior s-a descoperit că în stâlpii de susținere se băgase polistiren, în loc de ciment. Cinci localități au rămas fără o legătură decentă cu celălalt mal al Siretului, oamenii fiind nevoiți să facă un mare ocol pentru a ajunge în orașul Roman.

Autoritățile le-au promis localnicilor furioși că li se va face un pod de pontoane „provizoriu”, dar nici acela n-a fost realizat. După ce, în momentul tăierii panglicii, a spus că el „garantează” podul, Ionel Arsene (președintele Consiliului Județean Neamț) n-a mai fost de găsit ulterior, pentru a explica întâmplarea și ce va face mai departe.

Și una dintre cele mai mari realizări inginerești din România de după Revoluție, podul hobanat peste Dunăre de la Brăila, are dedesubturi inedite. Firmele japoneză și italiană angajate să-l construiască și-au făcut treaba, dar podul nu va putea fi dat în folosință la termen pentru că autoritățile române au întârziat cu expropierile de la cele două capete ale podului și cu construirea drumurilor de acces.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* VIDEO. Polițiști și interlopi terorizează Giarmata de doi ani cu chefuri nocturne în care muzica bubuie în tot cartierul. Sutele de reclamații rămân nesoluționate

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Simona Halep divorțează după un an de căsnicie! Ea se mută la Nisa, orașul antrenorului ei, Patrick Mouratoglou

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here