Austria sub teroare: 6 atacuri armate în Viena. Există morți și 15 răniți. Ucigași „înarmați și periculoși” sunt încă liberi

0
5231
Scene de groază în Viena

Un atac armat a fost lansat luni seară, simultan, în 6 locuri diferite din centrul capitalei Austriei, Viena. Bilanț provizoriu: doi morți (dintre care un atacator) și 15 răniți (7 aflați în stare gravă). Este „un aparent atac terorist”, a declarat ministrul austriac de Interne. Presa străină vorbește despre 7 oameni decedați.

”Credem că sunt mai mulți atacatori. Din păcate, există de asemenea mai mulți răniți, probabil și morți”, a anunțat ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer. Acesta a atras atenția că „atacatori înarmați și periculoși sunt liberi în Viena”.

„Am adus mai multe unități ale forțelor speciale care acum caută presupușii teroriști. Așadar, nu ne limităm la o singură zonă din Viena, pentru că sunt atacatori în mișcare”, a spus Nehammer.

Atacatorii au vizat „șase locuri diferite”, a oferit detalii Poliția austriacă.

Primele împușcături s-au tras lângă Sinagoga și Opera de Stat din Viena. Forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a securiza zona atacului, în timp ce trecătorii fugeau înspăimântați. La scurt timp, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de închiderea Operei din motiv de Covid-19.

Atacul a avut loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria. „O a doua carantină va fi pusă în aplicare de marți până la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat sâmbătă cancelarul conservator Sebastian Kurz, într-o conferință de presă.

De marți, va fi interzisă ieșirea pe stradă între orele 20.00 și 06.00, iar întâlnirile private vor fi limitate la maximum două gospodării.

Atacator înarmat în centrul Vienei

Armata, trimisă să ajute Poliția

Șeful spitalelor din Viena a confirmat că 15 persoane sunt rănite în urma atacului multiplu.

Cancelarul Austriei, conservatorul Sebastian Kurz (34 de ani), a reacționat pe Twitter: „Traversăm acum momente dificile în țara noastră. Țin să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător”.

Cancelarul Kurz a trimite trupe ale Armatei pentru a sprijini Poliția. „Pentru ca Poliția să se poată concentra pe deplin asupra luptei împotriva terorismului, guvernul federal a decis că forțele armate vor prelua protecția proprietății oferite anterior de Poliția din Viena”, a explicat Kurz pe contul său de Twitter.

Presa austriacă a vorbit și despre o luare de ostatici la restaurantul Akakiko, dar informația nu s-a confirmat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De Halloween, un bărbat „deghizat” în cavaler medieval a omorât 2 oameni și a rănit alți 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here