Aeroportul militar de lângă Kiev a fost ocupat de ruși, dar ucrainenii îi vânează cu mitralierele pe parașutiștii Moscovei

0
3242
Desant cu elicoptere rusești la Gostomel

Bătălii grele se dau în jurul capitalei Kiev, unde trupele rusești pătrunse în Ucraina dinspre Belarus încearcă să captureze puncte-cheie, în drumul lor spre palatele guvernamentale. Scopul final este înlocuirea actualilor conducători ai Ucrainei cu o guvernare-marionetă, care să facă jocurile Moscovei, așa cum Lukașenko le face în Belarus.

Forţele ruse au cucerit aeroportul militar Gostomel, situat în apropiere de Kiev, a anunțat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, luni seara, în jurul orei 19.00.

Zelenski a promis că aeroportul va fi recucerit de trupele ucrainene, transmit agențiile France Presse şi Reuters.

Potrivit şefului statului ucrainean, care s-a exprimat într-una dintre multele sale intervenţii video, aeroportul a fost cucerit de forţele ruse, dar debarcarea paraşutiştilor la Gostomel, unde este situat aeroportul, a fost „blocată”, iar forţele ucrainene „au primit ordinul de a-i distruge”.

Autorităţile militare ucrainene au precizat că 20 de elicoptere rusești şi un avion Mi-8 au adus trupe aeropurtate ale Moscovei la aeroportul Gostomel, din regiunea Kiev.

„Lupte sunt în curs pentru aeroportul din Gostomel”, anunţase anterior şeful Forţelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnii, informează Agerpres.

Imagini de pe reţelele sociale arătau că aeroportul pare să fi fost ţinta unui atac cu numeroase elicoptere.

Armata rusă a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Atac cu rachetă la o bază militară la nord-est de Kiev: 7 morți și 17 răniți

Șapte oameni au fost uciși, iar alți 17 răniți într-

Un atac cu rachetă asupra unei baze militare la nord-est de Kiev a provocat 24 de victime în rândul trupelor ucrainene: 7 morți și 17 răniți, anunță autoritățile ucrainene, potrivit CNN.

Primarul orașului Brovari, Igor Sapojko, a declarat că atacul a avut loc în jur de ora 14.30. Brovari găzduiește o unitate a forelor speciale ucrainene.

Rusia a lansat cel puțin 100 de rachete de mai multe tipuri asupra Ucrainei, de la începutul agresiunii, a declarat un oficial american al apărării, potrivit CNN.

Cele mai multe rachete sunt cu rază scurtă de acțiune, dar au fost și cu rază medie, rachete de croazieră și rachete sol-aer, unele lansate dinspre mare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

* Rușii au bombardat Insula Șerpilor, pentru a bloca Odessa și a controla gurile Dunării

* Elicoptere rusești deasupra Kievului. Desant aerian asupra aeroportului „Antonov”, la 15 minute de capitala Ucrainei. Rușii înregistrează pierderi, dar par să fi preluat controlul

* VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* „Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* DOCUMENT. Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, când a semnat decretul privind independența regiunilor Donețk și Lugansk

* Rusia susține că a lichidat apărarea antiaeriană a Ucrainei. Kievul anunță că a doborât un elicopter și 5 avioane rusești. Bombardamente în toată Ucraina

* VIDEO. Din Transnistria se lansează rachete asupra Ucrainei! În teritoriul separatist moldovean staționează trupe rusești

* Panică la Kiev, coloane interminabile cu mașini care fug spre Vest. Rușii au intrat în Ucraina din 4 direcții, sute de tancuri vin dinspre Belarus spre Kiev

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

* Mircea Lucescu: „Nu plec din Kiev. Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia la Donețk, în 2014”

* Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here