Record absolut: 24.000 de elevi din Sectorul 2 vor primi burse – cu 6.000 mai mulți decât semestrul trecut. Primăria dă pentru burse tot atâția bani cât pentru podul de la Doamna Ghica

1
652
Primarul Radu Mihaiu are ce semna: numai bursele de merit pentru rezultate deosebite la învățătură sunt în număr de peste 1.900 în Sectorul 2

Nu mai puțin de 24.146 de elevi vor primi burse în Sectorul 2, în acest semestru – cu 6.000 mai mulți decât în semestrul trecut, anunță primarul Radu Mihaiu. Consiliul Local Sector 2 a aprobat miercuri cuantumul și numărul burselor, care vor fi de până la 600 de lei/lună, în cazul celor de merit, și de 1.200 de lei la cele de performanță.

Conform Buletin.de, primarul Radu Mihaiu a precizat, în cadrul ședinței de Consiliu Local care a aprobat bursele, că efortul bugetar este enorm – 30 de milioane de lei. Practic, se dau tot atâția bani câți sunt alocați, conform proiectului de buget 2021, finalizării Pasajului de la Doamna Ghica!

Radu Mihaiu: “Am propus să se păstreze cuantumurile, asta, deși ele pur și simplu au explodat. Avem 24.000 de burse, față de 18.000 în primul semestru. Este un efort bugetar imens, aproximativ 30 de milioane de lei”.

Cătălina Ifrim, președinta Consiliului Municipal al Elevilor București, spune că elevii sunt mulțumiți pentru că primarul i-a ascultat, iar dialogul s-a reflectat în deciziile Primăriei: “Amintesc faptul că primarul acestei unități teritorial-administrative, Radu Mihaiu, a acceptat invitația Consiliului și s-a alăturat dialogului inițiat de elevii reprezentanți în decursul semestrului trecut, aspect reflectat în deciziile adoptate în ședința de astăzi. De asemenea, sperăm să ne putem bucura, cât de curând posibil, de această normalitate în respectarea legii burselor și acordarea lor și în restul sectoarelor“.

În noiembrie, în urma unor raportări în neregulă, Radu Mihaiu a dat-o afară pe directoarea Direcției Administrarea Patrimoniului Imobiliar, care ar fi prezentat date false despre bursele din Sectorul 2. Sincopa a fost folosită de propaganda vechiului șef al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, să acuze USR-PLUS și PNL că refuză să le dea burse copiilor.

Banii sunt primiți de elevi în baza unei grile precise

Burse de merit

  • Media 8,50-8,99 – 100 de lei/lună
  • Media 9,00-9,49 – 155 de lei/ lună
  • Media 9,50-9,99 – 300 de lei/lună
  • Media 10 – 600 de lei/lună

Burse sociale

  • elevi orfani sau bolnavi- 350 de lei/lună
  • elevi care provin din mediul rural- 150 de lei/lună
  • elevi care provin din familii cu venituri mici- 350 de lei/lună

Burse de performanță

  • Locul 1 la etapele naționale – 1200 de lei/lună
  • Locul 2 la etapele naționale – 1100 de lei/lună
  • Locul 3 la etapele naționale – 1000 de lei/lună

Burse de studiu- 200 de lei/lună

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here