Războiul lui Putin și vinovăția cetățenilor Lumii Libere

10
1081

Oligarhul Putin – acest șef de mafie KGB-istă ridicat la rang de conducător al Rusiei – a atacat Ucraina, folosindu-se de vechea tactică a dictatorului Adolf Hitler: promisiuni diplomatice mincinoase, negarea oficială a intențiilor de război, demonizarea viitoarei victime, utilizarea propriei minorități naționale din teritoriul atacat ca pretext al invaziei etc.

… dar nu despre dictatorul Putin vreau să stăm de vorbă, ci despre mine, despre tine, despre noi, cetățenii Lumii Libere, și vinovăția noastră în declanșarea a ceea ce va fi Marele Război al secolului XXI.

De peste două decenii, tu, cetățean al Lumii Libere, te bucuri de confort, de progrese sociale, economice, culturale, politice fără precedent în Istoria Umanității. Ai ajuns să trăiești atât de bine față de cum au trăit părinții și bunicii tăi, încât ai devenit arogant, mereu nemulțumit de propria lume, sfidător și pretențios.

Nu te-ai întrebat niciodată de unde vine acest confort, deși undeva, în adâncul tău, bănuiai că efortul muncii tale nu-l poate justifica pe deplin. Ai crezut, arogant, că „secretul” este superioritatea sistemului economic al lumii tale. Cândva, așa a și fost…

Însă adevărul timpurilor noastre este altul.

Nu te-ai întrebat de unde vine gazul pe care-l consumi din plin la centrala ta termică din casă, procurându-ți căldura în serile romantice de Crăciun. Ai ignorat faptul că acest gaz metan îți e livrat de Rusia și că banii plătiți intră în buzunarele unei găști de mafioți ex-kaghebiști și în bugetul unui stat care s-a transformat treptat, sub ochii tăi nepăsători, într-un imperiu al Răului cu pretenții de dominație mondială.

… iar când ai devenit preocupat de chestiunea energetică, ai început să participi la protestele „ecologiștilor” și să ceri desființarea sistemului energetic clasic al Europei, că e prea poluant. Nu te-a interesat că un astfel de demers se face în etape și numai dacă sursele de energie poluantă pot fi înlocuite cu surse alternative și „eco”. Politicienii tăi te-au aplaudat și au început „înverzirea” Europei. Rezultatul a fost unul sinistru! Tu și politicienii ați reușit să faceți Europa dependentă aproape în totalitate de gazele Rusiei lui Putin…

… dar pentru tine nu a fost important acest „amănunt”. Te-ai simțit important: am salvat planeta de poluare! Oricum, confortul tău nu fusese afectat. Dimpotrivă, aveai și mai mult gaz rusesc de folosit în aragaz și la centrala termică.

Tu, cetățean al Lumii Libere, nu te-ai întrebat ce „forțe magice” îți oferă șansa să cumperi un Iphone/Smartphone la prețuri ieftine, „cu minute nelimitate, Internet nelimitat”. Nu te-ai întrebat cum de este posibil să-ți umpli casa de electrocasnice și electronice, multe dintre ele inutile, expresie a lăcomiei tale și a goanei după cât mai mult confort. Nu te-ai întrebat nici cum e posibil să-ți cumperi „automobilul visurilor tale”, în rate accesibile, fără vreun prea mare efort financiar.

Ai fost orb, deși ai avut mereu la îndemână răspunsul – inscripționarea prezentă pe aproape toate aceste bunuri minunate cu care ți-ai împodobit viața ta egoistă: MADE IN CHINA.

Da, o foarte mare parte din confortul tău este rezultatul muncii poporului chinez, o muncă foarte ieftină, pe salarii de nimic, fără drepturile sociale de care beneficiezi tu, cetățeanul Lumii Libere. Ai fost indolent și egoist, te-ai bucurat de produse ieftine fabricate în China Comunistă, o țară cu un regim dictatorial care comite zilnic abuzuri și crime împotriva propriilor cetățeni. Nu ai fost interesat de suferința majorității poporului chinez sub cizma comuniștilor de la Beijing. În schimb, ca musca-n bec, te-ai lăsat vrăjit de progresul economic al „zonelor speciale” dezvoltate de comuniștii chinezi în complicitate cu corporațiile din lumea ta, mereu în goană după profit. Ai crezut că așa este toată China și, subit, comunismul a început să-ți fie simpatic.

Îmbuibat și indolent, tu, cetățean al Lumii Libere, te-ai plictisit în așa hal de Libertate și Democrație, că ai ajuns să inventezi „realități paralele”. Ți-ai legat gura și ochii, mâinile și picioarele cu eșarfa multicoloră a „corectitudinii politice”, ai decis să smulgi bucăți din Istorie, judecând trecutul după aberațiile inventate de pântecul tău în căutare de plăceri extreme. Dreptul la libera exprimare a ajuns să fie obligația de a te exprima după „noile canoane”. Dreptul la dezbatere a devenit obligația de a „dezbate” doar anumite subiecte și doar pentru a obține concluzii „corecte politic”. Familia, bărbatul, femeia, copilul, natura etc., toate noțiunile vechi de când e omul pe această planetă, au fost reinvetate de tine, sfindând evidențele.

Sătul de plăceri, îndestulat de confort, tu, cetățean al Lumii Libere, te confrunți acum cu amenințarea războiului. Te privești panicat în oglindă și vezi o fantomă a ceea ce, cândva, erau strămoșii tăi, oamenii curajoși care și-au sacrificat confortul și viața luptând împotriva Nazismului și Comunismului.

Tu, cetățean al Lumii Libere, ești doar o fantomă bolnavă, un neputincios, un laș!

Putin știe asta și, rânjind ironic la auzul schelălăiturilor tale („condamnăm ferm”, „sancțiuni economice”, „ne exprimăm solidaritatea cu Ucraina” etc.), se aruncă pofticios în dezmățul sângeros al unui război pe care și-l dorește de multă vreme!

Suntem în război și suntem printre vinovați: eu, tu, noi, voi, cetățenii-fantomă ai Lumii (încă) Libere!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După 30 de ani, rușii sunt din nou la gurile Dunării: joi seara au cucerit Insula Șerpilor, după ce au făcut măcel

* VIDEO+FOTO. Armata ucraineană a distrus tancuri și a doborât elicoptere rusești. Armele livrate de SUA se dovedesc foarte eficiente

* Atacuri furibunde ale rușilor, Mariupol este bombardat cumplit. Totuși, britanicii spun că armata Ucrainei rezistă, iar invadatorii n-au reușit să cucerească încă niciun oraș important

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

* Aeroportul militar de lângă Kiev a fost ocupat de ruși, dar ucrainenii îi vânează cu mitralierele pe parașutiștii Moscovei

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

DOCUMENT. Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, când a semnat decretul privind independența regiunilor Donețk și Lugansk

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

Rusia susține că a lichidat apărarea antiaeriană a Ucrainei. Kievul anunță că a doborât un elicopter și 5 avioane rusești. Bombardamente în toată Ucraina

VIDEO. Din Transnistria se lansează rachete asupra Ucrainei! În teritoriul separatist moldovean staționează trupe rusești

Panică la Kiev, coloane interminabile cu mașini care fug spre Vest. Rușii au intrat în Ucraina din 4 direcții, sute de tancuri vin dinspre Belarus spre Kiev

Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Delirul rusofil al senatoarei Iovanovici (Șoșoacă): „Cine vrea să apere Ucraina este cel mai mare trădător!” / „Rușii luptă pentru teritoriile lor. Nu au făcut jocurile Ocultei”

Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

Mircea Lucescu: „Nu plec din Kiev. Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia la Donețk, în 2014”

Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

10 COMENTARII

 1. Corect! Dar oricât de mult ar vrea să îl evite pe Putin, SUA și NATO vor intra într-o confruntare armata directa cu Rusia. Putin nu se satura cu Ucraina și va dori sa ocupe și tari membre NATO care au fost în sfera de influență a Rusiei. Este doar incursiune de timp.

 2. Zău? Sunt eu, consumatorul de rând vinovat?!
  Dar nu eu am negociat furnizorul. Mi s-a impus! De mai marii mei! Ăia care spun „Votați-mă!” Ei sunt cei care au negociat furnizorul! Care l-au ales! Pe care mi l-au impus!
  De ce sunt eu responsabil de lipsa de viziune, de lipsa de scrupule, de lipsa de omenie a celor meniți, îndrituiți să facă asta!?!?
  Domnule ziarist, scuipă-i pe ei! Pe Merkel, pe Hollande, pe etc!

  • Sigur ca liderii sunt de vina, dar articolul sugera oamenilor sa-si puna problema de unde vine confortul lor si nu sa doarma in ghete, lasand lucrurile sa curga, fara sa se intrebe ce e in spatele aparentelor. Dar dansul cere prea mult. Marea masa a populatiei nu e atat de instruita ca sa constientizeze aceste lucruri…sigur, ar trebui sa stim! Cineva ar trebui sa strige adevarurile despre egoismul si lasitatea liderilor. Invatam mereu. Din pacate acum invatam cu frica de ceea ce poate veni asupra noastra….

 3. Dorel Epifanel: tu nu esti vinovat de nimic! N-ai cum. Nu ai apare IP-ul tau pe pagina de administrare, spre deosebire de cele ale tuturor celorlalti oameni care nu au nimic de ascuns. Esti trol! O spun eu, unul care poate vedea , cu acces in pagina de administrare. Deci nu esti vinovat, esti ticalos! Scri la comanda, minciuni si nelegiuri. Tu ai „mai mari” doar la Kremlin; pana si aceste vorbe te dau de gol. Noi aici nu avem. Votam pentru ca asa vrem noi, pe cine vrem. Niciodata nu-i consideram „mai mari” ci unii care s-au oferit sa faca treaba respectiva. Diferit de Rusia ta, nu-i asa? Ca trol nu meriti nici scuipat, esti un gandac de bucatarie al lui Putin, care nu conteaza, intra aici doar sa minta si dezinformeze. Tu contezi doar in ziua platii. Paka-paka!

 4. Măi tovarășe Munteanu, cum îndrăznești să ne pui în aceiași oală pe noi românii simpli (majoritatea creștini) cu oligarhia financiară occidentală, cu demonstranții anticreștini (care protestează împotriva așa zisei poluări, care cer drepturi mai multe pentru homosexuali și condamnă biserica creștină, care ne falsifică istoria prin dezinformare și omisiune, etc.) din Occident și Orient?! Oare toată această politică a „corectitudinii politice” NU ne este impusă de mari puteri ca SUA, Germania, Franţa sau Olanda? Nu Germania a renunţat prima la centralele nucleare şi s-a orientat spre gazul rusesc? Oare NU statele occidentale încearcă să ne impună recunoaşterea căsătoriilor între LGBT (dând apă la moară Rusiei) pentru a lovi în creştinism (urmărind distrugerea tradiţiilor pozitive laice sau religioase, lovind în familia tradiţională dintre bărbat şi femeie)? Oare NU unele organizaţii evreieşti ne falsifică istoria (încercând să şteargă din memoria românilor imaginea marilor noastre personalităţi, a martirilor şi eroilor noştri începând cu Eminescu, Ştefan, Mihai, Kogălniceanu, Ferdinand, regina Maria, Brătianu sau Ion Antonescu) folosindu-se de cozile de topor de la Bucureşti? Până la al Doilea Război Mondial Dumnezeu a ridicat mereu din rândurile poporului român mari personalităţi politice sau/şi militare care au salvat ca prin miracol poporul român de la pieire (pentrucă am fost un popor creştin care a dat milioane de martiri şi eroi în lupta pentru credinţă, pentru libertate, dreptate şi ADEVĂR) reuşind să coaguleze energiile pozitive ale românilor. După ce bolşevicii comunişti ne-au impus cu tancurile sistemul socialist/comunist criminal şi nelegitim NU s-a mai ridicat vreun mare român ca să ne salveze (datorită multelor păcate comise de cei care ne-au condus). Poate acum, după acest război se va îndura Dumnezeu să mai nască un mare conducător român care să salveze ce se mai poate salva din fostul Regat al României.

 5. Domnule Alexandru, nu ne impune nimeni corectitudinea politica. Ne este sugerata ca o treapta superioara in abordarea realitatii. Cine e de vina ca realitatea se dovedeste complexa si exista diversitate de gen? E de vina cineva? Cu ce va deranjeaza? Ce conteaza crestinismul, daca omul se naste cu o anumita tendinta sexuala? Il ajuta crestinismul sa si-o reprime? Oricum, procentul indivizilor homosexuali sau transgenderi este atat de mic, incat, efectiv, problema lor e infinit mai putin importanta fata de manipularea sadica facuta de rusi peste tot impotriva vaccinurilor, pentru a destabiliza guvernele democratice, de exemplu. Si alte manipulari pe care le fac pentru a submina guvernele pro-occidentale sau chiar guvernele din tarile occidentale insesi…. Nu vi se pare ciudat ca la noi in Romania nimeni nu indrazneste sa zica ceva lui Putin, in schimb, se ridica foarte multe voci obraznice si batjocoritoare la adresa occidentului? N-o mai uit pe Grapini cum se ratoia la Macron sau pe Dancila cand ridica tonul in Parlamentul UE ca ne discrimineaza, desi stia foarte bine ca in Romania fusese mutilata Justitia in favoarea infractorilor….

 6. Omul care a fost sarac, cand da de bani, de viata (foarte) buna, se rupe de sine. Putin a crescut ce e azi, sub ochii nostrii. Problema cu dependenta de Rusia si gazul ei, e de multi ani. Totusi liderii Europei nu (prea) s-au grabit sa gaseasca solutii alternative. Rusia cand dorea ceva, parca mereu o dorea iarna. Putin si ai lui, sau intarit financiar, si azi isi arata coltii. Da, pe banii celor din vest. Rusia trebuia izolata de ani de zile, cu Putin in frunte. Ma refer la regim, nu la civili. Oricat ar fi de tiran, Putin are ceva ce SUA (NATO) si UE mai deloc – curaj si determinare. Folosite in sens distrugator, dar le are. Nu trage de timp, ci face. El stie ca cei din vest sunt (foarte) lenti. Peste toate acestea se adauga si grija mamicii Merkel, care l-a ”protejat” mereu pe Mr. Putin. Iata rezultatele.

 7. Omul care a fost sarac, cand da de bani, de viata (foarte) buna, se rupe de sine. Putin a crescut ce e azi, sub ochii nostrii. Problema cu dependenta de Rusia si gazul ei, e de multi ani. Totusi liderii Europei nu (prea) s-au grabit sa gaseasca solutii alternative. Rusia cand dorea ceva, parca mereu o dorea iarna. Putin si ai lui, s-au intarit financiar, si azi isi arata coltii. Da, pe banii celor din vest. Rusia trebuia izolata de ani de zile, cu Putin in frunte. Ma refer la regim, nu la civili. Oricat ar fi de tiran, Putin are ceva ce SUA (NATO) si cateva tari UE mai deloc – curaj si determinare. Folosite in sens distrugator, dar le are. Nu trage de timp, ci face. El stie ca cei din vest, cu influenta in a-l impiedica, sunt (foarte) lenti. Peste toate acestea se adauga si grija mamicii Merkel, care l-a ”protejat” mereu pe Mr. Putin. Iata rezultatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here