VIDEO. Polițiști și interlopi terorizează Giarmata de doi ani cu chefuri nocturne în care muzica bubuie în tot cartierul. Sutele de reclamații rămân nesoluționate

2
1616
Localnicii din Giarmata se plâng că de doi ani nu mai pot dormi din cauza petrecerilor pe care interlopi și polițiști le fac împreună într-o pensiune din zonă, sub protecția primarului și a capilor Poliției. În zorii zilei de 4 iulie, cineva a filmat intervenția pompierilor și a poliției la o mașină incendiată în parcarea pensiunii

Un cartier întreg trăiește de aproape doi ani în teroarea muzicii de la o pensiune unde interlopi și polițiști petrec foarte adesea noaptea, relatează G4Media. Chefurile zgomotoase s-au ținut lanț inclusiv în timpul pandemiei, relatează vecinii care, disperați, au înregistrat video secvențe unde muzica se aude extrem de tare și de la sute de metri distanță. Giarmata este o localitate aflată la doar câțiva kilometri de orașul Timișoara. 

Localnicii au făcut sute de sesizări până acum, dar problema nu s-a rezolvat. Unul din vecini are o explicație: la chefuri participă și polițiști.

Laurențiu Ștefănescu, unul dintre locatarii din zonă, a relatat că problemele au început după ce unul dintre vecini, Ovidiu Oprea, a părăsit Giarmata și s-a mutat în Timișoara, apoi a început să-și închirieze proprietatea cu ziua.

Laurențiu Ștefănescu: „Sunt activități de clubbing, nunți, botezuri și alte paranghelii. (..) Ei nu au decât autorizație de pensiune, restul activităților desfășurate neavând un statut legal. În sezon se organizează petreceri cu DJ, boxele fiind afară. În ultima perioadă sunt petreceri aproape în fiecare zi. Zgomotul e infernal, de la manele la muzică house, cu strigături și dedicații”.

Laurențiu Ștefănescu a ajuns la presă după ce pur și simplu n-a mai rezistat. Pe 15 iulie, el scria pe contul său de Facebook prin ce trece, cum Poliția Locală fuge de exercitarea atribuțiilor pentru care e plătită și cum Poliția Națională nu intervine pentru că tocmai membrii săi fac chiolhanurile.

„Azi-noapte, la așa-zisa pensiune Kubiq de lângă casa mea, a fost mare petrecere de polițiști. Aseară pe la 19.00 au început să bubuie boxele. Așa de tare, că puteam să fac și eu petrecere în casă. Polițiștii de la rutieră și-au prezentat bolizii în fața casei mele. Doar BMW-uri și ceva Mercedes-uri. Pe la 19.30 am sunat la Poliția Locală, care în prima instanță și-a declinat competențele, spunând că nu poate interveni deoarece e o nuntă a unui ofițer al… Poliției Române. Le era frică! Apoi am sunat la 112, solicitând intervenția colegilor celor care chefuiau spărgând timpanele amărâților locatari de pe strada Tineretului. Între timp, polițiștii locali ne-au invitat la o negociere cu organizatorul evenimentului, un tânăr ofițer de poliție care a tot încercat să ne convingă să suportăm încă câteva ore bubuitul boxelor, deoarece e nunta lui! I-am explicat că în fiecare zi asistăm la același scenariu, scandal, muzică, poliție și eventual negocieri. A devenit un job în sine. E atât de cumplit, că uneori evit să ajung acasă. Un infern bine protejat de autorități, de la primarul comunei, polițiști și procurori până la interlopii în vogă din oraș. Un cuibușor de nebunii care funcționează dincolo de lege, de bun-simț și de civilizație! Am refuzat orice «deal» cu polițistul, de altfel destul de politicos. După vreun sfert de oră a acceptat să mute boxele înăuntrul incintei. Și așa deranjul e mare, însă măcar e suportabil. După câteva minute apar și polițiștii sesizați prin 112. Un echipaj de trei polițiști dotați cu cameră de luat vederi portabilă și cu un discurs regulamentar. Politicos, unul dintre ei mă întreabă care e urgența. Îi explic că urgența constă în incapacitatea unei instituții publice, în speță Poliția Locală, de a impune legea. Le-am explicat că cel care încalcă legea e tocmai unul de-al lor, situație repetată de-a lungul ultimilor doi ani. Au plecat, oarecum afectați de faptul că am sunat la 112, lăsând nerezolvată o situație ce subzistă deja de ani de zile. Așa-zișii oameni ai legii s-au spălat pe mâini fără să dea vreo amendă sau vreun avertisment. Noaptea, pe la ora 2 sau 3, un raget masculin și câteva chiote feminine de bucurie ce au străpuns zidurile casei mele bine izolate m-au trezit subit dintr-un somn dulce și odihnitor. N-am mai putut să adorm până dimineața. O nouă zi în care voi orbecăi de somn!”

Pensiunea Kubiq este deținută în acte de un fost polițist pe nume Ioan Nechiti, socrul celui reclamat de vecini.

Ovidiu Oprea a răspuns G4Media că nu e nicio problemă și că e vorba doar de o mână de vecini reclamagii: „Puteți să vă adresați oricăror autorități considerați că este necesar în cadrul investigației dumneavoastră, cred că în acest moment au fost toate în control datorită vecinilor cu care sunteți în contact. Există un grup de vecini care au făcut o pasiune din a reclama activitatea aceasta de închiriere la toate autoritățile posibile, autorități care de altfel au venit în control și au constatat că activitatea se desfășoară în limitele prevederilor legale”.

La un moment dat, în timpul unei astfel de petreceri, mașina unui luptător de kick-boxing aflat în incintă a fost incendiată. Localnicii au și filmat intervenția polițiștilor și a pompierilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

* PSD-istul Adrian Țuțuianu este noul secretar general adjunct al Guvernului! În 2017 acuza multinaționalele că au scos oamenii la protestele anticorupție, acum este promovat de regimul Iohannis-PSD

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

2 COMENTARII

    • Sunt deosebiti prin faptul ca primii (politistii) considera ca legea nu li se aplica pentru ca fac parte din sistem, iar interlopii – legea nu se aplica pentru ca ei se considera in afara sistemului. E plina tara de unici, speciali si deosebiti, se opreste planeta din rotatie daca un unicat de asta trage vreun vant! Mai putin important pentru ei e sa respecte legile, sa respecte natura, sa-i respecte pe cei din jurul lor si sa aiba bun simt. Vorba unui fost, actual si viitor mare bolsevic…”niste animale”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here