Regina Elisabeta a II-a a murit, trăiască Regele Charles al III-lea! Noul suveran este un mare prieten al României

5
1103
Regina Elisabeta și fiul ei Charles, noul suveran al Regatului Unit

Moment istoric încărcat de tristețe: Regina Elisabeta a II-a a murit joi seară, la Castelul Balmoral din Scoția, reședința de vară preferată a suveranei britanice. Anunțul oficial a fost făcut de Palatul Buckingham. Regina avea 96 de ani, 4 luni și 18 zile.

Cei mai importanți membri ai Casei regale britanice au început să se adune în Scoția, la Castelul Balmoral,  încă de joi după-amiază, după ce medicii au anunțat că sunt îngrijorați în legătură cu starea sa de sănătate a Reginei.

Anunțul familiei regale britanice

„Regina a murit în liniște la Balmoral, în această după-amiază.

Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine.”

A domnit mai mult de 70 de ani

Nscută la 21 aprilie 1926, Elisabeta a II-a a urcat pe tron la 6 februarie 1952, când nu împlinise încă 26 de ani. Ea a domnit 70 de ani, 7 luni și 2 zile. A fost monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.

Elisabeta a II-a a stabilit și alte recorduri: a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume.

În 1952, când urcat pe tron, Elisabeta a II-a i-a succedat tatălui său, Regele George al VI-lea, care a murit la vârsta de numai 56 de ani.

Elisabeta a II-a a preluat un regat care încă nu-şi revenise complet după Al Doilea Război Mondial. A colaborat cu premierul britanic de atunci, legendarul Winston Churchill, cel care condusese magistral Marea Britanie în cel mai devastator război din istorie.

În timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a, Marea Britanie a avut 15 prim-miniştri, iar SUA a fost condusă de 14 preşedinţi.

Charles a devenit rege la 73 de ani

Regina Elisabeta a II-a are 4 copii, 8 nepoți și 12 strănepoți.

Moștenitorul tronului Regatului Unit este prințul Charles de Wales (73 de ani), a cărui soție este ducesa de Cornwall.

Charles a devenit rege, cu numele oficial Charles al III-lea, în clipa în care a fost anunțată moartea mamei sale. Conform principiului „Regele nu moare niciodată”, înscăunarea noului suveran se face instantaneu, înaintea oricărei ceremonii.

Regele Charles este un mare prieten al României. El deține proprietăți în Transilvania și vine regulat la ele, în județele Brașov și Covasna. De asemenea, a promovat țara noastră cu generozitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* VIDEO. Polițiști și interlopi terorizează Giarmata de doi ani cu chefuri nocturne în care muzica bubuie în tot cartierul. Sutele de reclamații rămân nesoluționate

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Simona Halep divorțează după un an de căsnicie! Ea se mută la Nisa, orașul antrenorului ei, Patrick Mouratoglou

5 COMENTARII

  1. Educatia si calitatea acestor familii au ajutat enorm la ridicarea stachetei calitatii umane, oricate lucruri negative sunt, in acelasi timp, asociate cu monarhia britanica…lucrurile au evoluat in bine, oricum si, pentru noi oamenii de rand, un simbol reprezentat de monarhie e inrudit cu simbolul nobletei si al modelului uman suprem…nu poate face decat bine, asa cum face si simbolul religios…creaza repere educative si spirituale…Imi pare rau ca regina Elisabeta nu mai este. Era o eroina si oamenii o respectau. Cata vreme ea era inca acolo, pe scena lumii, era o speranta de civilizatie si ordine sociala. Sa speram ca si fiul ei va continua sa reprezinte o speranta de acelasi gen.

  2. Cartiene, spunei lui madam Redacția care a scris știrea asta, să se lase de beutură, bă! Ce-i titlul ăsta, bă? „Noul suveran este un marele prieten al României” ? Un marele prieten?

    p.s. – nu-i așa că n-o să lași postarea asta să treacă?

  3. Si daca este prieten al Romaniei o sa ploua cu chiftele? Poporul asta trist s-a hranit cu iluzii de secole. Tara bogata in resurse, clima ideala si blanda, popor idiot votant de comunisti si loaze rusofile gen AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here