Paleologu: „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

8
10674
George Simion, liderul partidului extremist AUR, a fost lăsat să vorbească la deschiderea anului școlar într-unul din cele mai prestigioase licee ale României, "Gheorghe Lazăr". În spatele său s-au aliniat conducerea liceului și reprezentanții autorităților statului, în frunte cu prefectul Toni Greblă. FOTO: Digi24.ro

Apariția lui George Simion în fața elevilor de la prestigiosul Colegiu „Gheorghe Lazăr”, din București, la ceremonia de deschidere a anului școlar, continuă să stârnească reacții vehemente, de indignare și revoltă. Filosoful Theodor Paleologu se arată pur și simplu șocat că directoarea Ionela Neagoe a putut face un asemenea gest, propunându-le elevilor, ca model, „un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu”.

Theodor Paleologu (49 de ani) a fost atât de marcat de momentul petrecut luni dimineața la „Gheorghe Lazăr”, încât a ținut să scrie două mesaje pe acest subiect – unul după ce s-a aflat despre prezența lui Simion acolo, iar al doilea marți.

„An de an, la începerea școlii, sînt invitați să vorbească elevilor tot felul de nulități, golani, impostori și pușlamale pe motiv că sînt deputați, senatori, miniștri sau primari. Această cutumă imbecilă minează din start orice reper moral și intelectual“

De obicei diplomat și atent să evite jignirile, de data aceasta filosoful pare să-și fi ieșit complet din pepeni.

Luni, după apariția știrii, Paleologu a comentat: „Este absolut revoltător că directoarea liceului Lazăr propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion, invitat să ia cuvîntul la deschiderea anului școlar. Cum ajung asemenea lichele în fruntea unor licee cu tradiție?”.

Theodor Paleologu

Marți dimineață, Paleologu a revenit cu un nou comentariu, de data asta mai larg, privind situația de ansamblu: „An de an, la începerea școlii, sînt invitați să vorbească elevilor tot felul de nulități, golani, impostori și pușlamale pe motiv că sînt deputați, senatori, miniștri sau primari. Această cutumă imbecilă minează din start orice reper moral și intelectual. Copiii sînt astfel învățați de mici să asculte cuminți și să aplaude ipocrit tot felul de tîmpenii, să accepte și chiar să admire succesul nemeritat al unor mizerabili. «Curat meșteșug de tîmpenie», vorba lui Creangă, dar și de lașitate, resemnare și lichelism”.

„Vreo doi au urat ironic, vreo opt l-au huiduit de a răsunat toată curtea, dar grosul au rămas la fel de plictisiți cum erau la toți ceilalți politicieni în sacou veniți să vâneze imagine. Nu știau cine e și nici nu le păsa“

Ionela Neagoe, directoarea Colegiului „Gheorghe Lazăr”, a încercat să scape basma curată după izbucnirea scandalului, afirmând că nu ea l-a invitat pe George Simion, ci acesta s-a prezentat singur la liceu. Sorin Ioniță, președintele Expert Forum, contrazice această versiune și scrie că liderul partidului extremist AUR i-a fost băgat pe gât directoarei de către serviciile secrete, care lucrează acum din umbră la profilul de candidat la prezidențiale al lui Simion.

Însuși momentul discursului este controversat. Digi 24 a publicat o știre conform căreia Simion ar fi fost huiduit de elevii de clasa a XII-a când a început să vorbească. Liderul AUR și directoarea dezmint acest lucru.

Jurnalistul Mihai Popescu, de la Vice.ro, a asistat personal la moment și a relatat: „Întâmplător am fost azi la deschiderea școlară de la «Lazăr», unde a venit George Simion, și am studiat reacțiile elevilor. Vreo doi au urat ironic, vreo opt l-au huiduit de a răsunat toată curtea, dar grosul au rămas la fel de plictisiți cum erau la toți ceilalți politicieni în sacou veniți să vâneze imagine. Nu știau cine e și nici nu le păsa. De aia a dres-o după huiduieli cu «mă știți de pe Facebook și TikTok». Nu te știe nimeni tânăr, prietene.
Altfel a fost amuzant că pe toți ceilalți politicieni, prefectul Toni Greblă și niște PSD-iști de la Sectorul 5 care interimează pentru Piedone cât e la pârnaie, i-a introdus directoarea cu «a absolvit Lazăr», «a făcut și dres programe pentru Lazăr». La Simion a fost doar un «avem și un deputat». Bine, amuzant și că se fac că nu știu cine l-a chemat, când era lângă directoare și a vorbit cu ea și după”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce-a căutat George Simion la Colegiul „Gheorghe Lazăr”? „Nu s-a autoinvitat nicăieri. Directoarea Ionela Neagoe îl cheamă chiar ea pe Căpitan la microfon. Dacă e ordin de la servicii, cu plăcere”

* Rusia dă drumul la protestele de toamnă în Europa: George Simion cheamă poporul la revoltă pe 2 octombrie, pe motiv că „Oculta Mondială a scumpit gazul”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Nu înseamnă nimic! Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

8 COMENTARII

 1. Zvonistica si cacialmaua isi fac simtita forta de manipulare a maselor, pana la urma, confuze, naucite de vestile diverse in care nu mai pot crede, nici in cele bune, nici in cele rele…Incat se instaleaza lehamitea si lenea de a gandi si de a mai fi vigilent! George Simion e sigur un golan promovat de vajnicii agenti pro-rusi din serviciile secrete romane obediente fata de Moscova. Vad ca suntem pregatiti sa inghitim si asta…

 2. PMP (ca orice alt partid serios) trebuia să protesteze audibil la apariția bustului Horthy în Parlamentul de la Budapesta chiar într-un 30 august al Diktatului de la Viena. Și apoi să spulbere pe Simion cu AUR-ul lui cu tot pentru complicitatea prin tăcere, după acapararea culoarului naționalist Funar-Vadim!

  • Cand va enervati si renuntati la exprimatea aforistica-apodictica chiar sunteti convingator.

   Adevarul este ca ungurul obisnuit viseaza cu ochii deschisi cum ar extermina el intr-o zi cu soare toate populatia romaneasca. Din Ardeal sau nu. Nu exista personalitate romaneasca sa nu fie terfelita in cel mai jegos mod cu putinta de vecinii unguri.

   Si atunci, daca istericalele genocidare unguresti nu se vad, atunci cum poti sa te oripilezi de faptele unui derbedeu ca Simion. Aia e. Nu prea mai poti.

   Atata aperi diverse minoritati, nevoiasii, musulmanii, asiaticii sau africanii, incat „majoritatile” ce au creat statul se simt dintr-o data abandonate sau aduse in stare de servitute, sclavi la orice strain se nimereste. Pai in contextul asta normal ca se indreapta catre oricine si orice altceva. Si un derbedeu ca Simion ia 10%, poate30%, iar TU nu reusesti sa treci pragul.

   Inca odata, foarte bun comentariul dumneavoastra.

 3. Problema nu e ca doamna propune. Problema e ca toti accepta propunerea in unanimitate. Ma refer la restul profesorilor, care sunt titulari acolo si cel mult le pot lua boii de la bicicleta, problema este de asemenea a elevilor, care n-au protestat si a parintilor (daca au fost).
  Cu asa profesori vor iesi din scoala tot din cei cu spinarea indoita.
  Mai mult, este si o problema a presei, care in loc sa fi scris niste articole indemnind la revolta contra prezentei politicului in scoli la deschiderea anului scolar, scrie articole despre aceasta prezenta si numai despre unii, uitind ca si presedintele si premierul si ministrul educatiei au facut la fel. Ciuca e un general avansat pe repede inainte si acuzat de plagiat, Cimpeanu e unul cu doctoratul ascuns la secret, iar presedintele e unul ce tine postul de profesor blocat de cind e in politica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here