vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainRăzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani...

Răzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

-

Răfuiala premierului demis Florin Cîțu (susținut frenetic de președintele Klaus Iohannis) cu foștii parteneri de coaliție a depășit sfera politică, atacând direct condițiile de trai pentru sute de mii de români.

Doar 5 din cele 41 de localități conduse de primari USR au primit sume (și acelea mărunte) din miliardul de lei împărțit miercuri de Guvern către administrațiile locale, dezvăluie G4Media.ro.

Răzbunarea noului președinte al PNL frizează deja demența: Timișoara, Brașov, Alba Iulia, Cîmpulung Muscel, Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei au primit 0 (zero) bani din cele 200 de milioane de euro distribuite de Cîțu.

În prima ședință a Guvernului destituit marți de Parlament prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu – care avusese grijă la rectificarea bugetară să-și aloce o sumă colosală în Fondul de Rezervă – a împărțit peste un miliard de lei (200 de milioane de euro) – către 2.756 de primării, din cele 3.180 existente în România, adică 86,7%.

Au primit bani, practic, aproape toate cele care au depus cerere de finanțare, mai puțin cele conduse de USR. În cazul acestora, au primit bani doar 5 din 41, adică 12,2%!

Împărțeala s-a făcut între PSD, PNL și UDMR. Dintre cele 6 orașe importante câștigate de USR la alegerile din 27 septembrie 2020, 5 n-au primit nimic. Pe lista neagră au intrat Timișoara (al 3-lea oraș al țării ca mărime), Brașov (al 7-lea oraș ca mărime), Bacău (al 15-lea ca mărime), Alba Iulia și Câmpulung Muscel. Singurul care a primit ceva a fost orășelul Breaza – 400.000 de lei (90.000 de euro).

- Advertisement -

Furia distructivă a lui Cîțu, sub înaltul patronaj al președintelui Iohannis, a lovit și Sectoarele 1 și 2 din București – fiecare dintre ele numărând locuitori cât un oraș mare al României –, dar și numeroase mici localități care au avut „îndrăzneala“ să voteze candidați USR.

Pe listă mai găsim: Lupșa (județul Alba), Dimăcheni (Botoșani), Victoria, Sânpetru (ambele Brașov), Măxineni (Brăila), Lopătari (Buzău), Întorsura Buzăului, Valea Mare (ambele Covasna), Brănești (Dâmbovița), Smârdan (Galați), Gârbovi, Miloșești (ambele Ialomița), Mircești, Movileni, Rediu (toate trei din Iași), Leordina, Rona de Sus, Cernești, Poienile de sub Munte (toate patru din Maramureș), Ațintiș (Mureș), Tazlău (Neamț), Ariceștii Rahtivani (Prahova), Micăsasa (Sibiu), Milișăuți, Horodnic de Jos, Mănăstirea Humorului (toate trei din Suceava), Cenad, Dumbrăvița, Foeni (toate trei din Timiș).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

* Iohannis a reușit dezastrul perfect: Guvernul Cîțu a căzut după numai 9 luni! Înfrângere zdrobitoare: 281 de voturi împotrivă (cu 47 mai multe decât cele necesare)

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

AUDIO-VIDEO. Dovada că un deputat PNL a încercat să cumpere un deputat AUR, înaintea moțiunii. „Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, nu știe nimeni. Ne spui unde, instituții deconcentrate”

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Un dintre vedetele regimului Dăncilă-PSD, numită de Cîțu administrator la Aeroportul Otopeni. A absolvit Academia SRI

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. N-ați văzut tot! Sper ca filialele PNL din respectivele localități să fie desființate sau măcar luate cu asalt de cetățenii respectivelor localități. Cu Lukașenko de PNL și protectorul său nu-i de joacă! Mai lipsește să ne calce pe cap, la propriu.

  • Fii mai clar domnule Antonelli. Cetatenii caror localitati ”respective” trebuie sa ia cu asalt filialele PNL? Cei din localitatile cu primari liberali care au primit bani sau cei care din localitatile care nu au primit ceva desi aveau primari din acelasi partid? Ori poate cei din asezarile care au primari proveniti din alte partide si nu au primit nimic?
   Sunt de acord ca dintr-o razbunare prosteasca banii nu au fost impartiti judicios ci mai degraba pe criterii politice, dar a spune ca acest lucru frizeaza dementa este exagerat. Oricum suma nu e suficienta ca sa dai la toata lumea. Important este ce vor face cu acei bani si lucrul acesta trebuie sa-l urmareasca cei care urla din toti bojocii ca Romania este jefuita de Catu.

 2. Ha, ha ha. Bietul Câțu, o ia psihopatic precum Lefter Popescu cel din Strada Pacienței, numărul 13!
  A avut în față, pentru câteva luni, un viitor luminos, protejat al lui Werner, președinte PNL pe viață, prim-ministru până in 2024, președinte al României între 2024 -2034, trai neneacă pe banii babachii, totul era deja bătut în cuie.
  De fericit ce era, a mai tras un bocanc in gură dragonului USR convins fiind că acesta va chelălăi umil și viața va merge înainte. Dar dragonul a scos flăcări pe nas de data aceasta și l-a pârlit bine pe bietul Câțu. Atât de bine încât mersul lucrurilor s-au răsucit la 180 de grade, iar bietul Câțu va repeta tot restul vietii „viceversa, viceversa”.
  Soarta i-a jucat iar o farsă, („Ti-ai gasit! eu si noroc!”) de la fericire a trecut la disperare, la violență si acum are explozii de furie. Werner nu îl mai poate ajuta, câștigurile s-au evaporat, iar el e subiect de miștouri ieftine.
  De aia zic și eu, vezi! ăsta e cusurul lui – e măgar!… şi violent!… şi n-are manieră!

  • Apropo. foarte asemănătoare „politica” PNL și cea PSD, parcă ar fi frați 😂😂😂
   Sunt responsabili, nu lasă țara la greu 😂😂😂
   Sunt patrioti, își iubesc țara, de asta o duc toată la ei acasă 😂😂😂

 3. Bineinteles ca e gresit insa asa s-a intimplat tot timpul cit a fost PSD la guvernare iar localitatile unde erau penelisti ramineau cu buzele unflate. Se pare ca e un tipar al celor care se imbata de putere. Tare sunt curios daca ar ajunge USR la guvernare daca nu s-ar lasa si ei corupti dupa niste ani fiindca puterea corupe.

  • Păi e simplu de verificat, în loc să urle în gura mare ca PNRR e o hoție, USR ar fi trebuit să „fie responsabili” să facă ciocu’ mic și să roadă la ciolan.
   Era liniște și pace 😂😂😂

 4. Să nu te miri, Câtu-i-Pârțu, când scumpul tău penele va vedea undeva la 5 procente la sectoarele 1 și 2… la viitoarele alegeri. Iar pe tămbălăul ăla adormit să nu-l prind prin sectorul 1, că-i iau spițele de la bicicletă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -