Primarul Sectorului 2 dă afară o directoare, moștenită de la PSD, pentru că i-a prezentat rapoarte false

0
4490
Intrat în izolare după ce soția sa a fost depistată cu coronavirus, primarul Radu Mihaiu ține zilnic online ședințele de la Sectorul 2. FOTO: Facebook Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din București, a anunțat joi, pe Facebook, că așteaptă demisia de onoare a directoarei economice de la DGAPI (Direcția Administrarea Patrimoniului Imobiliar), care a mințit Consiliul Local în legătură cu bugetul pentru burse. Edilul, ales pe 27 septembrie din partea USR-PLUS, este în izolare după ce soția sa a fost depistată cu coronavirus, dar participă online la ședințele Consiliului Local.

Noul primar de la Sectorul 2 încearcă să modernizeze administrația și să eficientizeze activitatea instituției. În fiecare vineri ține, de la ora 17.00, o sesiune video pe contul de Facebook, unde cetățenii pot să-i adreseze direct orice întrebare sau sesizare. A inițiat audit și controale financiare în toate direcțiile și instituțiile primăriei.

„Directoarea economică de la DGAPI Daniela Popa a mințit consilierii referitor la bugetul necesar pentru burse. Nu se poate ca un director economic să mintă sau să nu înțeleagă cum se elaborează un buget“

Incidentul care a dus la eliminarea directoarei economice Daniela Popa, de la DGAPI – căreia i s-a cerut demisia de onoare pentru a nu fi dată afară – s-a produs miercuri. Radu Mihaiu spune că directoarea a trimis, timp de o săptămână, rapoarte contradictorii. Miercuri, i-ar fi mințit pe membrii comisiei de învățământ a Consiliului Local în legătură cu bugetul pentru burse.
Pe Facebook, primarul a scris: „Nu (mai) e loc de minciună în primăria sectorului 2!

Ieri, în comisia de învățământ a consiliului local, directoarea economică de la DGAPI Daniela Popa a mințit consilierii referitor la bugetul necesar pentru burse. Probabil s-a gândit că dacă sunt în izolare e protejată.

Timp de o săptămână am primit raportări ale căror cifre nu stăteau în picioare de la o zi la alta. Ieri a fost ziua în care directoarea economică i-a mințit pe toți cei 7 consilieri prezenți, de la toate partidele.

Azi, când am cerut verificarea sumelor, toată povestea doamnei a picat. Efectiv cifrele prezentate de ea nu se potriveau cu realitatea. E inacceptabil așa ceva. Nu se poate ca un director economic să mintă sau să nu înțeleagă cum se elaborează un buget.

Eu nu voi tolera un astfel de comportament iresponsabil. Până pornim procedurile legale de sancționare, îi dau un răgaz de câteva zile în care își poate da demisia de onoare.

P.S. Vom lămuri această abrambureală și ne vom asigura că mâine va intra la vot un proiect sustenabil și corect, astfel încât plata burselor să înceapă cât mai rapid. Vă țin la curent“.

În fiecare zi se raporta alt număr de bursieri

La câteva ore distanță, Radu Mihaiu a anunțat că s-a aprobat bugetul pentru bursele elevilor din Sectorul 2, explicând și ce se întâmplase: în fiecare zi se raportase alt număr de copii beneficiari de burse!
Iată al doilea mesaj al primarului: “Avem burse.

Când a ajuns prima oară acest subiect pe agenda mea m-am așteptat să fie doar o formalitate. Am crezut că există consens și suntem toți responsabili când vorbim de educația copiilor. M-am înșelat.

A fost nevoie să completăm un buget lăsat insuficient. A trebuit să ne luptăm cu raportările inexacte, ca să nu zic mai mult până când cei abilitați nu vor verifica de ce numărul de bursieri fluctua de la o zi la alta. A fost nevoie să combatem populismul unui fost viceprimar rănit în orgoliu la alegerile trecute.

Pe scurt, cei din administrație și oamenii politici ar trebui să fie mult mai responsabili, măcar atunci când vorbesc de copii. Iar cei care nu reușesc să se ridice la nivelul așteptărilor ar face bine să facă niște pași în spate“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here