Cât poate câștiga un hairstylist în București?

0
630

Dacă ești o persoană creativă, îndemânatică și dornică să învețe lucruri noi, o carieră în domeniul înfrumusețării este ideală pentru tine. Meseria de hairstylist este extrem de căutată în București, iar avantajele de care te poți bucura dacă alegi acest drum nu sunt puține la număr.

Industria de beauty este cunoscută pentru numeroasele oportunități profesionale pe care le oferă persoanelor dornice să-și dezvolte o carieră plină de satisfacții. În București există câteva sute de saloane de înfrumusețare, numărul afacerilor de acest tip fiind în continuă creștere. De câțiva ani buni, tot mai mulți oameni le trec pragul pentru a beneficia de servicii de înfrumusețare complete și de tratamente profesionale, cu efecte revoluționare, mai ales pentru îngrijirea podoabei capilare. Prin urmare, și cererea de specialiști în domeniu se menține la un nivel foarte ridicat.

Dacă te atrage domeniul înfrumusețării, cu determinare, muncă și pasiune, orice vis poate deveni realitate. Mai precis, și tu poți practica meseria de hairstylist dacă urmezi cursuri de coafor din București. Acest prim pas te ajută să înveți cu ușurință toate secretele unei profesorii de viitor, la mare căutare pe piața muncii.

O meserie care-ți oferă satisfacții financiare

Dacă alegi să te înscrii la cursuri de coafor, vei putea deprinde abilitățile unui hairstylist și vei învăța o serie de tehnici utile de tuns, coafat și vopsit, pe care le vei putea pune în practică lucrând la un salon de înfrumusețare. Absolvirea unor cursuri de coafor reprezintă o bilă albă în CV-ul tău, oferindu-ți posibilitatea de a te angaja oricând și, astfel, de a căpăta experiență.

De regulă, un hairstylist fără experiență poate încasa, în calitate de angajat al unui salon de înfrumusețare din București, un salariu minim pe economie. Însă, există și angajatori dispuși să plătească mai mult. Ulterior, veniturile tale vor crește, odată ce începi să capeți experiență. Astfel, vei avea ocazia de a încasa un salariu de până la 5.000 de lei. Unele saloane îți pot oferi și un anumit procent din încasările ce provin de la clienții tăi.

O altă modalitate prin care poți câștiga venituri semnificative presupune practicarea acestei meserii ca antreprenor. În funcție de experiență, de nivelul tarifelor pe care le stabilești pentru serviciile tale și de numărul clienților, câștigurile tale lunare pot ajunge și până la aproximativ 7.000 de lei. În plus, pe lângă experiență și îndemânare, vei căpăta și o anumită rapiditate, care-ți va permite să te ocupi de mai mulți clienți, fără a sta peste program.

Vei avea o profesie de viitor, cu avantaje pe măsură

După ce finalizezi cursurile de coafor, vei putea îmbrățișa o profesie care vine la pachet cu multiple avantaje. În primul rând, vei avea garanția unei meserii stabile pe piața muncii. Domeniul înfrumusețării se află într-o dezvoltare permanentă, iar serviciile prestate de profesioniști sunt din ce în ce mai căutate atât de femeile, cât și de bărbații care acordă o atenție sporită îngrijirii personale. Astfel, un hairstylist nu va rămâne niciodată fără clienți.

De asemenea, meseria de hairstylist îți oferă și avantajul de a munci după propriile tale reguli. Concret, îți poți pune singur la punct programul de lucru, indiferent dacă optezi pentru un program full-time sau unul part-time. Un orar flexibil îți permite să te ocupi liniștit și de alte activități cotidiene, fără să-ți neglijezi familia și fără să-ți sacrifici timpul liber.

Pentru a avea succesul dorit în această meserie, va trebui să fii mereu la curent cu ultimele tendințe, să fii atent la detalii și să-ți faci treaba cu pasiune. Îndemânarea dobândită în timp te va ajuta să le oferi clienților tăi servicii de calitate. Treptat, vei reuși să-ți creezi o clientelă fidelă. La rândul lor, clienții satisfăcuți te vor recomanda mai departe, astfel că vei fi mereu provocat să evoluezi și să te perfecționezi constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here