Orlando despre Fifor: „Unde e șobolanul ăla?”. Viorica: „Eugen, ne linșează ăștia!”. Biblia anticorupție n-a avut succes

0
2969
Pace, pace... Fifor - Dăncilă - Teodorovici

Ies la iveală noi detalii de la ședința Comitetului Executiv al PSD (CEx), din „noaptea cuțitelor lungi”. A fost o răfuială strașnică, în care vorbele veninoase s-au intersectat cu trădările odioase, pe fundalul unor scene caraghioase.

Dincolo de lacrimile Gabrielei Firea la vorbele lui Marian Oprișan („manevrista” / „securista”) și de piruetele Liei Olguța Vasilescu, trei momente meorabile au fost scoase la iveală de reporterii de la sediul PSD.

1. „Șobolanul partidului”

Fostul președinte executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a avut o reacție dură la adresa lui Mihai Fifor, după ședința CEx în care și-a pierdut funcția. Deranjat că Fifor a declarat despre el că și-ar fi dat demisia, Teodorovici a ieșit din biroul în care se afla, să-l caute pe Fifor. „Unde e șobolanul ală?”, întreba Orlando pe holurile partidului. „Șobolanul partidului”, murmura Teodorovici spre a fi auzit de ziariști.

Fostul președinte executiv (Orlando) și fostul secretar general (Fifor) se aflau în birouri diferite în momentul în care cel de-al doilea a intrat în direct la o televiziune, unde a declarat că Teodorovici și-ar fi dat demisia în ședința CEx. Când a auzit declarația făcută de colegul său, Teodorovici a luat foc. A ieșit din biroul său și s-a dus să-l caute pe Fifor. „Unde e? Șobolanul partidului. Unde e șobolanul ăla? A zis că eu mi-am dat demisia. Minte!”, exclama Teodorovici pe holurile sediului din Șoseaua Kiseleff.

Pe hol era și Viorica Dăncilă, care a încercat să-l calmeze pe Orlando: „Haide, Eugen, vino în birou!”.

Ulterior, Eugen Teodorovici a intrat în birou peste Mihai Fifor, cu care a avut un schimb de replici chiar în momentul în care fostul secretar general făcea declarații prin telefon la o televiziune.

Teodorovici susține că nu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv, însă și-a pierdut funcția odată cu dizolvarea Biroului Permanent Național, după demisia președintelui Viorica Dăncilă, a secretarului general Mihai Fifor și a majorității vicepreședinților.

2. „Ne linșează ăștia!”

La un moment dat, când situația din războiul Dăncilă – Ciolacu era încă incertă, ședința Comitetului Executiv a fost întreruptă, pentru a le da răgaz celor mai „îndărătnici” membri ai CEx să se gândească mai bine, poate totuși vor demisiona.

Viorica Vasilica Dăncilă (încă numărul 1 în partid) s-a retras în biroul său alături de Eugen Orlando Teodorovici (nr. 2), pentru a lua o decizie comună. Orlando a încercat s-o convingă să nu-și dea demisia, Vasilica a încercat să-l convingă să-și dea demisia. „Eugen, dacă mergem contra lor, ne vor linșa!”, a fost argumentul disperat al Vioricăi Dăncilă.

Când au revenit în sala de ședință, fiecare și-a păstrat opțiunea: Dăncilă și-a anunțat demisia, Teodorovici a refuzat să-și dea demisia.

3. Biblia lui Orlando

În toiul discuțiilor, când „grupul puciștilor”, condus de Marcel Ciolacu, părea de neoprit, având majoritatea în CEx, președintele executiv Eugen Orlando Teodorovici a scos o Biblie și a pus-o pe masa prezidiului.

El le-a cerut tuturor membrilor CEx că „nu s-au atins” de banii publici. Nimeni nu l-a băgat însă în seamă. „E o provocare!”, a strigat cineva din sală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here