Rareș Bogdan: Ludovic Orban va demisiona în februarie, vom avea alegeri anticipate cel mai târziu în aprilie!

2
4660

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, a anunțat luni pe două canale TV – Digi 24 și Antena 3 – că decizia de a provoca alegeri anticipate a fost luată în PNL. S-a schițat și un calendar: demisia premierului Orban în februarie, dizolvarea Parlamentului în martie, alegeri în aprilie 2020.

La Antena 3, Rareș Bogdan a spus că Ludovic Orban va demisiona în luna februarie din fruntea Guvernului, pentru a forța astfel organizarea de alegeri parlamentare anticipate „cel mai târziu în aprilie”.

Rareș Bogdan a spus că nu poate face el anunțul oficial, pentru că acesta va fi făcut de premierul Orban „la momentul oportun”. Însă europarlamentarul a continuat cu dezvăluirile, inclusiv aceea că „acum vorbim despre «Guvernul Orban 1»”, pentru că tot Ludovic Orban va fi premierul desemnat după alegerile anticipate, când vom avea „Guvernul Orban 2”.

Potrivit calculelor liberale, prezentate de Rareș Bogdan, PNL mai are nevoie de 24 de voturi pentru a configura o majoritate pro-anticipate. Atunci când le va avea, va declanșa procedurile, începând cu demisia Guvernului. „Deciziile sunt luate”, a spus categoric fruntașul liberal.

„Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Avem toți pașii pregătiți”

La Digi 24, acesta a reiterat încrederea că alegeri anticipate vor avea loc „cel târziu în luna aprilie” și că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare, având nevoie de încă 24 de voturi.

„Noi vom folosi toate mijloacele constituționale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligația noastră. Este o cerință a alegătorilor noștri. Acest demers este susținut de USR, UDMR și PMP. Ne așteptăm ca cei care au sprijinit învestirea Guvernului Orban… din 23 de parlamentari ALDE, să susțină demersul nostru… Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forțe politice, din care vioara întâi să fie PNL și un Guvern condus de Ludovic Orban. Veți vedea că avem toți pașii pregătiți. Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate”, a declarat Rareș Bogdan la Digi 24.

„Avem toată convingerea că grupul condus de Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, cei 9 demisionari din Pro România, vor susține acest demers. Ar mai fi nevoie de 24 de voturi, care pot fi formate din demisionari, din așa-numiți independenți și din cei care aparțin minorităților naționale. (…) Liderii politici, în frunte cu Ludovic Orban, muncesc la acest demers de declanșare a alegerilor anticipate”, a mai spus Rareș Bogdan.

Duminică, 29 decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că este nevoie de alegeri anticipate, pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni”. El spunea că la acest moment PNL caută parteneri politici care să susțină organizarea anticipatelor.

Pe 20 decembrie, declara că PNL nu se va angaja în procedura de alegeri anticipate fără minime garanții că acest lucru poate fi finalizat „cu succes”. „Altfel, ne aruncăm într-o aventură care nu poate să provoace decât o criză guvernamentală și o instabilitate”, spunea liderul PNL.

5 pași pentru anticipate

1. Guvernul Orban să-și dea demisia sau să fie demis (prin moțiune de cenzură).

2. Parlamentul respinge prima propunere a președintelui Iohannis de învestire a unui nou guvern.

3. Parlamentul respinge și a doua propunere a președintelui Iohannis de învestire a unui nou guvern.

4. În baza articolului 89 din Constituţia României, preşedintele Iohannis dizolvă Parlamentul, care nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 60 de zile de la prima solicitare, și a respins două solicitări de învestitură.

5. Preşedintele Iohannis emite decretul de organizare a alegerilor anticipate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

2 COMENTARII

  1. Off off ,credeam ca PNL-ul e mai bun decat PSD-ul, dar vad ,ca acelas mancare de peste…, de ce trebuie sa demisionati?voi ati vrut motiunea nu??? ati castigat si acum demisionati??? pai numai pana in Decembrie 2020 trebuia sa guvernati nu?? 12 luni numai… si nu sinteti in stare sa faceti asta ?? daca de exemplu mai era 2 ani sau 2 ani jumate intelegeam de ce trebe alegeri anticipate dar pentru 12 luni??? Iar incepe de la inceput totul cum era cu PSD ul…, meritam soarta… bravo inca un cetatean (Eu )care o sa pleaca din tara , din cauza voastra ,ca deja m-am saturat cu minciuniile , corupitia hotia din tara asta , cu sloganul <> , plec cu familia , cu nevasta mea si cu 4 copiii mei… multumesc frumos Romania…. 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here