Blasfemia lui Arafat: cică filmările la Colectiv ar putea fi trucate! La fel spunea Dăncilă despre gazarea din 10 august

5
3552
După Colectiv, a picat un Guvern, dar Raed Arafat, principalul responsabil, a rămas în funcţie!

Raed Arafat rezistă şi el, în felul lui. Rezistă în funcţie, deşi s-a ales praful de tot sistemul său de intervenţii la urgenţe de când se ocupă de el cu puteri totale. Sub Arafat, s-a produs cea mai mare tragedie din istoria modernă a României, care putea fi evitată dacă şefii responsabili, în frunte cu Raed Arafat, s-ar fi ocupat şi de prevenţie la fel de bine cum au făcut-o cu imaginea şi cu banii.

Iar „aura” sa de salvator naţional, care nu stă pe nimic în afară de PR mediatic, este cea care îl ţine în funcţie şi la butoanele banului public de ani buni, chiar şi acum, după ce au apărut dovezi clare ale responsabilităţii sale şi ale oamenilor săi, în tragedia de la Colectiv.

Dar Raed Arafat contestă acum până şi filmările, cum făcea Dăncilă când vorbea de atacul din 10 august şi filmuleţele agresiunilor, care circulau pe internet.

“Filmări s-au văzut, ACEASTĂ filmare nu s-a văzut. Poate c-a fost o scăpare, n-a fost nimic intenționat. Eu nu cred că cineva a vrut să ascundă, pentru că dacă voiau să ascundă poate că nici nu menționau asta”, a spus Raed Arafat la Europa FM.

Cum adică, „această filmare nu s-a făcut”?!! Deci înregistrarea cu răniţii lăsaţi pe jos să moară cu zile a fost trucată??? Asta e o blasfemie, Raed Arafat!

Oamenii morţi în ţară şi netrimişi afară? E tot vina altora! Sau chiar a lor

Cât despre plecarea pacienţilor arşi în străinătate, care a durat foarte mult din care cauză au murit oameni ce puteai fi azi în viaţă, baronul ISU spune că a fost din cauza datoriilor pe care statul român le-a acumulat de-a lungul anilor la spitalele din Europa.

“Sînt spitale care au cerut altă formă de garantare a plății. Au vrut garanție guvernamentală, din cauza asta s-a emis o Hotărîre de Guvern. Este cunoscut că România are probleme cu plățile afară, sau a avut măcar. […] Mai era o problemă – mulți dintre cei arși erau neasigurați”, spune Arafat.

Aţi înţeles: morţii sunt şi vor fi mereu de vină, niciodată statul, sistemul, şefii, Raed Arafat. Cei ca el, care se umplu de bani pe seama celor care aleargă disperaţi să salveze oameni, nu sunt de vină indiferent câţi oameni ar muri din cauza lor. Ei sunt imuni. Sunt Dumnezeu. Allah. Sunt orice numai vinovaţi nu.

Dovada prezentată de o victimă de la Colectiv

În dosarul penal aflat acum pe rolul instanţei apare lista celor decedaţi, printre care şi o fată care prezenta „activitate cardiacă”, potrivit EKG-ului de pe piept, în noaptea tragediei.

Cu toate că era în viaţă pe caldarîm, ulterior a murit, iar la IML, când s-a făcut raportul de deces, verdictul a fost clar: „Nu prezintă urme de resuscitare”. Cu alte cuvinte, nimeni n-a încercat s-o salveze, să-i facă banala procedură de resuscitare. De ce? De ce??? De ce???

Adrian Albu, unul dintre supravieţuitorii de la Colectiv, este convins că au fost oameni care au murit, dar care puteau să fie salvați în acea seară.

„Acel EKG este făcut la ora 23:57. Nu este nicio explicație. Fata aia a fost lăsată să agonizeze o oră și jumătate cel puțin. Se poate ca între victimele lăsate pe caldarâm să mai fi fost persoane în viață, care au fost lăsate acolo”, a spus Adrian Albu.

„Pompierii au venit acolo și n-au lăsat doctorii să vină să-i ajute. Pentru că n-au știut, nu le-a spus nimeni. Coordonatorul avea treabă să vorbească la telefon. De-aia eu am ajuns cu mașina particulară la spital. De-aia mulți au ajuns așa”, a dezvălui Adrian Albu.

„Știți, toată lumea spune: a fost un șoc, nimeni nu avea cum să știe ce să facă. Oamenii care sunt plătiți și sunt într-o funcție, pentru asta sunt plătiți: ei să fie primii care au sângele rece să spună: tu faci asta, tu faci asta, tu faci asta. Ca să nu se ajungă la oameni care nu sunt resuscitați, care pleacă pe jos la spital, care se dau jos din ambulanță și se urcă într-o mașină privată, cum a fost cazul meu, pentru că ambulanța stă”, a explicat Adrian Albu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

5 COMENTARII

 1. Mai dă’l în KKt de palestinian că s’a spurkat la stilul interlop, borfaș al jigodiilor PSD’iste ! N’o mai amânați atât, dați’l odată afară pe kriminal !!! 👺😱

  • naivi mai sunteti .. inaintea alegerilor toti promit marea si sarea pana sunt alesi de fraieri , apoi pa pa pnl nu are majoritate nu pot face nimic apoi pnl este la fel ca psd ,pdl,usl inca nu va este clar ..nu-I nimic o sa vedeti in curand

 2. Buna sesra,
  Dle .Mateescu spuneti ca Raed Arafat a spus :”Aceasta filmare nu s-a vazut” iar dvoastra interpretati „aceasta filmare nu s-a facut”!
  De unde ati scos ca dl.Arafat a afirmat ca filmarea este trucata?Unde-i „blasfemia”?
  Dl.Arafat vorbea la telefon…adevarat !Cauta locuri in spitalele in care puteau fi dusi ranitii!
  Au fost multi medici care au sarit in ajutor si au fost lasati sa ajute! Pompierii nu puteau da primul ajutor pentru ca nu aveau pregatirea necesara! La Colectiv drama si numarul arsilor a fost foarte mare si spitalele erau ne pregatite
  De ce nu povestiti nimic despre tragedia copiilor de la Maternitatea Giulesti ,accident pe care Arafat l-a gestionat impecabil!
  Nu Dancila a afirmat ca interventia jandarmilor in 10 aug.a fost trucata in filmare ci Norica Nicolai.
  Ati scris un articol in care faceti o afirmatie nejustificata,un articol tendentios si ne documentat.

  Anca Bors.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.